הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

לפעמים בא לי לקחת את הזמן במטבח… לנסות, לטעום, לשנות ובעיקר לזרום עם המתכון.

משהו שלא תמיד יש לי זמן בשבילו בבישול מהיר וקצר.

תקראו לזה תרפיה, אבל משהו במטבח ובשקט שיש לי שם מרגיע אותי וגורם לראש שלי לפרוח.

ובמיוחד לרגעים היפים האלה שיש לי מספיק זמן, אני משאיר את המתכונים המיוחדים באמת…

לא כי הם לוקחים בהכרח זמן רב, אלא פשוט אני נהנה לתת להם אותו.

הבורקסים האלה נמצאים במלחמה מתמדת עם עצמם: מצד אחד מילוי עשיר ומלטף ומצד שני ציפוי קריספי ומתפצח.

אחרי שתכינו פעם אחת (ותקלטו את הפרנציפ) תבינו שבבורקס יש הרבה מעבר גבינה ותפוח אדמה.

 

אז קחו את הזמן…  ותרשמו מתכון

בורקס

איך מכינים?

רכיבים: (ל-30 יחידות)

1 חבילת בצק פילו (מופשר לפי הוראות היצרן ומחולק לרצועות רחבות של 10 ס”מ רוחב כל אחת)

2 שוקי אווז

5 עלי מרווה

1/2 כפית צ’ילי גרוס

מיץ מתפוז 1

רבע כוס אוזו ( אפשר גם ערק ומי שלא רוצה אלכוהול אפשר להחליף בכוכב אניס במקום)

רבע כוס מים

1/2 כוס אפונה טריה חלוטה במים חמים כדקה ולאחר מכן מקוררת במי קרח

(אפשר גם קפואה ואותה אין צורך לחלוט רק להפשיר)

1 כרישה (פרוסה לטבעות דקות לא מבושלת)

2 כפות חזרת סלק

מיץ מ-1/4 לימון

מלח פלפל לפי הטעם

שמן זית להברשה

 

אופן הכנה:

1.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מחממים סיר (שאפשר להכניסו לתנור) על אש גבוהה
חורצים בסכין חדה את שכבת העור והשומן של שוקי האווז, ממליחים ומפלפלים משני הצדדים ומטגנים את השוקיים על הצד של העור. אין צורך בשמן שכבת השומן של האווז תספיק.

לאחר טיגון של כמה דקות וכשהצבע משתנה לחום קרמלי מגרה, הופכים את השוקיים כשהעור פונה למעלה ומוזגים פנימה את האוזו ונותנים לאלכוהול להתנדף (כדאי להזהר בשלב זה היות ועלולה להיווצר להבה בסיר מהאלכוהול). מוזגים פנימה את כוס התפוזים והמים ומביאים לרתיחה.  מכניסים את עלי המרווה.

מי שלא השתמש באלכוהול אחרי הטיגון של השוקיים יש למזוג פנימה את מיץ התפוזים לאחר מכן מים ולאחר מכן לזרוק פנימה את כוכב האניס.

מכסים במכסה ואופים בתנור שעה. החום הנמוך,  והאדים שיצטברו בגלל המכסה יגרמו לבשר להשאר רך ועסיסי.

בגמר הבישול מוציאים מהתנור עד שמתקרר מעט. לאחר שהתקרר מורידים את הבשר מהעצם וקוצצים לחתיכות בגודל של כ1 ס”מ. זה אמור להיות נעים ללעיסה בתוך מילוי הבורקס.

שלב זה ניתן לעשות גם יום קודם.

*טיפ קטן- את מיצי הבישול שווה לשמור אפשר להשתמש בהם כציר לתבשילים נוספים…

2.

בקערה מערבבים את חתיכות האווז, הכרישה, האפונה, החזרת, הלימון המלח והפלפל לפי הטעם. אני השתמשתי בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.

טועמים ומתקנים טעמים.

3.

מכינים מראש תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מניחים את רצועות הפילו על משטח עבודה כאשר הפאה הארוכה פונה אלינו.

שמים בערך כפית גדושה מהתערובת בפינת הרצועה ומתחילים לקפל למשולש. להלן תרשים הקיפול.

Snap 2015-02-01 at 14.08.34

4.

מברישים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5.

אופית בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבצק הופך לזהוב.

6.

מגישים עם חזרת ליד.

7.

בתאבון

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה