הבלוג של שחר בן-פורת

רגשות, זה כל הסיפור

מתקשר את טוהר (www.tohar.co.il), מנחה סדנאות חופש להרגיש ועיתונאי. מחבר הספר "המדריך למרגיש המתחיל או מה לעזאזל עושים עם כל הרגשות הללו?"

עדכונים:

פוסטים: 127

החל מאפריל 2012

שלושה ימים של צום עם הרבה מיצים ושייקים בריאים הם בדיוק ה- Restart שהייתי צריך. רק לא תיארתי לעצמי עם איזו תחושת רעב מפתיעה אני אתמודד במהלך הסדנה של אומינה קדמי

05/05/2015

האם אני אהיה רעב? זו השאלה שהעסיקה אותי יותר מכל בימים שקדמו לסדנת צום המיצים של אומינה קדמי. הנחתי שלא ואמרתי את זה לכל מי ששאל אותי. המיצים והשייקים בוודאי אמורים להכניס לגוף את כל מה שצריך וליצור תחושה כלשהי של שובע. צדקתי, אני יכול לומר בדיעבד, באותה המידה שטעיתי.

כבר מספר שנים שאני רוצה להשתתף בסדנת צום מיצים, כזו שבה לא אוכלים אבל שותים ושותים מיצים טבעיים, אורגניים וסופר-בריאים. הקונספט של ניקוי הגוף מרעלים בדרך הזו נשמע לי הגיוני מאוד, אבל הדרך בה כל זה לרוב קורה – הרבה פחות. להתנתק מהשגרה ל-3-6 ימים, לנסוע למקום מבודד במקום כלשהו בארץ ולשלם על כל זה אלפי שקלים נשמע לי כמו רעיון לא כל כך טוב. מה עוד שידעתי שאני אחזור להרגלים הקודמים שלי וגם אם זה לא בהכרח נכון, זה סיכון שהכריע את הכף נגד.

הסדנה של אומינה, Hi Vibe in TLV, באה בדיוק בזמן. כלומר, חודש וחצי אחרי שיום אחד הפסקתי לצרוך סוכר, ההתמכרות העיקרית שלי בגלגול הזה, כך שאת הרעל התזונתי העיקרי שאני מכניס לגוף במהלך חיי הבוגרים, כבר הפסקתי לצרוך. גם העובדה כי מדובר בסדנה של שלושה ימים ברוטו, מהם 10 שעות נטו המתחלקים על פני יומיים, הוסיפה לאפיל של הסדנה. וכמובן, העובדה שכל זה מתרחש בלב תל אביב, 15 דקות הליכה מהבית שלי, ובמחיר נוח של 1,400 שקלים. בדיוק מה שעירוני כמוני צריך. אז נענתי להצעה להצטרף (לטובת כתבה שהכנתי על כך לאחד העיתונים הגדולים), וכך, יום אחרי יום העצמאות, מצאתי את עצמי מגיע בעשר בבוקר ללופט בית המידות בתל אביב, ומתחיל את הבוקר עם מיץ אלוורה, גוג’י ברי, לימון ותפוז.

אומינה 2

אומינה, אם לא שמעתם עליה, היא יועצת בריאות הוליסטית ותזונה אינטגרטיבית, בוגרת “המכון לתזונה משולבת” בניו יורק, וגם מורה ליוגה ומטפלת מוסמכת על ידי המרכז ל”טאו שיאטסו” ישראל. היא עבדה הרבה שנים בתחום במרכז של טיוהר בקוסטה ריקה, פאצ’ה מאמא, ואת הידע שלה היא מחלקת היום בעיקר בישראל. זה הידע שנחשפים אליו במהלך הסדנה – לא רק כיצד להכין שייקים בריאים אלא גם אלו רכיבים בתזונה אינם טובים לנו ואילו כן, היתרונות של הסופר-פוד (קקאו, ג’וג’י ברי, שמן קוקוס, אצות וכד’) ועוד. למעשה, הסדנה מחלקת לשני חלקים עיקריים – תרגול יוגה והרצאת-שיחה על תזונה. בין לבין שותים עוד שיקיים ומיצים, דוגמת זה הירוק שמכיל אצות, קייל, תרד, חסה, מלפפון ועוד.

אומינה 1

כאשר יוצאים הביתה ביום שישי בשלוש בצהריים, זה קורה אחרי ששותים עוד מרק חם של מיסו, סלק וגזר, שהיה עבורי הדברי הכי פחות טעים, שלא לומר מזעזע, בכל שלושת הימים. ביציאה מקבלים עוד מיצים להמשך היום והנחיות מדוייקות מתי לשתות אותם, וערכה לביצוע חוקן ביתי למי שרוצה להעמיק, תרתי משמע, את ניקוי הרעלים. ביום שבת עוזבים בשלוש בצהריים עם אותם המיצים כמו גם ערכה מלאה ליום ראשון, אותו עוברים לבד, בבית או בעבודה. קחו בחשבון שיומיים לפני תחילת הסדנה ממליצה אומינה לעבור לתזונה קלה של אורז, ירקות ופירות, וביומיים לאחר שהיא מסתיימת לאכול רק ירקות ופירות. כך, אם מקפידים על כל ההנחיות, עוברים שבוע שלם של תזונה קלה ובריאה.

זה אתגר לא פשוט למי שחוזר/ת הביתה בסוף הסדנה ומכין/ה אוכל לילדים, או למי שמגיע/ה ביום ראשון לעבודה במשרד כשכולם מסביב אוכלים ואוכלים. האתגר האמיתי עבורי היה תחושת הרעב, אותה תחושה שחששתי ממנה.

מצד אחד, צדקתי. לא הייתי רעב. הבטן שלי היתה שקטה ונינוחה באותם הימים, הגיוני לאור העובדה שמעולם לא צרכתי ויטמינים ומינרלים בריכוז כל כך גבוה. לא הרגשתי לרגע אחד תחושת רעב בבטן.

מצד שני, טעיתי. אחרי יום וחצי התחילה להתעורר התמכרות אחרת, שלא חשבתי עליה בכלל: התמכרות לללעיסה ובעיקר, התמכרות לתחושת המלאות בבטן של אחרי הארוחה. במילים פשוטות, כבר ביום שבת בבוקר התחלתי לטפס על הקירות הפנימיים שלי, וזה רק הלך והתגבר ביום ראשון. את הרעב הזה לא הרגשתי בבטן, אלא דווקא באזור הפה וליתר דיוק, הלסתות.

החוויה של שובע בבטן ורעב בפה היתה חוויה מפתיעה, מרתקת, כזו שגרמה לי להבין בעומק חדש שתחושת רעב היא תחושה מורכבת שצריך לחקור אותה, דבר שרובנו כלל לא עושים. זה לא היה פשוט לחוות את זה מבלי לפעול מתוך זה, אבל עשיתי זאת באדיקות. רציתי לדעת איך אני מרגיש ויותר מכך, למצות ככל יכולתי את מה שהסדנה מציעה.

שבועיים לאחר שהתחלתי את המסע ו-8 ימים לאחר שהוא הסתיים, התוצאות ברורות: 3 ק”ג פחות במשקל, שייק ירוק שאני מכין כל בוקר לי ולבן זוגי, והרבה ירקות שנוספו לתפריט. לא חזרתי לשתות דיאט קולה וגם בטבק איני נוגע מאז. יחד עם הסוכר שיצא כבר מהתפריט, ההרגשה הכללית מעולה. בדיוק ה- Restart שהייתי צריך, בדיוק בזמן.

עוד מהבלוג של שחר בן-פורת

תצוגה מקדימה

זה לא הגנים, זה התת מודע

הדיוק של החיים יכול להיות מסתורי לפעמים אך בפעמים רבות אחרות הוא מדהים. כך קרה לי בריאיון עם ד"ר ברוס ליפטון, ביולוג וסופר, מחבר הספר "הביולוגיה של האמונה" (הוצאת פראג), כאשר הוא נתן כדוגמא את הגנים המחוללים סרטן שד והדגים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאיה מיכאלי: האומץ לשאול שאלות

ברגעים בהם פינטזנו מה יקרה כאשר היא תבריא, ידענו שהמסר של מאיה יכול לחצות גבולות ועולמות. הדרך בה בחרה להתמודד עם מחלת הסרטן - ללא טיפולים רפואיים, בהתבסס על עבודה רגשית, תזונה, נשימות והרבה הילינג - היא כל כך ייחודית...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מריחואנה רפואית: לעשן למען חיים טובים יותר

לפני מספר שנים נסעתי לאמסטרדם, לאירועי ה- Cannabis Cup השנתיים, בהם מתאספים מיטב המגדלים והספקים של מריחואנה באמסטרדם להציג את תוצרתם ולהתחרות על הזנים הטובים ביותר. כאשר הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה