הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

נכון, זו אומנם עוגה בחושה. אבל לא העוגה הבחושה שאתם מכירים. העוגה הזו גבוהה, יפה, רכה ונימוחה. גם אחרי כמה ימים.
והכי כייף שאפשר לשחק עם הטעמים שלה.

תרשמו מתכון- כי לבסיס הבחושה הזו לא תמצאו תחליף!

רכיבים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק)
340 גרם חמאה רכה לא מלוחה
2.5 כוסות סוכר

8 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח עוגות מנופה
4 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס חלב
גרידה מלימון 1

איך מכינים:

1.
מחממים תנור ל-160 מעלות

משמנים היטב את התבניות בחמאה (כדאי להעזר במברשת כדי להגיע לכל הפינות). שופכים כף קמח לתבנית ומפזרים אותה כדי שיווצר שכבה עדינה של קמח על כל פנים התבנית. את העודפים שופכים לתבנית השניה ומוסיפים קמח במידת הצורך.

חשוב שתהיה שכבה דקה של קמח ולא גושים. הדבר נועד למנוע הידבקות.

2.
לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומפעילים את המיקסר על מהירות איטית תחילה כדי שלא יתפזר סוכר בכל המטבח ומגבירים כאשר החמאה “אספה” את כל הסוכר. מקציפים כך על מהירות בינונית גבוהה כ-2 דקות.

3.
לאחר 2 דקות מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים אחת אחת. להוסיף את הבאה רק לאחר שהקודמת נבלעה לגמרי.

4.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח אבקת האפיה והמלח.
מערבבים מעט את 3 הרכיבים יחד בקערה ומוסיפים אותם לחמאה תוך כדי פעולה איטית של המיקסר ביחד עם כוס חלב. קצת קמח וקצת חלב כל פעם עד שהכל נכנס פנימה. מוסיפים את גרידת הלימון מערבבים קלות שוב וזהו, סיימנו לערבב. חשוב להימנע מערבוב יתר לאחר כניסת הקמח כדי שלא תצא עוגת חנק.

5.
בשלב זה הבסיס של העוגה מוכן. אם אתם אוהבים עוגה נקייה בטעם וניל לימוני שימו בתבנית ותאפו. אם רוצים טעמים תתפרעו

למשל:

פקאן מייפל-
תוסיפו לתערובת הבסיס כוס פקאנים וחצי כוס מייפל וערבבו היטב.

בננה שוקולד-
הוסיפו לתערובת 3 בננות בשלות מעוכות וחצי כוס שוקולד ציפס

דובדבנים-
הוסיפו לתערובת כוס דובדבנים חמוצים (ללא גלעין).

ועוד ועוד- האפשרויות אין סופיות…

6.
אופים כשעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

7.
בתאבון

אהבתם?
פרגנו בלייק או שיתוף ל- Foodis בפייסבוקhttps://www.facebook.com/Fooodis

11137170_1094952170519884_8198304626540306357_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה