הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

TEJAS 6

כשטיילנו בספרד , בכל ארוחה (והיו הרבה) – ראיתי אותן בדוכן של המתוקים. עדינות, דקיקות ומעוטרות בשקדים קלויים.

אני אוהבת שקדים.

חייבת לטעום אחת – חשבתי לעצמי – אבל משום מה לא הגעתי אליהן.

עד שהגענו למדריד לשוק האוכל של סן מיגל .

והן לא אכזבו אותי, המתוקות האלה.

TEJAS

עוגיות שקדים אנדלוסיות מ ט ר י פ ו ת.

טעימות, קלילות וקלות להכנה שזה פשוט מביך.

ויש גם טריק נחמד איך לכופף אותן לצורה המיוחדת שלהן.

יאללה , בואו נצא לדרך

TEJAS 1

לכ-25 עוגיות

100 גרם שקדים טחונים

30 גרם קמח רגיל

75 גרם סוכר לבן

ביצה אחת

מעט ווניל או קליפת לימון

שתי כפות שקדים פרוסים.

לחמם תנור ל-170 מעלות.

לערבב את כל היבשים , למעט פרוסות השקדים .להוסיף את הביצה ולערבב שוב לתערובת אחידה.

TEJAS 5TEJAS 4TEJAS 3

על  משטח סילפט (סיליקון) או תבנית אפייה משומנת מעט, למרוח 25 עיגולים מהתערובת ולשטח היטב , שכולם יהיו בעובי אחיד רצוי דקיק.

אם מקפידים שהעוגיה תהיה דקיקה היא גם יוצאת קראנצ’ית משגעת.

לפזר מעל מעט שקדים פרוסים.

לאפות כרבע שעה או עד שמזהיבים יפה.

כדי לקבל את הצורה המקסימה של העוגיות הטעימות האלה, צריך עכשיו לעבוד בזריזות.

מכינים מערוך עץ ארוך או אפילו כמה מערוכים. מרימים בעדינות (בעזרת מרית או סכין שטוחה) עוגיה  אחת ומלפפים אותה סביב המערוך כדי לקבל את הצורה המעוגלת.

כך עובדים בזריזות עם כל העוגיות.

לאחר 2-3 דקות העוגיה מתקררת ומקבלת את הצורה המעוגלת ואז אפשר להסיר אותה בעדינות מהמערוך.

אם יתר העוגיות התקררו בינתיים, אפשר להחזיר את התבנית לתנור לעוד 30 שניות.

אגב, לא חייבים ללפף אותן סביב המערוך, אפשר להשאיר אותן להתקרר בתבנית עגולות ויפות.

הן טעימות גם כך :-)

לצנן ולטרוף.

היה קל נכון?

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

TEJAS 1

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה