הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

שבועות מתקרב ועוד אין לכם מתכון לקינוח לעבודה?

אז תכנסו רגע לפה…

בוואריה- הקינוח המפורסם, זה שלכל אחד יש גירסה משלו. זה שמתחבר לנו בעיקר עם שיפודיות ביפו תמיד היה חביב עליי במיוחד… קרמיות, קרירות בפה, מתאים לקיץ חם ובעיקר לשבועות המתקרב… תנו לו צאנס נוסף זה טעים smile emoticon זה הגירסא שלי…

מרכיבים:
750 מ”ל חלב
250 מ”ל שמנת
(מי שרוצה מרקם יותר שמנתי יכול להחליף 250 מ”ל של חלב בשמנת- חצי ליטר חלב חצי ליטר שמנת)

1 מקל וניל (או כפית תמצית אמיתית)
1/2 כוס סוכר
1 כף ג’לטין
3 כפות מים
4 חלמונים
קורט מלח

לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד קצוץ דק
250 מ”ל שמנת מתוקה

הכנה:

1.
בקערה קטנה מערבבים את הג’לטין עם המים ומניחים בצד

לקערת המיקסר עם ראש מקציף מכניסים את החלמונים עם הסוכר והמלח ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית 5-10 דקות עד שהגוון נהיה בהיר והתערובת תפוחה.

2.
בסיר קטן מחממים עד לסף רתיחה את החלב יחד עם הוניל. מי שמשתמש במקל וניל יש לחצות ל-2 לאורכו ולהוציא את הגרגירים בעזרת גב סכין. יש לבשל על סף רתיחה 10 דקות.
לאחר 10 דקות מוציאים את מקלות הוניל (לא מסננים) ומערבבים פנימה תוך כדי בחישה את הג’לטין (יש לבחוש היטב עד שהג’לטין נעלם כולו.

3.
כעת צריך לאחד את התערובות. מכניסים תוך כדי ערבוב מעט מהחלב החם לביצים (חשוב לערבב כל הזמן כדי שהביצים לא יקרשו. לאט לאט מכניסים את כל תערובת החלב החם לביצים.
מסננים את כל התערובת ומניחים בצד לקירור. אם בסינון יש המון ג’לטין במסננת סימן שהוא לא נמס כמו שצריך. החזירו לסיר את מה שנשאר במסננת והמשיכו לבשל אותו תוך כדי ערבוב כדקה נוספת.

4.
מקציפים את חבילת השמנת לקצפת רכה ומאחדים תוך קיפול עם
תערובת הביצים והחלב.

5.
מעבירים לכלי מרובע או לכוסות אישיות ומקררים עד להתייצבות במקרר.

6.
להכנת רוטב השוקולד יש להרתיח את השמנת המתוקה ולשפוך על השוקולד הקצוץ. לערבב היטב ויש לכם רוטב שוקולד.
ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים וקוקוס. או לאכול את זה ככה נקי

7.
בתאבון

אהבתם?
פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוקhttps://www.facebook.com/Fooodis

unnamed

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה