הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

CHORUS 6

חכו….אל תדפדפו למתכונים הבאים…..יש גם אופציית אפייה….

עכשיו אפשר להתחיל :-)
הפוסט הזה שוכב בטיוטות שלי מאז שחזרתי מספרד לפני כחודש. בעצם מדובר במיני תחקיר על מהו הצ’ורוס הספרדי.
מכיוון שבחנוכה עסקינן, רק טבעי שהצ’ורוס ימצא את מקומו, המכובד, בין כל שאר המטוגנים.
CHORUS 5
כדאי שתדעו כבר בהתחלה:  בספרד יש המון מתכונים לצ’ורוס.  לכל עיר ומחוז – יש את הצ’ורוס שלו – והם שונים אחד מהשני.
במשך שבעה ימים עברתי מעיר לעיר, ממחוז למחוז ואכלתי אינספור צ’ורוס.
ויש לי גם תובנות:
-  המשותף לכל הצ’ורוס בכל המקומות – הוא קמח ומים רותחים.
-  ספרדי אמיתי (מקומי) אוכל צ’ורוס רק בבוקר. 
-  באיזורים מתויירים יש צ’ורוס כל היום אבל גם טעמו בהתאם. 
13 14
את תואר הצ’ורוס הכי גרוע  - קוטף זה של מדריד . גם רוטב השוקולד לא כיסה על טעמו. 
הצ’ורוס הכי נפלא בסביליה.
הכי מפתיע – בקורדובה – מלוח וטעים .
הכי דומים לספינג’ מרוקאי – בגרנדה.
הכי אציל ומעודן – בברצלונה.  
צ'ורוס מגרנדה - שם הוא גדול וספיראלי וטבול בשוקולד
צ’ורוס מגרנדה – שם הוא גדול וספיראלי וטבול בשוקולד
צ'ורוס מגרנדה - הכי דומה לספינג'. כך הוא נראה מבפנים

צ’ורוס מגרנדה – הכי דומה לספינג’. כך הוא נראה מבפנים

את הצ’ורוס קונים הספרדים בצ’ורורייה שזה מעין בוטק’ה קטן שנפתח בבוקר השכם ונסגר ב-12 בצהריים.
יש צ’ורוס  שאוכלים עם גרגרי סוכר,  יש עם סוכר וקינמון, יש רוטב שוקולד ויש ממש מלוח כמו בקורדובה.
כך נראות הצ'ורוריות ברחבי ספרד וזה כל מה שהן מוכרות - צ'ורוס.

כך נראות הצ’ורוריות ברחבי ספרד וזה כל מה שהן מוכרות – צ’ורוס.

 
במלגה ובסביליה הצ’ורוס עגולים, קטנים ושחומים – בפנים רכות נעימה ומבחוץ פריכים ושחומים. נהדרים,עם סוכר וטיפונת קינמון.
בקורדובה הצ׳ורוס טבעתיים ודקים, שחומים מאוד והכי דומים במרקם ,בצורה ובטעם – לספינג’. אבל שם טעמם מלוח.
בגרנאדה מטגנים צ׳ורוס בצורת שבלול ענק ועבה , תוכם רך ואוורירי. החוץ קריספי. אחר כך גוזרים אותו לחתיכות עם מספריים וטובלים ברוטב שוקולד . גם פה הם מאוד מזכירים את הספינג’ המרוקאי.
בברצלונה: הצ’ורוס שחומים ועשירים בטעמם. כיוון שמכינים אותם בבצק עשיר בחמאה ובביצים.   
במדריד הם דקים מאוד, קריספיים, צהבהבים , עניים בטעמם וממש לא טעימים.
צ'ורוס מסיביליה - עדין, דקיק ומלא בטעם.

צ’ורוס מסיביליה – עדין, דקיק ומלא בטעם.

גם אופן ההכנה והמרכיבים של הצ׳ורוס משתנים ממקום למקום.

כל סוגי הצ’ורוס מוכנים מקמח רגיל ,טיפונת מלח ומים רותחים. ( למרות שבסופרים ניתן למצוא קמח ייעודי לצ׳ורוס).

בגרנאדה ובקורדובה הבצק דליל ודביק (כך גם בצק הספינג׳).

בשאר המקומות  - הבצק קשה ואחיד ואותו מזליפים במכשיר הדומה להכנת נקניקיות.
בסביליה ומלגה מוסיפים גם שמן,סוכר ואבקת אפייה כך שהצ׳ורוס עדין יותר ושחום בטיגון .
בברצלונה – מכינים מבצק רבוך ,ממנו מכינים הצרפתים את הפחזניות.  (המון חמאה,קמח ומים ואח”כ טורפים לתוכם המון ביצים).
צ'ורוס ממדריד - גרוע . נשאר מאחור אחרי כל האחרים.

צ’ורוס ממדריד – גרוע . נשאר מאחור

צ'ורוס מקורדובה - המראה שלו דקיק כמו הסביליאני אבל הסגנון והטעם הם בדיוק כמו הגרנאדי - כלומר: ספינג'י.

צ’ורוס מקורדובה – המראה שלו דקיק כמו הסביליאני אבל הסגנון והטעם הם בדיוק כמו הגרנאדי – כלומר: ספינג’י.

 

צ'ורוס בסגנון ברצלונה - עשיר בחמאה ובביצים.טעים. מאוד.

צ’ורוס בסגנון ברצלונה – עשיר בחמאה ובביצים.טעים. מאוד.

 המתכון הקל , המהיר והטעים ביותר מובא כאן והוא נפלא עם רוטב שוקולד מיוחד שקל מאוד להכנה. 

לצ’ורוס

כוס קמח רגיל +1/2 כפית אבקת אפייה  (או כוס קמח תופח מאליו)

כוס מים רותחים ועוד שתי כפות.

2 כפות שמן זית

קורט מלח.

לקערה הקמח יש להוסיף את המים הרותחים ולבחוש במהירות ובחוזקה . להוסיף את השמן ולהמשיך לבחוש. אפשרי עם כף או עם מטרפה.

לתת לבצק לנוח  ולהתקרר כ-10 דקות.

CHORUS 1

 

לחמם מחבת רחבה עם שמן צמחי (תירס או קנולה) בעומק של כ-2 ס”מ. להבה בינונית -גבוהה.

להכניס את העיסה לשק זילוף עם צנתר משונן. רצוי לחלק לפעמיים.

לגזור את קצה השק ולהחיל להזליף צ’ורוס באורך של כ 8 ס”מ. אפשר לגזור עם המספריים או עם האצבע.

לא להכניס את כל העיסה בבת אחת , על מנת ששקית הזילוף לא תיקרע.

אפשר גם להזליף לצלחת קרה ומתוכה להוציא את הצ’ורוס למחבת השמן.

CHORUS 2

כשהצ’ורוס משחימים מצד אחד, להפוך אותם לצד שני .

אם מגישים עם רוטב שוקולד – יש להוציא אותם לנייר סופג ולהגישם עם רוטב השוקולד.

אם מגישים ללא רוטב שוקולד  – יש להוציא אותם מהשמן הרותח ישירות לצלחת עם סוכר ומעט קינמון. לגלגל אותם בתוך התערובת ולהגיש.

למתפנקים  – אפשר סוכר וגם רוטב שוקולד.

 

CHORUS 4

לרוטב השוקולד

כוס וחצי חלב

4 כפות סוכר

כף  עמילן תירס

כפית ווניל

2 כפות אבקת קקאו משובחת

על להבה בינונית יש לחמם כוס חלב אחת ואת הסוכר.

בקערה נפרדת יש לערבב את הקורנפלור, הקקאו חצי כוס חלב ווניל ולטרוף היטב.

כשהחלב רותח יש לשפוך אותו לתוך קערת היבשים,לערבב היטב ולהחזיר לסיר. להמשיך לבשל עוד דקה או שתיים עד שמתחילים לצוץ בועות מסביב ורוטב השוקולד נעשה סמיך.

להוריד מהאש ולצנן לטמפרטורת החדר.

להגיש עם הצ’ורוס ולהתעלף.

לאפיית הצ’ורוס

מי שנרתע מטיגון הצ’ורוס, יכול לזלוף על נייר אפייה רצועות של צ’ורוס ולמרוח אותם במעט שמן קנולה, לאפות בין 10-12 דקות בתנור מחומם  מראש 180 מעלות.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

CHORUS 7

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה