הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

אישית אני די מאמין באמונות תפלות.
דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים

כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל האמונות התפלות לפתוח את הדלת!

את דלת התנור, בזמן האפיה!

בשליש הראשון של האפיה, בעודה עולה למימדים מרשימים פתחתי את התנור!
לא, לא כדי להציץ עליה אלא כדי לשחרר אותה מקשיי העלייה.
גיליתי שאם משחררים בעזרת סכין את העוגה מדפנות התבנית היא עולה יותר, לא נשברת ו… גם חורף עכשיו אז מה אכפת לכם שתהיה עוגת גבינה על השיש…
ומה אתם יודעים, יש גם מתכון- תרשמו…

איך מכינים?

רכיבים:

(תבנית 26)

לבצק הפריך:
100 גרם חמאה מומסת קלות (דקה במיקרו)
1.5 כפות סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה

לתערובת:

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

400 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם שמנת חמוצה

250 גרם גבינת שמנת

גרידה מלימון 1

1 כפית מקל וניל טחון

(ניתן להשיג בטיב טעם, למי שאין כפית תמצית גם תעשה את העבודה)

1/2 כוס קמח מנופה

1/2 כוס קורנפלור מנופה

 

1.

מכינים את התחתית-

בקערה מערבבים את כל מרכיבי התחתית עד להיווצרות בצק.

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב180 מעלות כ-20 דקות עד שהחלק העליון משחים קלות.

מוציאים את התבנית ומגבירים את חום התנור ל200 מעלות.

2.

בנתיים מכינים את המלית

לקערת המיקסר עם וו הקצפה מכניסים את החלבונים מ-5 הביצים.

מקציפים על מהירות גבוהה ותוך כדי מוסיפים את הסוכר עד להיווצרות קצף יציב אך עדיין נוזלי ומבריק. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ושמים בצד לרגע.

3.

מכניסים לקערת המיקסר (אותה אחת אין צורך לשטוף) את 3 סוגי הגבינה (ריקוטה,שמנת חמוצה וגבינת השמנת) ומקציפים במהירות גבוהה כדקה.

ההקצפה הזו תפתח את הגבינה ותכניס לה אויר מה שיהפוך את העוגה לאוורירית יותר.

4.

לאחר דקה מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומכניסים את גרידת הלימון והחלמונים אחד אחד לתערובת תוך כדי הקצפה.

5.

עוצרים את ההקצפה ומוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מכמות הקורנפלור. מקציפים במהירות גבוהה למשך כמה שניות עד להטמעות (כדאי להתחיל במהירות איטית כדי שלא יעוף קמח) חוזרים על התהליך עם החצאים השניים.

חשוב מאוד- את האבקות היבשות אין לערבב עם התערובת יותר מדי – רק עד היטמעות וזהו, אחרת העוגה תצא חנק.

6.

מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינה (זה בסדר אם נשארים קצת גושים)

התערובת הסופית צריכה להיות מעט סמיכה ולא נוזלית מדי.

7.

שופכים את התערובת לתבנית (אפשר גם שהבצק עדיין חם) ומכניסים לאפייה ב200 מעלות למשך כ- 15 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ואופים עוד כרבע שעה.

כאשר רואים שהעוגה עלתה, ואתם חייבים לעשות את זה בביטחון גמור, פותחים את דלת התנור ומוציאים את העוגה החוצה ובעזרת סכין מפרידים בין דפנות העוגה לתבנית.

פעולה זו תעזור לה לעלות יותר ולא להשבר.

ממשיכים לאפות עוד כ- 30-45 דקות

סה”כ שעה-שעה ורבע אפיה.

8.

לאחר חצי שעה בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. הקיסם אמור לצאת יבש אבל עם מעט פירורים לחים.

9.

מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת. משאירים את העוגה בפנים!

10.

לאחר כ-20 דקות ניתן להוציא את העוגה.

אפשר לאכול למחרת אחרי שהתייצבה עם כף ריבת אוכמניות… (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים)

11.

בתאבון

 

אהבתם? עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק – לחצו על הלינק.

IMG_20150126_093705

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תצוגה מקדימה

החוויה הטבעונית שלי

הייתי אתמול בסדנא טבעונית. ולא סתם סדנא טבעונית סדנא טבעונית ללא גלוטן. והאמת אני חייב להודות שהגעתי עם חששות כבדים. מי שעוקב אחרי כבר יודע שאני לא בדיוק הבן אדם הכי...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה