הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

פסח אומנם חלף לו אבל זה לא אומר שחייבים לחזור למתכוני הקמח…

קבלו קינוח אוורירי בטירוף> מרנג פריך בתחתית מעליו ענני קצפת רכה בניחוח וניל וריבת תות שדה “הום מייד”

פבלובה!

רכיבים (ל- 5 מנות גדולות קוטר 12 ס”מ):

למרנג:
חלבונים מ-5 ביצים
3/4 כוס סוכר

לקצפת:
400 מ”ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל (ניתן להשתמש גם בזרעים ממקל וניל או בכפית מקל וניל טחון)

לריבת התותים:
20 תותים מנוקים וחתוכים לרבעים
2 כפות סוכר
מיץ וקליפה מחצי לימון

אופן ההכנה:

1.
מחממים תנור ל-100 מעלות

לקערת המיקסר מכניסים את חלבוני הביצים ומפעילים במהירות בינונית.
כמתחילים לראות שהחלבונים הופכים לקצף מוסיפים בעדינות את הסוכר וממשיכים להקציף עד להיווצרות קצת יציב חזק ומבריק.

2.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסמנים על נייר האפיה 5 עיגולים בעזרת קערה. גודל העיגולים יהיה גודל המרנגים והדבר נועד להקל על הזילוף של הצורה.

3.
הופגים את נייר האפיה כדי שהסימון יהיה למטה ומתחילים לזלף את המרנג לפי הסימון שעשיתם קודם לכן. אפשר לעשות זאת גם עם לקקן או כף. הקצף צריך להיות די גבוה ושמן כי הוא אמור ליצור בסוף קערה אחרי שנחתוך אותו, כמו כן, אל תזלפו אותו בדיוק על הסימון היות והוא יתנפח מעט באפייה.

4.
אופים כ-3 שעות עד שהמרנגים מתייבשים.לגמרי. בגמר האפיה מניחים בצד על רשת לקירור.

5.
בנתיים מכינים את ריבת התות-
לסיר קטן מכניסים את התותים הסוכר מיץ הלימון וקליפת הלימון.
מבשלים על אש נמוכה שעה. מכבים את האש ומצננים.

6.
כשהמרנגים והריבה מצוננים מכינים את הקצפת-
מקציפים שמנת מתוקה עם תמצית וניל עד לקבלת שמנת רכה. אין צורך בסוכר היות והמרנג מתוק וגם הריבה, אך ניתן להוסיף כף למי שאוהב מתוק במיוחד.

6.
מרכיבים:
פותחים את המרנגים בעזרת סכין חדה ומסירים מהם את הכיפה העליונה כך שתשארנה לכם קעריות מרנג.
מניחים את הקערית על גבי צלחת. ממלאים אותה בקצפת ומעל מזלפים את הריבה.

7.
בתאבון

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

Snap 2015-04-14 at 12.55.59

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה