הבלוג של שחר בן-פורת

רגשות, זה כל הסיפור

מתקשר את טוהר (www.tohar.co.il), מנחה סדנאות חופש להרגיש ועיתונאי. מחבר הספר "המדריך למרגיש המתחיל או מה לעזאזל עושים עם כל הרגשות הללו?"

עדכונים:

פוסטים: 127

החל מאפריל 2012

אחרי שנים של טיפול רגשי קרה הבלתי יאומן: הפסקתי לאכול מאכלים עם סוכר. מצב חדש בו ההתמכרות הדומיננטית שלי כמעט ונעלמה. ארבעה שבועות לאחר מכן ו-4 קילוגרמים פחות במשקל, אני יודע שהכל יכול לקרות

02/04/2015

תסתכלו על התמונה.

 

פלאן

אני לא בטוח שתבינו מה אתם רואים, אז אני אסביר לכם: זה קינוח בשם פלאן, קינוח מבוסס חלב וסוכר שבעיניי הוא אחד הטעימים ביותר בעולם. את הטובים ביותר אכלתי בכל הביקורים שלי בקובה ובכל שלוש הנסיעות האחרונות אני דואג להביא אחד כזה לשי, עם צידנית וקרחון. זה עד כדי כך טעים.

אבל בנסיעה האחרונה שלי קרה משהו שמעולם לא חשבתי שיכול לקרות, כל שכן לי. אני לא מסוגל לאכול את זה. ולא רק את זה: כלל המאכלים עם סוכר, כולל הטעימים והיצירתיים ביותר. ביס קטן, מקסימום כפית, ואני מגיע לסיפוקי.

מי שמכיר אותי יודע שזה רחוק שנות אור ממי שאני, התיאור הזה. התמכרות למתוק היא ההתמכרות הדומיננטית ביותר בחיים שלי. אני לא שותה קפה, לא אוהב אלכוהול, לא מעשן סיגריות, לא מכור לסקס וגם קניות פחות ממלאות את סדר היום שלי מבעבר. אבל מתוק, מאז גילאי העשרה שלי, הוא חבר לדרך, מנחם ומעצבן כאחד.

בשיא ההתמכרות שלי הגעתי למשקל 150 ק”ג. זה היה באמצע שנות ה-20 שלי. עד אז חשבתי שאני צריך לטפל ברגשות שלי ויום אחד המשקל יתאזן מעצמו. אבל התעוררות חשק אדיר לחסה הניע תהליך של שינוי תזונתי אי שם לפני כ-11 שנה, שמהלכו התחלתי להתחבר לגוף וגם ירדתי קרוב ל-60 ק”ג מהמשקל. וגם אז, בכל התהליך הזה, המשכתי לאכול מתוקים.

עם השנים עליתי חלק מהמשקל ובו בעת רכשתי עוד תובנות וידע לגבי הצרכים התזונתיים האמיתיים של הגוף שלי כמו גם לסיבות לאכילה הלא מאוזנת שלי.

התובנה העיקרית שהגעתי אליה לפני כמה שנים היא שעם כל הכבוד למה שאני יודע שטוב לי, אין לי שום דרך להכריח את עצמי להיות מישהו אחר. זה לא משנה שהקילוגרמים חוזרים, זה לא משנה שערכי הסוכר בדם שלי החלו לעלות באופן מטריד. אני ‘יודע’ מה אני צריך לאכול, אבל רגשית לא מסוגל ליישם את זה.

וכך, איפשהו ב-3-4 השנים האחרונות, זנתתי אט אט את הניסיון לחיות לפי תזונה מסויימת, טובה ככל שתהיה, והתמסרתי מחדש לתהליך של הריפוי הרגשי, שמעולם בעצם לא נפסק.

ידעתי שהסיפור של האכילה שלי הוא רגשי ובו זמנית לא ראיתי דרך שבה זה ישתנה; כיצד אני אוכל להפרד מהקביים האלה, שאמנם פוגעים בי אבל רגשית, באותו הרגע, גם מצילים אותי ממשהו שמאיים עלי מאוד, גם אם הוא איום לא ממשי, לא “הגיוני”.

אפילו טיפולי גמילה מגלוטן וסוכר אצל אברהמסון, שלושה במספר ב-7 השנים האחרונות, לא עזרו ליצור שינוי.

בקיצר, הרגשתי אבוד, חסר אמונה ומיואש. ובו זמנית המשכתי לטפל ברגשות הפגועים ובאמונות המוטעות הגורמות להתמכרות, בתקווה שעד ששינוי יקרה, אם וכאשר, אני לא אצטרך להתמודד עם המכות הפיזיולוגיות שגורמת אכילה מהסוג שלי.

לפני חודש משהו השתנה. יצאתי מטיפול הילינג רגשי אצל Sharon Gal, טיפול שבועי שאני מקבל כבר יותר מעשר שנים (ובמקביל מטופל אצל Sztyren Merav). לא היה משהו שונה או מיוחד בטיפול הזה בהשוואה למאות שקדמו לו, אבל מאז שיצאתי מהבית שלה, אני לא מסוגל לאכול מתוקים. מקסימום ביסון קטן ואני מרגיש טובע בסוכר.

הביקור בקובה היה מבחן משמעותי: הרבה כאב, הרבה מתוקים ש”עוזרים” להתמודד עם הכאב. וגם שם לא הייתי מסוגל לאכול אותם.

ארבעה שבועות אחרי וכמעט 4 ק”ג פחות, אני יכול לספר לעצמי ולכם שריפוי רגשי עובד. זה תהליך איטי, כמעט לא מורגש לפעמים, אבל אט אט שינוי נבנה עד שהוא מתגלה ומשנה הכל.

אני לא יודע אם לא אחזור לאובססיה הוותיקה בעתיד, אבל עצם העובדה ששינוי כל כך גדול קורה לי, אומרת שהכל, באמת הכל, אפשרי.

אחלה מתנת יומולדת לעצמי, גם אם זה אומר שהעוגה הערב תהיה ללא סוכר :)

עוד מהבלוג של שחר בן-פורת

תצוגה מקדימה

זה לא הגנים, זה התת מודע

הדיוק של החיים יכול להיות מסתורי לפעמים אך בפעמים רבות אחרות הוא מדהים. כך קרה לי בריאיון עם ד"ר ברוס ליפטון, ביולוג וסופר, מחבר הספר "הביולוגיה של האמונה" (הוצאת פראג), כאשר הוא נתן כדוגמא את הגנים המחוללים סרטן שד והדגים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאיה מיכאלי: האומץ לשאול שאלות

ברגעים בהם פינטזנו מה יקרה כאשר היא תבריא, ידענו שהמסר של מאיה יכול לחצות גבולות ועולמות. הדרך בה בחרה להתמודד עם מחלת הסרטן - ללא טיפולים רפואיים, בהתבסס על עבודה רגשית, תזונה, נשימות והרבה הילינג - היא כל כך ייחודית...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מריחואנה רפואית: לעשן למען חיים טובים יותר

לפני מספר שנים נסעתי לאמסטרדם, לאירועי ה- Cannabis Cup השנתיים, בהם מתאספים מיטב המגדלים והספקים של מריחואנה באמסטרדם להציג את תוצרתם ולהתחרות על הזנים הטובים ביותר. כאשר הגעתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה