הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

 

  fidea 7

אנדלוסיה היא הקטע הדרומי של ספרד , ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו.

שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה, קורדובה וכמובן ארמון אלהמברה המדהים בגראנדה, פאר הבנייה המורית  שעבר שיפוץ ארוך בשנים האחרונות והוא עוצר נשימה. שווה ביקור.

המורים – הם הערבים שהגיעו מצפון אפריקה וכבשו את כל ספרד. לא נעים לי להגיד : איזה מזל . כי הם הותירו אחריהם , באנדלוסיה בעיקר – מטבח מפואר שהביאו מצפון אפריקה .

את המאכלים המדהימים האלו , לקחו איתם יהודי ספרד – כשגורשו משם בסוף המאה ה-15 – לארצות הבלקן.

כל טורקי, בולגרי,יווני מאזור הבלקן יודע מה זה פידאוס. עכשיו גם אתם תדעו.

פידאוס הם איטריות קמח דקיקות (בעצם איטריות למרק) שמטוגנות ומבושלות בשיטה מיוחדת. מצד אחד הן מבושלות דיין ונגיסות , מצד שני הן קריספיות.

את המאכל הזה למדתי מאקס חמי ז”ל שהיה יווני. הוא היה מטגן אותן במלח ופלפל וזהו . נהדר.

אני מביאה לכם פה מתכון שכולל עוף והוא ארוחה אחת שלמה בסיר אחד.

בואו נצא לדרך.

חבילה של איטריות מרק דקיקות 400 גרם

4 כפות עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור

2 קבנוסים פרוסים לעיגולים דקיקים (אופציונאלי)

4-5 שיני שום קצוצות

3 כרעי עוף חתוכים לפיסות קטנות או כל חלק עוף אחר שאוהבים.

2.5 כוסות מים (כוסות מדידה אוניברסאליים).

5-6 כפות שמן זית.

מעט צ’ילי  – אופציונלי

העיקרון החשוב ביותר בפידאוס הוא השמירה על היחס בין המוצקים לנוזלים וזה מה שמקנה את הפריכות והקריספיות של הפידאוס. 

fidea 1fidea 2fidea 3fidea 4fidea 5

לתוך סיר רחב או מחבת רחבה , על להבה בינונית , להוסיף 3 כפות שמן זית ולטגן את הפידאוס. חשוב לערבב כל הזמן, עד שמשחימים. בערך שלוש דקות.

להוציא מהסיר ולהעביר לקערה, לנקות את הסיר בנייר סופג משאריות האטריות ולהחזיר לכיריים.

להוסיף לסיר עוד 2-3 כפות שמן זית ולהשחים היטב את העוף משני הצדדים.

טיפ: כשמנסים להפוך את חלקי העוף לצד שני ומרגישים שהעוף עדיין נדבק לתחתית הסיר לא נוגעים ! ברגע שהעוף מטוגן דיו – הוא משתחרר בקלות מהמחבת.

fidea 6

מוציאים את העוף ומוסיפים את הקבנוס. הקבנוס הוא אופציונאלי ומוסיף טעם מעושן לתבשיל.

משחימים את טבעות הקבנוס בערך עוד דקה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, עוד דקת טיגון, מוסיפים עגבניות ותבלינים. מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את המים.

מחזירים את העוף  המטוגן,מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשלושים וחמש דקות על אש קטנה.

הערה: אם משתמשים בעוף נטול עצמות כמו נתח פרגיות או חזה עוף  - זמן הבישול מתקצר בחצי.

לאחר מכן, מוסיפים את הפידאוס המטוגנים ומערבבים בעדינות,שוב מנמיכים את הלהבה ,מכסים ומבשלים על אש קטנה לעוד כ-8 דקות.

זהו.

מערבבים עם מזלג, טועמים ומתקנים תיבול.

כמות הנוזלים אמורה להספיק לריכוך הפידאוס, אם בשלב זה מרגישים שכל הנוזלים התאדו ועדיין הפידאוס קשים, מוסיפים עוד רבע כוס מים.

שווה את המאמץ וטעים באופן בלתי רגיל.

 

פידאוס פירות ים שאכלתי בגרנדה. מדהים.

פידאוס פירות ים שאכלתי בגרנדה. מדהים.

 

פידאוס מלח פלפל

פידאוס מלח-פלפל עם עוף בסגנון אסייתי וסלט פרשי. נהדר.

 

 אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה