הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 127

עוקבים: 65

החל מינואר 2015

כן כן אני יודע, זה בסך הכל צ’יפס. למה צריך לעשות כזה סיפור סביבו אתם שואלים.

בסך הכל כמה חתיכות של תפוח אדמה בשמן רותח.

אז למה בכל זאת זה לא מצליח? למה הצ’יפס של השכן פריך יותר? כל התשובות בהמשך…

אז לכבוד חג המנגל, וגם לכבוד יום העצמאות.. קבלו תוספת מוכרת ונושנת אבל עם טוויסט והסברים שיהפכו את הצ’יפס שלכם לפריך יותר בחוץ, רך יותר בפנים ושחום יותר בנשמה…

תרשמו מתכון…

מרכיבים:

תפוחי אדמה ככמות האורחים חתוכים לפלחים עבים (1-2 לאדם תלוי בגודל)

3 שיני שום מעוכים קלות באמצעות צד סכין (לא כתושים או חתוכים)

3 גבעולי תימין שלמים

3 גבעולי רוזמרין שלמים

מלח גס לתיבול

תבלין טוסקנה- ניתן להשיג בטיב טעם (למי שאין גם פפריקה תעשה את העבודה)

 

אופן הכנה:

1.

שטפו את פלחי תפוחי האדמה היטב וייבשו אותם בעזרת נייר סופג.

קחו סיר גדול ורחב והכניסו אליו את פלחי תפוחי האדמה. תפוחי האדמה אמורים למלא את תחתית הסיר. חשוב מאוד לא להכניס יותר מדי כדי שיהיה להם מרווח אחד מהשני. כמות גדולה מדי תגרום להם להתבשל ולא להיטגן.

שימו בסיר גם את התימין השום והרוזמרין.

2.

מלאו את הסיר בשמן לטיגון עד שהשמן יכסה את תפוחי האדמה ועוד קצת. הקפידו שישאר מספיק מרווח בין השמן לסף הסיר כדי שבבעבוע השמן לא יגלוש.

3

הדליקו את האש על חום גבוה והמתינו לרתיחת השמן. כן כן השמן קר ומתחמם כשתפוחי האדמה בפנים. לא התבלבלתי

כאשר הוא רתח ומתחיל לטגן את תפוחי האדמה המתינו לצבע הזהוב. כשהוא יגיע גם זמן הוצאתם מהשמן יגיע… זה יקח בערך 20 דקות.

הניחו אותם על נייר סופג לספיגת שמן עודף. פזרו מלח ותבלין טוסקנה לתיבול.

4.

וזה הכל בעצם. בתאבון, וחג עצמאות שמח!

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

Snap 2015-04-14 at 16.17.20

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה