הבלוג של שחר בן-פורת

רגשות, זה כל הסיפור

מתקשר את טוהר (www.tohar.co.il), מנחה סדנאות חופש להרגיש ועיתונאי. מחבר הספר "המדריך למרגיש המתחיל או מה לעזאזל עושים עם כל הרגשות הללו?"

עדכונים:

פוסטים: 127

עוקבים: 40

החל מאפריל 2012

באמצע המפגש השני בסדנת הסופר פוד של אומינה, קרה עבורי הדבר המשמעותי ביותר. בזכות שאלה אחת שנשאלתי, נפתחה עבורי דלת חדשה לעומק חדש של ריפוי וחופש פנימי. המתכונים המשלבים סופר פוד הם מבחינתי תוספת (טעימה בהחלט)

29/01/2016

הרגע המשמעותי ביותר עבורי בסדנת הסופר פוד של אומינה, היה באמצע המפגש השני. אז הזמינה אומינה אותנו, המשתתפים, לשאול את עצמנו שאלות שיש בהן מודעות עצמית. אלו היו שלוש שאלות שהיא הציעה, והראשונה שבהן היתה “מה הוא אוכל בשבילך?”.

אומינה

אני אוהב שאלות כאלה, שנזרקות לכיווני. כמי שהתשוקה בעיקרית שלי בחיים היא חופש – ולא אוכל, שלא יהיה ספק – שאלות מהסוג הזה מיד מעוררות בי תשובות, מאפשרות לי להיכנס פנימה אל הכלא הרגשי-תודעתי. וכך גם היה הפעם. “נחמה”, עלתה מיד המילה בתוכי. ומיד אחריה הרגשתי את הלב השבור.

זו אינה תשובה חדשה מבחינתי, ולהערכתי שמעתי אותה מבחוץ הרבה לפני ששמעתי אותה בתוכי. “אוכל מנחם”, “אוכל של נחמה”, ביטויים שכל מי שעוסק באוכל ובייחוד מי שמתמודד עם עודף משקל, מכיר. יחד עם מושגים כמו “אכילה רגשית” אי אפשר לחיות בעולם שלנו בשנים האחרונות מבלי להיתקל במילים הללו. ואני, שמשקל ואוכל הם אחד משיעורי החיים שלי, חוקר את המושגים הללו בתוכי כבר שנים רבות.

יש לי הרבה תובנות בנושא אבל אני גם יודע שאם אני מוכן להתחיל מחדש, בכל פעם שאני ניגש לנושא, עשוי לקרות משהו חדש. וכך קרה הפעם, כשאומינה שאלה את השאלה הזו. “נחמה”, עלתה התשובה, ומיד הרגשתי את הכאב שהוא הלב השבור. כאב שכדי לא להרגיש אותו, אני אוכל. כאב שכדי לא להרגיש אותו, אני לפעמים כותב עוד ועוד בפייסבוק. עושה דברים שמטרתם לשנות את הכאב, להביא התרגשות ושמחה. באותו רגע שהרגשתי את כל זה, גם חשבתי על כך שקשה לי לבכות, שיש בבכי התמסרות ללב השבור ואם אני מתאמץ למצוא נחמה במקום לשקוע בתהום, אז זה מסביר את הקושי שלי לבכות.

מאז אני מסתובב עם הלב השבור שלי, מרגיש את השבר בתוכי. ההסכמה להרגיש אותו מאפשרת ריפוי, וכך טיפולי ההילינג שאני מקבל מסייעים לכך רבות. גם לדבר על זה עוזר, ולכתוב את זה. אבל בעיקר זו ההסכמה להרגיש. הלב מבריא כשאני מוכן להישבר אל תוכו, וזה מה שקורה בימים אלו.

זה לא הדבר היחיד שלקחתי מהסדנה, כמובן. הצטרפתי אליה כדי להכיר יותר לעומק את הסופר פוד, כלומר אותם רכיבי מזון שלרוב מגיעים מארצות אקזוטיות, המכילים ריכוז גבוה של ערכים תסונתיים. קקאו, גוג’י ברי, מורינגה, מאקה וספירולינה הם חלק מאותם שורשים/פירות/אצות, שהתחלתי להכיר בסדנת צום המיצים של אומינה, בה השתתפתי לראשונה במאי האחרון. הסדנה הזו היא הזדמנות להכיר אותם יותר לעומק, וכיצד לשלב אותם בשייקים (מפגש ראשון), במאכלים מלוחים (מפגש שני) ובמתוקים (מפגש שלישי ואחרון).

אומינה.jpg2

מאז הסדנה התחלתי להכין בבית חלב שקדים לשייקים של סוף השבוע; לשלב מאקה, פולן דבורים ומאקי ברי בשייקים, בנוסף לקקאו, למורינגה, לזרעי צ’יה, לכלורלה ולספירולינה, שאני משתמש בהם על בסיס קבוע; להתאהב בממרח אגוזי מקדמיה טבעוני שמחליף גבינה למי שנמנע מלאכול חלבון מהחי; ולפנטז על הבלנדר המושלם שאני אקנה בברלין בנסיעה הקרבה (הרבה יותר זול שם, גם הבלנדרים), איתו אני אכין עוד מהמתכונים הרבים שלמדנו להכין בסדנה. היה טעים ומרתק ומלמד; אומינה מלאה בתשוקה לסופר פוד ויחד עם הניסיון הרב שיש לה בנושא, היא אידיאלית למי שרוצה להכיר את העולם הזה יותר לעומק.

אבל יותר מכל, זה הלב השבור שיצאתי איתו מהסדנה, עוד עומק של ריפוי שמתאפשר בזכות שאלה אחת. עבורי, זה משמעותי לא פחות – ואולי אף יותר – מהתזונה שאני מכניס לפה שלי.

 

עוד מהבלוג של שחר בן-פורת

תצוגה מקדימה

זה לא הגנים, זה התת מודע

הדיוק של החיים יכול להיות מסתורי לפעמים אך בפעמים רבות אחרות הוא מדהים. כך קרה לי בריאיון עם ד"ר ברוס ליפטון, ביולוג וסופר, מחבר הספר "הביולוגיה של האמונה" (הוצאת פראג), כאשר הוא נתן כדוגמא את הגנים המחוללים סרטן שד והדגים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאיה מיכאלי: האומץ לשאול שאלות

ברגעים בהם פינטזנו מה יקרה כאשר היא תבריא, ידענו שהמסר של מאיה יכול לחצות גבולות ועולמות. הדרך בה בחרה להתמודד עם מחלת הסרטן - ללא טיפולים רפואיים, בהתבסס על עבודה רגשית, תזונה, נשימות והרבה הילינג - היא כל כך ייחודית...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מריחואנה רפואית: לעשן למען חיים טובים יותר

לפני מספר שנים נסעתי לאמסטרדם, לאירועי ה- Cannabis Cup השנתיים, בהם מתאספים מיטב המגדלים והספקים של מריחואנה באמסטרדם להציג את תוצרתם ולהתחרות על הזנים הטובים ביותר. כאשר הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה