הבלוג של סלונה מארחת

סלונה מארחת בשלנים

סלונה מארחת בשלנים ואוהבי בישול שישתפו איתנו מתכונים נבחרים שלהם ומאתגרת אותם בשאלון "חמשת החושים".

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיולי 2013

הפעם הבלוגרית הנפלאה תותי בן איתי עושה לנו שני מתכונים עם חצילים שחייבים לנסות

13/07/2013

כשמחברים מורה אוהבת לכתות א ו-ב’ עם  אישה יצירתית במטבח  יוצא בלוג נפלא מאיר פנים עם הרבה אהבה לאוכל ולבריות.
מי שלא מכיר את הבלוג של תותי בן איתי, ללקק ת’תות, מוזמן להכנס. בכלים פשוטים ואהבה גדולה, היא מסבירה לנו שאם רוצים אין זו אגדה.

תותי עונה על שאלון חמשת החושים שלנו:
1.  אפייה או בישול? שניהם, אני קוראת לזה לשחק עם אוכל.
2 . כלי מטבח שאת לא יכולה בלעדיהם: הקיצ’ינאייד הסגלגל שלי.
3.  הלך קשה אבל בסוף  הצלחתי: שמרים. כל דבר עם שמרים. אם זה לחם או עוגה.. תמיד הסתבכתי.
4. הילדים בכיתה שלי הכי אוהבים שאני מכינה להם: הפתעות מתוקות  מחכים לזה כל פעם מחדש
5.  ספר בישול הכי דביק וחרוש שלי: חיים כהן מבשל

דבר המאסטרית

קציצות החציל כבר בפנים

לפעמים יש רכיבים שלא משנה איך נכין אותם, הם תמיד יוצאים מעולה.
דוגמה טובה לכך הוא הבשר בשילוב החצילים..
אלף ואחת גרסאות יש לשילוב המופלא ביניהם, כל אחת מוצלחת יותר מהשניה.
מטוגן, אפוי, צלוי, מבושל ואפילו מאודה.. החציל הוא פשוט התוספת שתופסת
גם פה, החציל מחולל פלאים.
הוא נאפה בתנור בפרוסות, נקרע לחתיכות עסיסיות והתווסף לבשר שהמתין לו בסבלנות..
הקציצות יוצאות עסיסיות עם הפתעות חציל נימוח בכל ביס

קציצות חצילים

רכיבים:
קילו בשר בקר טחון
חציל גדול (או שניים קטנים)
בצל קלוף וקצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
פלפל, מלח וכוסברה טחונה (לא חובה)
ביצה
* מעט פירורי לחם, למקרה של תערובת רטובה מדי

אופן ההכנה:
נתחיל עם אפיית החצילים,
נקלף את החצילים ונפרוס לפרוסות בעובי של סנטימטר,
נניח במסננת, נפזר מעט מלח ונניח בצד לחצי שעה על מנת שיגירו את הנוזלים המרירים.
לאחר מכן נניח את פרוסות החציל על תבנית לתנור עם נייר אפיה,
נפזר מעל פלפל ומעט מלח ומעט שמן זית.
נאפה בתנור בחום גבוה של 190 – 200 מעלות עד להשחמה.
לאחר שהחצילים נאפו והצטננו מעט,
ניקח את הפרוסות ועם הידיים נקרע אותן לחתיכות גסות.
לקערה נכניס את הבשר הטחון, חתיכות החצילים, הבצל, השום, הביצה והתבלינים,
נערבב היטב (הכי טוב עם הידיים..) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
במידה והתערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
בידיים רטובות נעצב קציצות בגודל שאוהבים,
נרסס מחבת טפלון בספריי שמן זית ונטגן את הקציצות משני הצדדים, עד להשחמה.

מניפות חציל עם סלט

רכיבים:
חציל חתיך ובינוני
שמן זית
שום כתוש
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
בצל סגול פרוס
עלי תרד בייבי
מלח ופלפל
לימון

אופן הכנה:

נקלף את החציל אך נשאיר את הראש,
נחתוך פרוסות לאורך החציל, בעובי של כסנטימטר, אך לא עד הסוף -
שפרוסות החציל ישארו מחוברות מלמעלה.
בצלוחית קטנה נערבב מעט שמן זית עם מספר שיני שום כתוש,
בעזרת מברשת נבריש את כל אחת מהפרוסות בשמן המתובל.
נניח את החציל על תבנית עם נייר אפיה, אפשר גם על רשת,
“נפתח” את החציל כמה שאפשר, כך שנראה כמה שיותר משטח הפרוסות.
נכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות,
עד להזהבה והשחמה במידה הרצויה – רצוי לסובב באמצע את התבנית, לשם אחידות.
נוציא את החציל ונבריש שוב את הפרוסות בשמן הזית, מלח ופלפל והשום ונניח לצינון.
בינתיים נכין את הסלט – נערבב בקערה את עגבניות השרי, הבצל ועלי התרד,
נתבל בשמן זית, לימון ומלח ופלפל.
נניח את החציל על צלחת ונפתח את הפרוסות, נפזר מעל את הסלט,
מומלץ ביותר לפזר גם את המיצים של הסלט על החציל…!

מניפות חציל

עוד מהבלוג “ללקק את ת’תות” הבלוג של תותי בן איתי

עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של סלונה מארחת

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגה של אחרי הים

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים ...

תצוגה מקדימה

קרן אגם עושה לנו עוגת שוקולד רכה ושמנמנה

סלונה מארחת גאה להציג בפניכם חובבי בישול ואפייה ובלוגרי אוכל  משובחים שהיא דגה ברשת הוירטואלית והפעם, קרן אגם!  על קרן כתבו את האמרה  גם יפה וגם אופה,  היא מפיקת על, נשואה ואמא לשלושה ילדים. אין לה בלוג וכל כך חבל, כי...

תצוגה מקדימה

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב", חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה