הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

פורים זה החג! תחפושות, שימחה, והכי כייף, פעם בשנה שמותר להיות מי שאנחנו רוצים.

ואם כבר פורים אז חייבים אוזני המון לא?

בצק פריך ונימוח שמתמסר לביס התאוובתני הזה… ואז מגיעים למילוי הרך והנעים הזה.

אז למה רק פעם בשנה יבוא להתארח? תכינו כל שבוע… זה פשוט…

תרשמו מתכון:

איך מכינים?

רכיבים: (ל-30 יחידות)

לבצק:

2.5 כוסות קמח

4ֿ\1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2-3 חלמוני ביצה

מילוי לפי בחירה (כ-250 גרם)

אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

1.
במעבד מזון מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה ובפולסים קלים מאחדים אותה עם הקמח לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעוד מספר פולסים. מתחילים ב-2 ואם הבצק יבש מדי מוסיפים את השלישי.
מעבירים למשטח עבודה ולשים קלות ובמהירות עד לאיחוד כל החומרים.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר.

2.

מחממים תנור ל- 180 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מרדדים את הבצק לעובדי של חצי ס״מ וקורצים עיגולים- כל אחד לפי הגודל שהוא רוצה, גודל העיגול יהיה פחות או יותר גודל אוזן ההמון

במרכז כל עיגול מניחים את המילוי, כאן תתפרעו שימו באמת מה שאתם אוהבים ואל תלכו על הברור מאליו.   אפשר למלא אותן בכמעט כל דבר שוקולד, חלווה, פרג, קרם שקדים, ממרח לוטוס וכו׳…

מברישים את הקצוות של העיגול במעט ביצה טרופה ויוצרים את המשולש בעזרת הצמדת הבצק ב3 פינות. כך שבסופו של דבר יצרת משולש שבתוכו המילוי.

חשוב מאוד שהקצוות שאתם מהדקים אחת לשניה יהיה דבוקות אחרת הבצק יפתח באפיה ותקבלו פיתה עם מילוי (שזה גם טעים האמת…)

3.

אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משנה את צבעו לשחום.

4.

נותנים להן להתקרר לגמרי לפני ההגשה כדי שהבצק האפוי יתקשה ולא ישבר. מפזרים אבקת סוכר מלמעלה

5.

בתאבון וחג שמח :)

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

אוזן המון לפרסום

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה