הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

למה להכין עוגת גבינה שאפשר להכין קרם ברולה?

שבועות מתקרב ואתם מחפשים קינוח גבינתי וחלבי שישאיר רושם על כולם. או שסתם בא לכם לשחק קצת עם ברנר.

כך או כך הקינוח הזה הוא פשוט מושלם!

רכיבים: (ל-5 מנות)
500 מ”ל שמנת מתוקה
(ניתן להשתמש גם ב250 מ”ל שמנת ו-250 מ”ל חלב או להחליף את כל הכמות לחלב)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
4 חלמונים גדולים
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית.

להגשה-
5 כפות סוכר חום

איך מכינים:

1.
מחממים תנור ל-90 מעלות.
החום הנמוך מ100 מעלות ימנע מהמים לבעבע בזמן האפיה.

לסיר קטן מכניסים את השמנת. חותכים את מקל הוניל ל2 לאורכו מוציאים ממנו את הזרעים בעזרת גב סכין ומכניסים את הזרעים ו2 החצאים לשמנת.

מביאים לסף רתיחה. (לא להרתיח!)

2.
בקערה נפרדת מקציפים ידנית את החלמונים והסוכר. יש להקציף מיידית כדי שהחלמונים לא יקרשו. אין צורך במיקסר מקציפים ידנית עד איחוד.

3.
איחוד-
מוציאים מהשמנת החמה את 2 חצאי מקלות הוניל ומעבירים את השמנת לכלי מזיגה נוח.
תוך כדי ערבוב הביצים מזלפים בעדינות ולאט לאט את השמנת החמה עד שכל השמנת בתוך קערת הביצים. חשוב לעשות זאת לאט לאט ותוך כדי ערבוב מתמיד כדי להמנע מגושי ביצים.

4.
מניחים מסננת מעל כלי המזיגה ומסננים את התערובת כולה לכלי המזיגה.
במידה ויש קצף בתערובת נותנים לו לרדת מעט.

5.
מניחים את הכלים בתבנית וממלאים אותם בתערובת השמנת והביצים המסוננת כמעט עד לסוף התבנית.
ממלאים את התבנית במים חמים עד לחצי גובה התבניות. הזהרו שמים לא יכנסו לתוך תבניות הבלילה.

ניתן להכניס את התבנית ללא המים לתנור ורק אז למזוג את המים.

6.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות.

7.
מוציאים בזהירות מהתנור ומקררים לחלוטין. מכניסים למקרר כשהגלים עטופים בניילון נצמד ל-4 שעות לפחות. (ניתן להכין לילה או אפילו 2-3 ימים לפני ההגשה)

8.
כשרוצים להגיש, מפזרים על כל פני התבנית כף סוכר חום בכל תבנית ושורפים עם ברנר. למי שאין ברנר אפשר לשים מתחת לגריל התנור בחום של 220 מעלות ל5 דקות או עד שהסוכר מתקרמל.

9.
בתאבון

אהבתם?

פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק
https://www.facebook.com/Fooodis

 

Snap 2015-05-11 at 12.03.09Snap 2015-05-11 at 11.58.50

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה