הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

לאחרונה התחדשתי בתבנית בבקה מסורתית.

ותמיד כשקר בחוץ (כמו עכשיו), הראש שלי עובד בצורות חורף, ותבנית בבקה היא הצורה האולטימטיבית, וכשהיא משתלבת עם תפוזים טריים מחיים הירקן בפינה, מקבלים את העוגה המושלמת; נמסה בפה, אוורירית שפשוט כייף להכין לה כוס תה (או 2).

איך מכינים?

רכיבים:

לעוגה:
3 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
350 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
300 מ”ל מיץ תפוזים
גרידה מתפוז 1.
1 כוס שמן קנולה
1/3 כוס ליקר תפוזים
1 כפית תמצית וניל איכותית

לסירופ:
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס ליקר תפוזים

אופן הכנה:
1.
מקציפים את הביצים ו3/4 כוס הסוכר 10 דקות לפחות.
(שלב זה קריטי כדי לקבל עוגה אוורירית!)

2.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת האפיה. כעבור 10 דקות מערבבים פנימה את הקמח ואבקת האפיה לאט לאט ולא הכל ביחד. כ-3 כפות גדושות בכל פעם. בין כל פעם כזו מוסיפים גם חלק מה- 300 מ”ל מיץ תפוזים.
בסופו של דבר כל הקמח וכל מיץ התפוזים צריכים להכנס לתערובת.

הקפידו לא לערבב יותר מדי כדי לא לקבל עוגת חנק.

3.
מוסיפים גרידת תפוז, כוס שמן קנולה ושליש כוס ליקר תפוזים. מערבבים קלות פעם אחרונה וממלאים את התבנית עד ל- 3/4 גובה.

4.
אופים בחום של 170 מעלות במשך כ- 40 דקות. עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

5.
מכינים בנתיים סירופ:
בסיר קטן מרתיחים את מיץ התפוזים הליקר והסוכר עד להעלמות הסוכר לגמרי. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לקבלת הסמיכות הרצויה (אני השארתי את הסירופ מעט נוזלי יותר).
מכבים את האש ומקררים.

6.
כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה ישר על צלחת הגשה ומזלפים מלמעלה את הסירופ. (לא תמיד צריך את כל הסירופ)

7.
מקשטים באבקת סוכר

8.

בתאבון

אהבתם? עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק - לחצו על הלינק.


עוגת תפוזים של חורף

 

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה