הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

כשאני במצב רוח חגיגי אני אוהב להכין מנות גדולות. ככה ביד רחבה שתספיק להרבה אנשים וכמובן לעיניים גדולות.

חפשו אותי גם בפייסבוק> לחצו כאן

למצבים כאלה ולאירועים משמחים כאלה קיים המתכון הזה. יריעת בשר עסיסית מלאה באורז רך ונעים בניחוח ארומטי.
פזרו כמה תפוחי אדמה ושום מסביב ואתם יותר ממסודרים.

תרשמו מתכון:

רכיבים:
1.5-2 קילו צוואר טלה פתוח למילוי (בקשו מהקצב שיעשה זאת)

1.5 כוסות אורז אדום
3.5 כוסות מים רותחים
3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ופרוסים לרצועות
4 שיני שום קצוצות דק
1 כפית סומק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס תמרים קצוצים גס
1/2 כוס שקדים ללא קליפה קצוצים גס

6 תפוחי אדמה
4 ראשי שום

אופן הכנה:

1.
מחממים תנור ל240 מעלות.
מכינים את האורז:
בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות.
מוסיפים את האורז מטגנים מעט ומצפים בשמן ומוזגים את כל המים.
מוסיפים את כל התבלינים מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור 40 דקות על אש נמוכה. אם לאחר 40 דקות יש עדיין מים שלא התאדו מבשלים עוד כ-5-10 דקות לאידוי מלא אך חשוב לא לייבש את האורז.
מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות.

2.
לאחר 10 דקות מערבבים פנימה את התמרים הפטרוזיליה והשקדים. טועמים ומתקנים טעמים.

3.
פורסים את הבשר על משטח עבודה ומשטחים עליו את האורז. מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט. למי שאין גם קיסמים יספיקו רק חשוב שתסגרו אותו טוב.

4.
מניחים את הבשר הממולא בתבנית בערך בגודל הרולדה ומסביב מפזרים תפוחי אדמה וראשי שום שלמים.
מזלפים על הכל שמן זית טוב ומכניסים לתנור לשעה.

לאחר שעה מנמיכים את החום ל-200 מעלות וצולים עוד שעה וחצי.

5.
מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח לפחות 20 דקות.

6.
מניחים על קרש חיתוך ופורסים פרוסות עבות ויפות. מגישים לצד סלט רוקט רענן בליווי תפוח אדמה וראש שום.

7.
בתאבון

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

10991049_1059382880743480_2991504304201766600_n

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה