הבלוג של סלונה מארחת

סלונה מארחת בשלנים

סלונה מארחת בשלנים ואוהבי בישול שישתפו איתנו מתכונים נבחרים שלהם ומאתגרת אותם בשאלון "חמשת החושים".

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיולי 2013

דורית, אופה בחסד אבל כרגע כותבת מתכונים רק למגירה, עונה על שאלון חמשת החושים שלנו ומכינה את האחות הקטנה של עוגת היער השחור, עם כמה אופציות לאלתור בשלב המילוי

29/07/2013

זהו המתכון הראשון של דורית שמתפרסם באינטרנט, אבל יש לנו הרגשה שזאת לא הפעם האחרונה שנשמע ממנה.

דורית דומב

דורית עונה על שאלון חמשת החושים שלנו:

1. אפייה או בישול? אפייה לוקחת בגדול.

2. כלי מטבח שאי אפשר בלעדיהם: החשוב מכולם הוא מנקה המקצפים שלי. ועיניכם הרואות. הוא בן 18, כמעט, נותן הרגשה שהסוף מגיע. כדאי לאמץ אחד כזה (או דומה לו שעושה האו האו).

3. הלך קשה, אבל בסוף הצלחתי: לישה ורידוד. פחדתי לתת למיקסר לעבוד על בצק שמרים. היום המיקסר לש בצקים כבדים, ואני מקפלת שומן לתוך בצק. בצק שמרים כרוך / בצק עלים שניהם תוצרת בית עם חמאה בפנים זה תענוג עצום.

4. הילדים הכי אוהבים שאני מכינה להם: עוף מכובס… נו ברור שמתוקים! בעיקר עם שוקולד, אבל לא רק.

5. ספר הבישול הכי דביק וחרוש שלי: זה סותר את הבצקים הכרוכים, אבל אפייה ב-5 דקות, או משהו דומה לזה, של בני סיידא, נדמה לי.

רולדה שווייצרית

רולדה שווייצרית

אני מאוד אוהבת פירות יער. בהיותנו לבנטינים, אין אצל הירקן השכונתי פירות יער טריים. גם לא קפואים, למען האמת. לשם כך צריך לטרוח ולהגיע לסופר לא שכונתי ולמי יש כוח בחום הזה. הפתרון המהיר הוא רולדה שוויצרית, שבמקור משתמשים בה בריבת פירות יער.

אז יאללה, להפשיל שרוולים אין צורך (קיץ וזה…), להפעיל מזגן ו ל ע ב ו ד ה .

המצרכים:

4 ביצים

100 גרם סוכר

50 מ”ל שמן קנולה

125 גרם קמח

לסירופ סוכר עם טריק ראו למטה

למילוי:

צנצנת ריבת פירות יער

חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה

לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-225 מעלות (אם יש טורבו, כדאי לכוון לטורבו, הכנת בלילת הבצק די מהירה, וכידוע, קצף לא מחכה לתנור, אלא התנור לקצף. לכן, אם לא מכוונים לטורבו, להפעיל תנור לחום הנ”ל, לחכות 5 דקות ורק אז להתחיל בהכנה, כך שהתנור ואתם תסיימו במקביל).

מרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

מפרידים 4 ביצים ואת החלבונים מקציפים לקצף יציב עם 100 גרם סוכר (המתכון המקורי מדבר על 125 גרם סוכר, אני מסתפקת ב-100, כל אחד וטעמו הוא).

מבליעים פנימה 4 חלמונים ו-50 מ”ל שמן בתנועות קיפול (הרבה קיפולים יהיו כאן. אין מה לעשות כדי לשמור על הנפח, מקפלים ולא מערבבים).

מבליעים פנימה 125 גרם קמח (וריאציות: אפשר להמיר 10 גרמים לקקאו כדי להפוך את הבצק לכהה מאוד; או שוקולית, קצת כהה יותר וגם יותר מתוק; או קורנפלור ואז הוא כשר לפסח ולצליאק) בתנועות קיפול (להתחיל כל תנועת קיפול בגריפה מתחתית הקערה כדי לוודא שכל הקמח נטמע בקצף).

ובזה הסתיימה מלאכת הכנת הבצק. משטחים אותו באופן אחיד על הנייר המשומן בתבנית (אם התבנית גדולה והבלילה לא נראית מספיקה, למרוח את הבלילה על רוב השטח) ומכניסים ל-7 דקות בתנור המחומם ל-225 מעלות.

בתום הזמן מוציאים ומניחים לצינון (גם אם יש “הרים” הם יורדים תוך שנייה, לא להיבהל).

ועכשיו: חגיגת המילוי

יוצרים סירופ סוכר מ-100 מ”ל מים + 100 גרם סוכר מורתחים יחד. ומי שחם לו מדי גם לבשל יכול לקחת 100 מ”ל מים רותחים + 50 גרם אבקת סוכר – לערבב היטב, עד שאבקת הסוכר נמסה.

מי אמר וריאציה ולא קיבל? המתיקות הזו גדולה עלי וכדי למתן אותה אני מוסיפה למים המתוקים האלה זליפה הגונה של ויסקי/ ברנדי/ רום/ וודקה – מה שבא ליד (רק לא ליקר, שהוא מתוק בפני עצמו)

מניחים את הרולדה האפוייה על משטח עבודה נקי, כשהנייר כלפי מעלה

מקלפים את הנייר בעדינות מבלי לקרוע את העוגה (התכנסנו לרולדה אפוייה, לא לכדורי שוקולד)

בעזרת כפית “משקים” את העוגה בסירופ הסוכר (להסתפק בכ-100 מ”ל ממנו)

מורחים את העוגה ב-200 גרם ריבת פירות יער (לא שקלתי כמה מרחתי, זה היה פחות מ-200 גרם, אבל זה היה מספיק)

מקציפים חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה לקצפת יציבה (מי שאין לו מספיק מתוק מסביב שיוסיף אבקת סוכר; מי שרוצה, יכול לקפל פנימה 50 גרם שוקולד מומס) ומורחים בשכבה אחידה על הריבה

מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים את הקצוות

ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד (מבחינתי, ברור שמריר וברור שלא פחות מ-60% מוצקי קקאו, אבל הכל תופס כל עוד הוא חום ולא לבן) עם 50 גרם חמאה בפולסים של 30 שניות עד קבלת קרם אחיד (להיזהר לא לשרוף את השוקולד)

וריאציה אחרונה ושלום: לקרם השוקולד מוסיפים 30 מ”ל שמנת מתוקה (אני הוספתי במקום שמנת שלוק נוסף של וודקה / רום/ ברנדי/ ויסקי) ומערבבים לקרם חלק.

מורחים את הרולדה המגולגלת בקרם, תוך כמה דקות הקרם מתקשה ויותר קל להעביר לצלחת הגשה. כדאי לתת קצת זמן במקרר, אבל אפשר לטרוף מיד.

ב ה נ א ה  ו ב ת י א ב ו ן ! ! !

נ.ב.

אם בווריאציות עסקינן, אפשר להפוך את הרולדה השוויצרית לרולדה עיראקית ולמלא אותה במלית תמרים קנויה (או בגוש תמרים מרוכך במים); או לרולדה ארגנטינאית ולמלא אותה בריבת חלב מרוככת בקצת שמנת מתוקה ואז לצפות בשכבה דקה של ריבת משמש ולגלגל את העוגה בקוקוס – כמו אלפחורס, או לוותר על ריבה וקוקוס ולצפות בשמנת מתוקה מוקצפת. אפשר להמציא מילויים ושמות אחרים. אמנם המקור שוויצרי, אבל השוויצרים, כידוע, נייטרלים. מה כבר יוכלו לעשות לנו אם נשנה להם מעט את השגרה?

תמונת בונוס: מנקה המקצפים הרשמי

עוד מהבלוג של סלונה מארחת

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגה של אחרי הים

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים ...

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגת שוקולד רכה ושמנמנה

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים. אין לה בלוג וכל כך חבל, כי...

תצוגה מקדימה

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב", חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה