הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

אוחחח פריז!

כל אוהב אוכל יגיד לכם שהוא מת עליה.

שם תמצאו את המסעדות הנחשבות, השפים המובילים ואת האוכל המדוייק.

ושם גם תמצאו את המנה הכל כך פשוטה ועם זאת כל כך טעימה שמלבד לזה שהיא טעימה בטירוף היא מרשימה מאוד.

אז קבלו מתכון (דל שומן יחסית למקור) … וזהירות! המתכון ממכר…    תרשמו.

איך מכינים?

רכיבים:

(לתבנית עגולה בקוטר 30 ס”מ)

1 קילו תפוחי אדמה

כף מלח גרוס

1/2 כף אגוז מוסקט

כף פלפל שחור

400 מ”ל חלב

400 מ”ל שמנת לבישול 9% או 15%

 

1.

חממו תנור ל-200 מעלות.

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כ-חצי ס”מ רוחב.

*כדאי לחתוך כ-7 תפוחי אדמה קודם כל ולהתחיל איתם ואז פשוט להמשיך אחד אחד עד שממלאים את התבנית.  לעיתים התבניות שונות מאחת לאחת ותפוחי האדמה שונים מאחד לאחד וחבל לחתוך סתם אם לא באמת צריך הכל.

2.

בקערה קטנה נפרדת מערבבים את הפלפל, המלח והאגוז המוסקט.

3.

מתחילים בהרכבה:

מתחילים לסדר בצורה מעגלית את פרוסות תפוח האדמה אחד על השני עם כיוון השעון.

כאשר מסיימים שכבה אחת מפזרים מעט מתערובת התבלינים וממשיכים לשכבה השניה.

חוזרים על התהליך עד שהתבנית מלאה עד למעלה. (לא לשכוח לפזר מהתבלינים גם למעלה ).

4.

כשהתבנית מלאה, שופכים מלמעלה את החלב והשמנת. החלב והשמנת עם אחוזי השומן הנמוכים יקלילו מעט את המנה אבל היא עדיין תשאר קרמית.

* לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות- הנוזלים אמורים לכסות את כל השכבות ואת העליונה ממש לכסות קצת. תתחילו עם מיכל שמנת ו-250 מ”ל חלב ואם חסר תשלימו.

5.

מכניסים לתנור לשעה וחצי לפחות. לאחר שעה מחדירים קיסם מלמעלה עד למטה במספר מקומות ובודקים האם כל השכבות מכנות.

הקיסם אמור לעבור בצורה חלקה. אם יש קושי בהכנסה שלו ממשיכים לאפות עוד חצי שעה בערך. לא להוציא לפני שעה וחצי לפחות גם אם זה נראה מוכן. תנו לתפוחי האדמה לספוג את הכל זה ישתלם בסוף.

6.

מגישים ככה איך שזה עם כף הגשה גדולה. תסמכו על האורחים הם כבר ידעו מה לעשות…

7.

בתאבון

אהבתם? עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק – לחצו על הלינק.

 

גרטן תפוחי אדמה

 

 

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה