גלילות נוגט ואגוזים

אחד המתכונים הכי אהודים אצלי בבלוג הוא ״רולדות תמרים ועוד״ (קישור בהמשך). אני חושבת שבכל בית מכינים גרסה כזו או אחרת של רולדות פריכות, ולכל אופה יש את המתכון שהיא הכי אוהבת. גם לי!
פתאום, בא לי לנסות משהו חדש. והתוצאה מעולה!

לא ברור לי איך קוראים לסוג הזה של העוגיות:
רולדות, גלילות, כרוכיות, שטרודלים, עוגיות מגולגלות…מה שבטוח שזה פריך, מתוק, טעים ונחטף.
היות ובפעם הקודמת הלכתי על השם רולדות, הפעם קראתי להן גלילות.
גם לגבי הבצק, הפעם רציתי לגוון, והכנתי את הרולדות מבצק אחר. בצק שאיננו תולדה של בצק חש״ק (חמאה, שמנת, קמח) שהוא כבר כשלעצמו כבר שדרוג של בצק השק״מ הידוע (שמנת, קמח, מרגרינה – רחמנא ליצלן).
זהו מתכון קל ל-4 רולדות פריכות, כל אחת במילוי שונה, מפתיע וטעים, שנפרסות לעוגיות מטריפות.
המרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח מלא
1 שקית א. אפיה
200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב סויה ויצא נהדר).

מלית:
מהבצק יוצאות 4 רולדות, ואני אוהבת להכין כל אחת במילוי אחר, ממה שיש לי באותו רגע מתחת ליד. ובכן, מה שהיה לי הפעם בבית זה:
ממרח שוקולד (נוטלה)
ממרח אגוזי לוז ונוגט (השחר)
ממרח לוטוס (שמאבד מעט מטעמו הקרמלי באפייה, אך עדיין טעים).
ממרח חלבה תוצרת עצמית שהכנתי מערבוב של 1/2 כוס טחינה גולמית עם 2 כפות סילאן.
למליות נוספות, כגון : תמרים, אגוזים וריבה, ראו בפוסט ״רולדות תמרים ועוד״

אה, צריך גם אבקת סוכר לזרייה על הגלילות המוכנות.

אופן ההכנה:
להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר ולערבל בעזרת וו גיטרה.
להפסיק את פעולת המערבל כשהעיסה נראית אחידה אך עדיין קצת פירורית. לאסוף את הפירורים לכדור, לשטח לצורת דיסק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה שעתיים (אצלי זה שכב לישון לילה שלם וזה בסדר).
להוציא מהמקרר לחתוך ל-4 חלקים שווים וכל רבע לרדד לעלה דק. כדי שהבצק לא ייסדק או יידבק בזמן הרידוד, כדאי לקמח מעט.
למרוח אחת מהמליות, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולחרוץ חתכים ברוחב של 1.5 ס״מ. (מכל רולדה יוצאים כ-12 חלקים).
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 15 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
לצנן על גבי רשת וכשהרולדות בטמפרטורת החדר, לזרות עליהן מעט אבקת סוכר ולחתוך לאורך החתכים המסומנים. לשמור מאחורי כספת נעולה עם מנעול קומבינציה או ביומטרי. אחרת, אין אחריות כמה ישאר למחרת.

הערה: לא למרוח ביצה טרופה או כל דבר אחר על גבי הגלילות לפני האפייה.

לסיכום: אני בדילמה. איזה בצק טעים יותר? זה טעים וזה טעים, ונראה לי שזר לא יבחין בהבדלים, אז תכינו מה שבא לכם. כי גלילות או רולדות או כרוכיות או עוגיות מגולגלות… הרי חובה שיהיו בכל בית. לא?

להלן העוגיות מדגמנות הצעת הגשה…חחח


אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.