הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

לכל אחד מאיתנו יש את טעם הילדות שלו, לי יש 2 כאלה:
פתיתים עם המון קטשופ ועוגת הגבינה פירורים של אמא שלי.

אני זוכר שבתור ילד הייתי מחסל כמעט חצי עוגה בשבוע ולא יכול להתאפק עד שהיא תתייצב למשך הלילה.

אל תתבלבלו מדובר במתכון פשוט פשוט אבל כל כך טעים, ומה לעשות? עם טעמי ילדות לא ניתן להתווכח!

אז אומנם קצת שידרגתי את המתכון ועדכנתי אותו להיום אבל הבסיס והרעיון נשאר זהה.

עוגת גבינה פירורים של אמא ריבקה-

רכיבים (לכ-10 כוסות אישיות או תבנית עגולה שלמה)-

לפירורים-
200 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים
2 כפות סוכר חום
2.5 כוסות קמח

למלית-
500 גרם גבינת ריקוטה (אפשר גם שמנת או סקי)
תוכן מקל וניל 1 או 2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה (האחוז לא משנה)

גרידה מלימון 1

1 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנה-

1.
מחממים תנור ל-180 מעלות

מכינים את הבצק לפירורים-
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הפירורים עד להיווצרות בצק.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים על נייר האפיה את כל הבצק.
חשוב שהשיטוח יהיה אחיד כדי שהאפיה תהיה אחידה.

אופים עד שהבצק מזהיב עד שחום (בערך 15-20 דקות).
אני אוהב שהוא משחים מאוד ומקבל טעם וצבע קרמלי.

מוציאים מהתנור ומפוררים את הבצק לפירורים בעזרת מזלג. מניחים בצד לקירור.

2.
מכינים את המלית-
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת החמוצה, גבינת הריקוטה והוניל כ-2 דקות על מהירות גבוהה. מוסיפים את גרידת הלימון בסיום ההקצפה.

מאחדים בתנועות קיפול בין שתי התערובות.

3.
הרכבה-
מניחים בתחתית הכוס האישית או בתבנית כמות נאה של פירורים ומשטחים מעט באמצעות תחתית כוס.
שופכים על הבסיס את מלית הגבינה. מעל, מפזרים מהפירורים שנותרו.

4.
מעבירים לקירור במקרר לפחות ללילה או עד להתמצקות העוגה.

5.
מגישים בליווי ריבת אוכמניות או כל ריבה שאתם אוהבים.

6.
חג שמח ובתאבון…
אהבתם?

פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק

https://www.facebook.com/Fooodis

 

untitled

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה