הבלוג של סלונה מארחת

סלונה מארחת בשלנים

סלונה מארחת בשלנים ואוהבי בישול שישתפו איתנו מתכונים נבחרים שלהם ומאתגרת אותם בשאלון "חמשת החושים".

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיולי 2013

חן קלימן, היא  תסריטאית ועורכת סדרות מופלאה אבל היא גם אופה ובשלנית משובחה.

חן  היא וירטואוזית בכתיבת סדרות קומיות, (מי לא מכיר את “שמש”, “הפיג’מות”, “השיר שלנו”? אפילו “השמיניה” לדורותיו ועוד ועוד) חן  יודעת ללהטט במילים, להרים בדיחות להנחתה ולתת את הפאנץ’ המדויק בדיוק בזמן הנכון. בנוסף היא גם עורכת נפלאה,  מקצצת משפטים מיותרים, מקציפה סצינות לאוורור מושלם ואופה סדרות שנשארות קלאסיקה ישראלית

מי שעבד איתה, יודע לספר איך בישיבות מערכת ארוכות ומעיקות, היא תשלוף מקרונים שמחים בכל צבעי הקשת ותחייך את כולם. ובימי הולדת היא תכין 50 קאפקייקס בחותם יד אישי, יצירתי ויפיפה, או סתם תביא “שאריות” מהבית של פוקצ’ה טרייה, קיש מריח ולקינוח בראוניז נימוח. כן, כזאת היא חן. כל דבר שהיא נוגעת בו הופך כבמטה קסם  תאווה לעיניים, לאוזניים ולחיך..

חן עונה על שאלון חמשת החושים שלנו:

1. אפייה או בישול?
גם וגם, אבל האמת שלגמרי אפייה. לפני כמה שנים חבר קנה לי מתנה מדויקת ליום ההולדת, ושלח אותי לסדנת אפיית שמרים. בפעם הראשונה שמעתי את ההסבר המדעי מאחורי העניין, הבנתי שזה לא רק מזל,
ונכבשתי כליל מהקסם והאלכימיה, כשאבקות ונוזלים הופכים להיות משהו אחר (וטעים).

2. כלי מטבח שאת לא יכולה בלעדיהם?
המיקסר (קיטשנאייד ירוק בקבוק). פועל נאמן שעובד שעות נוספות.

3. הלך קשה אבל בסוף הצלחתי?
בצק כרוך, שמקפלים בו חמאה. לקח לי זמן להבין איך לקפל את זה ככה שהחמאה לא תצוץ, וזה הסתיים בעשרות מאפים מטוגנים ותבניות נוטפות חמאה שנשרפה בתנור.
בסוף, בסדנת קוראסונים בפריז, הבנתי איך מרדדים את הבצק למרובע (ולא עיגול חסר צורה) ובא לציון גואל.

4. המשפחה שלי הכי אוהבת  שאני מכינה?
שמרים מלוחים – פוקצ׳ות פיצות ובייגלה ירושלמי. הם תמיד מקטרים שהם אכלו יותר לחם ממה שהם תכננו. (אה, ושבלולים מלוחים מבצק עלים. מתכון ישן נושן ואהוב שמשבללים למפגשים מרובי משתתפים)

5. ספר הכי דביק וחרוש שלי?
זה משתנה מתקופה לתקופה. בכל פעם אני נתקעת על איזה ספר ומגלה בו אוצרות חדשים. לאחרונה אני קרועה על הספרים של אוטלנגי הבריטים (אבל בעצם הירושלמים):
ספר המתכונים, וplenty. חוצמזה, אם כבר המלצות, הספר של אורנה ואלה הוא הספר-מסעדה הכי מדויק שפגשתי (הכל יוצא בול כמו בשנקין)
וספר המתוקים של רביבה וסיליה הוא מקור אמיתי להשראה.

עוגת מוס שוקולד לבן עם תפוחים ודבש לראש השנה

העוגה נולדה מתוך אילוץ: חיפשתי עוגה בטעמי ראש השנה, אבל ללא קמח – לטובת בני משפחה שרגישים לגלוטן. התוצאה היא קיבוץ גלויות: דקואז פיסטוק שנלקח מגיליון פסח של על השולחן, תפוחים מקורמלים שאותרו במתכון תפוחים בקצפת, ומוס וניל מהספר של מיקי שמו.

כיאה לעוגת רושם, העוגה מרובת שלבים- אבל השלבים שלה פשוטים באופן יחסי והתוצאה מפוארת. לא לשכוח להשאיר לעוגה זמן במקרר להתייצבות.

תחתית דקואז פיסטוק

2 חלבונים (75 גר)

רבע כוס סוכר

חצי כוס + חצי כף שקדים טחונים (65 גר)

שליש כוס + חצי כף אבקת סוכר (45 גר)

כף מחית פיסטוק

15 גר פיסטוקים קלופים וקצוצים דק

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר למרנג יציב (מבריק וקשה, עם שפיצים זקופים)

3. מערבבים בקערה נפרדת שקדים טחונים, אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים, ומקפלים אותם לתוך המרנג (לא חייבים להיזהר שלא לשבור אותו. אנחנו גם ככה רוצים תחתית נמוכה יחסית)

4. מערבבים שליש מהמרנג עם מחית הפיסטוק – ככה מרככים את המחית והופכים אותה נוחה לעבודה.

5. מקפלים את המרנג והמחית לתוך שארית המרנג.

6. משטחים את המרנג בתוך תבנית מתפרקת עם דפנות גבוהות (שאר העוגה תיבנה בתוך אותה התבנית). אופים רבע שעה- 20 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה מזהיבה. מקררים אותה לגמרי לפני שממשיכים.

תפוחים מקורמלים

75 גר חמאה

חצי כוס סוכר (100 גר)

כפית קינמון

ארבעה – חמישה תפוחים, רצוי גרני סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות (לא מאד קטנות, התפוחים צריכים להיות נגיסים בסופו של דבר, ולא קרם)

1. ממיסים את החמאה עם הסוכר וקינמון לקרמל בהיר.

2. מוסיפים את התפוחים, מערבבים, ומבשלים כרבע שעה, עד שהתפוחים רכים אבל לא מאד. רוב הנוזלים צריכים להצטמצם בשלב הזה, אם זה עדיין שוחה אפשר להמשיך בבישול.

3. מצננים את התפוחים לגמרי לפני שממשיכים.

מוס שוקולד לבן

3 כפיות שטוחות גרגירי ג׳לטין (9 גר)

1/4 כוס מים קרים

4 מיכלים של שמנת מתוקה

350 שוקולד לבן

1. מערבבים את הג׳לטין והמים בסיר קטן ומניחים בצד.

2. קוצצים את השוקולד הלבן (או פשוט שוברים לחתיכות בקערה חסינת חום). מרתיחים 2 שמנת מתוקה ושופכים מעל השוקולד. מערבבים (כדאי לתת לשמנת והשוקולד לנוח לדקה, ואז לערבב)

3. מחממים את הג׳לטין על איש נמוכה ותוך ערבוב. לא לפחד מהגושים, מקסימום מסננים אחר כך. כשהכל נמס, מערבבים את הג׳לטין עם תערובת השוקולד. מקררים לטמפרטורת החדר.

4. מקציפים את שני מיכלי השמנת הנותרים לקצפת רכה – ומקפלים אותה לתוך השוקולד.

מרכיבים את העוגה!

על תחתית הדקואז׳ האפוי, מפזרים את התפוחים בשכבה אחידה. זה בסדר אם יש קצת מים שנספגים בעוגה, אבל אם אתם מרגישים שהתפוחים שוחים במיץ- סננו את התפוחים קודם.

מעל התפוחים מוזגים (לאט) את מוס השוקולד הלבן. מקררים לפחות שעתיים עד שהמוס יתייצב.

הערות בנושא התבנית:

בשביל שהמוס ייפרד בנעימות מדפנות התבנית, כדי להשתמש בתבנית עם דפנות סיליקון, או פשוט להניח שקף (או נייר אפיה) על דפנות התבנית. לתבנית שלי יש דפנות סיליקון ותחתית שאפשר להגיש לשולחן, אבל אם אין אחת כזו לידכם, אפשר להשתמש ברינג וצלחת הגשה:

מציירים את גודל הרינג על נייר אפיה, ומורחים את הדקואז בגודל המתאים (לא חייבים להזליף, אף אחד לא יראה את הלמעלה של זה). אחרי האפייה מקלפים את הנייר, מניחים את העוגה האפויה על צלחת ההגשה, ועליה מלבישים את הרינג. שימו לב שהעוגה ממלאה את התחתית של הרינג, כדי למנוע נזילות.

מחלקת הרושם: קישוטים

על העוגה בתמונה מפוזרים פיסטוקים מקורמלים.

כדי להכין אותם מכינים קרמל: מניחים בסיר קטן כף מים על כל 3 כפות סוכר ומבשלים על אש קטנה עד קרמל. מערבבים פנימה פיסטוקים קלופים עד שהקרמל מצפה אותם, ומפזרים על נייר אפייה. כשזה מתקרר ומתקשה שוברים את הפיסטוקים בסכין קשוחה או במעבד מזון (אבל במתינות, לשברים ולא לאבקה).

חוץ מזה, מתוך רצון לשים קצת דבש וגם לטשטש את הסימנים של הניילון הנצמד על העוגה, ערבבתי קצת דבש עם קצת מים, ומרחתי את פני העוגה (זה נותן לזה ברק וגם מחליק ומטשטש פגמים…). אני פיזרתי כוכבים זהובים, אתם תפזרו מה שבראש שלכם :)

שנה טובה ובתיאבון.

עוד מהבלוג של סלונה מארחת

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגה של אחרי הים

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים ...

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגת שוקולד רכה ושמנמנה

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים. אין לה בלוג וכל כך חבל, כי...

תצוגה מקדימה

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב", חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה