הבלוג של סלונה מארחת

סלונה מארחת בשלנים

סלונה מארחת בשלנים ואוהבי בישול שישתפו איתנו מתכונים נבחרים שלהם ומאתגרת אותם בשאלון "חמשת החושים".

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיולי 2013

“סלונה מארחת” גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית. והפעם הבלוגרית סיון שטרנבך.

11/07/2013

מי שלא מכיר את הבלוג: “המטבח של סיון” - של הבלוגרית סיון שטרנבך, מפסיד חוויה קולינרית, משוחה בצבעים עזים, טעמים מתפצפצים, הרבה אהבה, שחרור ויצירה. להכין מתכון של סיון זה תמיד הצלחה מעורבבת עם תעוזה ויציאה מהשגרה.

בנוסף לבישול ובלוג שהיא רקחה ביופי רב, סיון היא אמנית קרמיקה בעלת סטודיו פועם ומצליח. וכמובן קודם כל ולפני הכל, היא בת זוג ואמא.

סיון שטרנבך

סיון עונה על שאלון “חמשת החושים” שלנו:

1. אפייה או בישול? ברור שאפייה כי לבתולה פרפקציוניסטית כמוני הדיוק בפרטים הקטנים עושה נעים נעים והתוצאה תמיד ממלאה את הבית בריחות משגעים ובמראה מרהיב. ברור שגם בישול כי הוא חופשי חופשי, הכל הולך והתוצאה תמיד שונה ומפתיעה והדייקנות והקפדנות האהובה תמתין למנה האחרונה.

2. כלי מטבח שאת לא יכולה בלעדיהם? הקיצ’ן אייד השחור האלמותי. המג’ימיקס שעושה את כל העבודה בשניה. אוסף הסכינים שמלווה אותי שנים. והמטבח כולו… שהוא לבו הפועם של הבית.

3. הלך קשה אבל בסוף הצלחתי: נולדתי במטבח. מגיל מאד צעיר אפיתי ובישלתי. הייתי ילדת מפתח, לא הייתה לי ברירה… וכשאמא אירחה הייתי מכינה את הקינוח. במטבח מעולם לא היה לי קשה. בחלקים אחרים של החיים? בוודאי שהיו אתגרים.היו, ובוודאי עוד יהיו… לא מ פ ח ד ת

4. הילדים שלי הכי אוהבים שאני מכינה: הילדים שלי סופר גסטרונומים ומאד ביקורתיים. עדיף שזו תהיה מנה אסייאתית ושיהיו בה מבחר זוחלים מהים. כדאי גם שהקינוח יהיה עם שוקולד לקטן ועם פירות חמצמצים לגדול.

5. ספר בישול הכי דביק וחרוש שלי: ברשותי עשרות ספרי בישול ואני מנויה לכ10 בלוגי מתכונים ומקבלת השראה מכולם (ולא שוכחת לתת קרדיט כשצריך) אבל הכי מרופט אצלי בספריה הם חוברות הבישול של קוק אילוסטרייטד שהייתי מנויה אליהם שנים.

דבר המאסטרית:

רבותיי! מי שלא אוהב…שיקום!
עכשיו כשאתם יושבים כ”כ יפה, הטו אוזן. סשימי רבותיי!
סשימי הוא מקור הסושי… הצורה הראשונית שבה התחילו לאכול את הדג הנא, ופירוש המילה – פילה חתוך.
דג נא, פשוט לכאורה. אבל רק כשמתקיימים כמה חוקי ברזל .
טריות הדג היא החשובה מכל, וחיתוך הדג חשוב לא פחות. הסכין צריכה להיות חדה מאד ולא משוננת.
אתם כבר יודעים שזהו מזון עתיר חלבון ודל קלוריות… ואם אתם חושבים שרק במסעדה תקבלו סשימי שווה אתם טועים.

סשימי

סשימי

כנסו לפוסט המלא: “סדנא להכנת סשימי בבלוג של סיון.

עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של סלונה מארחת

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגה של אחרי הים

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים ...

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגת שוקולד רכה ושמנמנה

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים. אין לה בלוג וכל כך חבל, כי...

תצוגה מקדימה

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב", חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה