הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

פסטה פוטנסקה בתרגום חופשי היא פסטה בסגנון הזונה.

קיימות גרסאות רבות לסיבת השם אך בשורה התחתונה כולן עוסקות באותו דבר: פסטה מהירה, טעימה ומזינה שמכינים בציק צק.

הפסטה המקורית שמבוססת על עגבניות, שום, אנשובי צלפים וזיתים כולנו מכירים אבל ל-Foodis יש איזה טויסט קטן שעובד מצויין…

מי שלא אוהב אנשובי, אני מציע לנסות לפחות פעם אחת. האנשובי מאבד את האופי הימי שלו ומקבל טעם נהדר של אגוזים. שווה!

אז עם מתכון מצויין וזמן הכנה קצר (רבע שעה כולל הכל) אין לי ספק שאת הפסטה הזו אתם בטוח תשמרו ברשימת המתכונים שלכם.

 

רעבים לקצת איטליה?   פסטה ברבע שעה, תרשמו מתכון.

איך מכינים?

רכיבים  (ל- 4-6 אנשים):

*כדאי להכין את כל המצרכים מראש היות והבישול מהיר.

1 חבילת פסטה מסוג ספגטי (500 גרם)

1/3 כוס שמן זית (זה אולי נשמע הרבה אבל זה בסיס הרוטב)

6 פילה אנשובי

4 שיני שום כתושות (למי שאוהב אפשר יותר)

1 קופסאת שימורים גדולה (800 גרם) של קוביות עגבניות מסוננת.

1 כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שקדים (עדיף מולבנים) קצוצים

1.
לוקחים מחבת רחבה יחסית שופכים לתוכה את השקדים הקצוצים ומחממים אותם תחת אש בינונית תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרפו. החימום יוציא מהם את השמנים ויפתח אותם מעט.

בנתיים עד שהם מתחממים, מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח ומעט שמן. כשהמים רותחים בפראות מכניסים חבילת פסטה מסוג ספגטי.

לאחר שסיימנו עם המים והפסטה אפשר להוריד את השקדים מהאש ולהעביר אותם לקערה קטנה. נחזור אליהם בהמשך.

2.

מעבירים את המחבת לאש גבוהה ומוזגים את שמן הזית למחבת. מחכים כמה שניות שיתחמם ומטגנים בו את האנשובי ואת הצ’ילי.

לאחר שהאנשובי נמס מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כמה שניות כדי שלא ישרף. מכניסים את העגבניות, כף אחת של הפטרוזיליה הקצוצה ו- 3/4 מכמות השקדים.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב עד שהפסטה מוכנה.

כשהפסטה מוכנה (אל דנטה) מאחדים בין הרוטב הנהדר הזה לפסטה. מערבבים טוב ומגישים.

5.

מפזרים מעל כל מנה מעט מהפטרוזיליה והשקדים שנותרו בצד מגרדים מעל פרמזן בנדיבות וטורפים!

6.

בתאבון

 

אהבתם? עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק ל-  Foodis  בפייסבוק <<< לחצו על הלינק.

Snap 2015-01-29 at 10.43.20

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה