הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

מחפשים מתכון לארוחה מרשימה מצד אחד אבל פשוטה פשוטה מצד שני?

זה בשבילכם..

בורקס גדול גדול עם בשר מתובל ועסיסי, כזה שחותכים למשולשים וקול הפיצוח של הבצק עושה לכם חשק לקחת ביס.

תעשו איזה סלט קטן ליד ואתם מסודרים…

תרשמו מתכון…

מרכיבים:
1 חבילת בצק פילו
1 ק”ג בשר בקר טחון (אם אתם לא אוהבים בקר ניתן גם עם עוף)
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל
1/2 כפית צ’ילי גרוס

שמן זית לפי הצורך.
שומשום שחור לקישוט
אופן הכנה:

1.
חממו תנור ל180 מעלות.

במחבת רחבה חממו מעט שמן זית וטגנו את הבצל עד להזהבה.
הוסיפו את השום וטגנו מספר שניות.
הוסיפו את הבשר וטגנו אותו עד להשחמה. קחו בחשבון שאם המחבת לא רחבה מספיק יקח לבשר זמן רב להשחים לכן כדאי להשתמש במחבת רחבה מספיק.

2.
כשהבשר משחים הוסיפו את כל התבלינים והפטרוזיליה וטגנו אותם כ-2 דקות.
טעמו ותקנו תיבול אם צריך.
כבו את האש וצננו מעט את התערובת.

3.
בזמן שהתערובת מתקררת רפדו תבנית עגולה (אפשר גם כזו של עוגה) בנייר אפייה ורפדו את התבנית בעלי פילו. בין כל עלה מירחו מעט שמן זית כדי שהעלים לא יתייבשו. רפדו את התבנית בכחצי מחבילת הפילו.

שפכו את תערובת הבשר (היא יכולה להיות מעט חמה זה בסדר) על גבי התחתית וכסו אותה בעוד שכבות פילו כאשר בין כל שכבה מרחו שמן זית.
דחפו את הקצוות של הכיסוי כפי מטה כדי ליצור סגירה בין 2 שכבות הבצק.

4.
מרחו את החלק העליון במעט שמן זית ופזרו שומשום שחור לקישוט.

5.
אפו 25 דקות בחום של 180 מעלות או עד השחמה יפה.
במידה ומשתמשים בתבנית קפיצית כדאי לסגור את הפתח התחתון עם נייר כסף כדי ששמן לא ינזל ויטפטף החוצה לתנור.

6.
בתאבון.
אהבתם?
פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוק https://www.facebook.com/Fooodis

ואם אהבתם ממש- פרגנו בעקוב אחרי בראש העמוד…

 

Snap 2015-04-29 at 17.28.20

Snap 2015-04-29 at 17.30.03

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה