הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

פאי רועים היא מנה מנחמת מאין כמוה.

פירה רך וקטיפתי שעוטף באסרטיביות תערובת בשר עסיסית ומלאת טעם.

במתכון הזה ניסיתי לקחת את פאי הרועים הקלאסי למקום קצת יותר מזרחי. לטעמים קצת יותר ישראליים.

לשמחתי גיליתי שזה עובד לא פחות טוב מהמקור.

אז תזמינו כמה חברים טובים ותדליקו את התנור… כי את המנה הזו אתם חייבים לנסות.

תרשמו מתכון… 

 

איך מכינים?

רכיבים:

לפירה:

6 תפוחי אדמה גדולים

2 שיני שום שלמות

50 גרם חמאה

4\1 כוס חלב

2\1 כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לבסיס הבשר:

2\1 קילו בשר טחון

1 בצל סגול קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1 כוס אפונה

2\1 קילו דלעת מגוררת גס.

2\1 כפית אגוז מוסקט

2\1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית צ׳ילי גרוס

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

1.
בסיר גדול מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם במים עם כף מלח ועם שני שני השום.

כשתפוחי האדמה רכים מסננים אותם מהמים מקלפים את קליפתם ומחזירים אותם ביחד עם שיני השום לסיר.

מוסיפים לסיר את החמאה והחלב ומועכים לפירה חלק ללא גושים (את החלב מכניסים בהדרגה כדי שלא יצא פירה דליל מדי).

מתבלים באגוז המוסקט במלח ופלפל ומערבבים. משפרים תיבול במידת הצורך.

2.

מחממים תנור לחום גבוה- 250 מעלות

במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במחבת תוך כדי הטיגון עד שמשנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים את הדלעת ומטגנים עוד מספר דקות. מתבלים בפפריקה, כמון, אגוז מוסקט ומלח פלפל. מכבים את האש ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3.

מרכיבים את הפאי:

משמנים את התבנית ובתחתיתה משטחים חצי מכמות הפירה. מעל הפירה שמים את כל תערובת הבשר ומשטחים. מעל תערובת הבשר משטחים את המחצית הנותרת של הפירה. בעזרת מזלג חורצים פסים לכל האורך ומזליפים מעט שמן מעל.

4.

אופים כ-20 דקות עד שהחלק העליון משחים.

5.

בתאבון

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

פאי רועים אחרי עריכה 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה