הבלוג של סלונה מארחת

סלונה מארחת בשלנים

סלונה מארחת בשלנים ואוהבי בישול שישתפו איתנו מתכונים נבחרים שלהם ומאתגרת אותם בשאלון "חמשת החושים".

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיולי 2013

פיני שרגיל בן-סירה הוא בלוגר רציני, אבל גם בלוגרים רציניים צריכים לאכול. אז הזמנו אותו להתארח כאן בבלוג, לענות על שאלון חמשת החושים שלנו ולשתף את הקוראים במתכון לפלאפל כרישה שלו

11/08/2013

פיני שרגיל בן-סירה הוא בלוגר ותיק בסלונה. בנאדם רציני, עוסק באימון אישי ועסקי כבר 12 שנים ומלווה תהליכי שינוי אישיים וקבוצתיים ומרצה בתחומים: התמודדות עם דחיינות, ומוטיבציה והנעה לפעולה. אבל גם אנשים רציניים צריכים לאכול, אז הזמנו אותו להתארח כאן בבלוג, לענות על שאלון חמשת החושים שלנו ולשתף את הקוראים במתכון לפלאפל כרישה שלו.

השאלון

אפיה או בישול? לגמרי בישול, אלא אם מדובר בפאי הלימון שאותו רק אני אופה בבית.

כלי המטבח שאני לא יכול בלעדיהם: סכין שף חדה כתער (טוב, נו… שלוש כאלה…), כף עץ ישנה נושנה שספגה כבר כל טעם אפשרי ותמיד מועדפת על פני כל כף עץ חדשה ושלל קערות נירוסטה (בשביל הרעש).

הלך קשה אבל בסוף הצלחתי: מכונת הפסטה הידנית, שכמובן הומצאה כדי להתעלל בי באופן אישי. אבל אחרי כמה עשרות קילומטרים טובים של בצק מפורק אני מדבר איטלקית כמעט שוטף.

הילדים שלי הכי אוהבים שאני מכין: שניצלים שחורים, שזה השם המשפחתי לשניצלים, שלפני שלב הציפוי מושרים הרבה זמן בשמן זית, דבש וסויה שחורה משחור ויוצאים רכים וחצי-מתוקים שחבל על הזמן.

ספר הבישול הכי חרוש ודביק שלי: האינטרנט… שמכיל פחות או יותר כל מתכון אפשרי. כרטיסיות ישנות עם מתכונים, שאמא שלי הכינה לי לפני יובלות, כשעזבתי את הבית. ומבחינת ספרים – “חיים כהן מבשל”, שהוא אחד האהובים עלי ביותר.

ועוד כמה מילים של פיני:

כמאמן, תחום ההתמחות שלי הוא התמודדות עם דחיינות והעיסוק המקצועי הזה מייצר נקודת מבט שמשפיעה על האופן בו אני מתבונן גם על ענייני החיים הלא מקצועיים. בהקשר הזה בישול הוא עניין שקל מאד לדחות, כי הוא דורש עבודה והשקעה ומאמץ. צריך לחשוב מה לבשל, לתכנן, לקנות מצרכים, לסדר אותם, להכין את המטבח לעבודה וכמובן – לבשל. אה, כן… וכדאי גם לנקות אחר כך… קל לדחות את כל אלה, אבל הרעיון הוא לא להתמקד במאמץ, אלא בהנאה ואין הרבה הנאות כמו זו שנגרמת כשהבישול מצליח וכשאנשים מתענגים על משהו שהכנתי. ואם האנשים האלה הם אהוביי, אז בכלל… הנה המתכון לפלאפל הכרישה שהמשפוחה אוהבת לחגוג עליו מפעם לפעם.

>> לבלוג של פיני בסלונה

פלאפל כרישה

פלאפל כרישה של פיני

החומרים:

3 כרישות

2-3 שיני שום

1 בצל בינוני

צרור נדיב של כוסברה

צרור נדיב של פטרוזיליה

2 כפות רסק עגבניות

100 גר’ פירורי לחם

50 גר’ צנוברים

חופן אגוזי מלך

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 כפות שמן זית

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

חותכים את הקצה התחתון של הכרישה ובצד השני חותכים בסוף החלק הלבן שלה. בעזרת קצה הסכין יוצרים חתך לא עמוק לאורך הכרישה כדי שניתן יהיה לקלף ממנה את השכבה הראשונה שלה. את החלק הלבן והנקי שנותר חותכים לאורכו לחצי ואז קוצצים את החצאים הארוכים לחצאי עיגולים ברוחב של כחצי ס”מ.

מחממים את שמן הזית במחבת ומעבירים אל המחבת את כל הכרישה הקצוצה. מאדים את הכרישה על להבה נמוכה (לא לטגן אותה, רק לרכך) ואת הכרישה המאודה מניחים בקערה להצטנן.

לתוך מעבד המזון מכניסים את שיני השום (כדאי לחצות אותן לפני), הבצל (גם אותו כדאי לחתוך לארבעה רבעים לפני), הכוסברה, הפטרוזיליה, רסק העגבניות, פירורי הלחם, הצנוברים, אגוזי המלך וכמובן הכרישה המאודה. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת עיסה בעלת מרקם שאינו גס מדי, אבל גם לא משחתי מדי.

את כל תכולת מעבד המזון מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר להוסיף את הביצה למעבד המזון יחד עם כל שאר המרכיבים, אבל אני מפריד בין השלבים כי הזאטוט אינו מוכן לוותר על הלישה). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה קצרה (כחצי שעה).

ממלאים סיר בשמן לטיגון עמוק. גובה השמן בסיר צריך להיות גדול בכשני ס”מ מכדורי הפלאפל, כדי שכל כדור יהיה מכוסה כולו כשהוא טובל בשמן. מחממים על להבה גבוהה. השמן חייב להיות רותח מאד (מאד!) אחרת הכדורים יתפרקו בטיגון.

יוצרים את כדורי הפלאפל בעזרת שתי כפיות (טוב, אלו לא באמת כדורים, יותר אליפסות) ואז, בעזרת הכפית האחת דוחפים את תכולת הכפית השניה לתוך השמן. כשהכדורים מקבלים את הגוון הזהוב הרצוי, מוציאים אותם מהסיר בעזרת כף מחוררת אל צלחת או קערה מרופדות בנייר סופג.

זהו. מגישים עם פיתות טריות, טחינה עם הרבה לימון וירקות חתוכים מתובלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. בתיאבון!

עוד מהבלוג של סלונה מארחת

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגה של אחרי הים

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים ...

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגת שוקולד רכה ושמנמנה

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים. אין לה בלוג וכל כך חבל, כי...

תצוגה מקדימה

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב", חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה