הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 gudv 066

אני יכולה לשבת כך בשקט , לצפות בטלויזיה או לקרוא ספר ופתאום אני קופצת כנשוכת נחש , מעיפה את הספר מהיד ופונה למטבח . הוא מחייך ואומר “מה? עוד עוגה? ….”

לא יודעת איך להסביר את הדחף הזה שפורץ פתאום ממך, מן חשק מטורף לאפות עוגה או סתם מאפה . ולא כי בא לך עוגה או משהו עם הקפה, ממש לא, אין קשר, פשוט בא לך להדליק את התנור, להפעיל את הקיצ’ן אייד ולהכין עוגה.

מכירים את זה?

בפעם האחרונה שזה קרה לי הכנתי את העוגה הבחושה המופלאה הזו.

היא עסיסית , טעימה ונשמרת גם לאחר כמה ימים .

על העוגה הזו תפנטזו בצום יום הכיפורים שמתקרב אז כדאי שתכינו אותה קודם, כדי שתוכלו גם לטרוף אותה לאחר הצום.

gudv 080

מה?

200 גרם חמאה בחום החדר.

כוס ושליש סוכר

2 חלמונים

3 ביצים

כפית ווניל

כוס שמנת מתוקה או כוס חלב

שתי כוסות ושליש קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

מעט מלח.

4-5 כפות ריבה אני השתמשתי בריבת תותי עץ

לעוגה הזו תצטרכו תבנית קוגלהוף או כל תבנית אחרת שאפשר להפוך.

איך?

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה לערבב קמח, מלח, אבקת אפייה.

לתוך קערת המיקסר להקציף את החמאה והסוכר עד שהתערובת אווירית ורכה על מהירות 2 בערך 2-3 דקות.

לעצור, לקרצף את הדפנות במרית ולהמשיך להקציף.

להוסיף לתערובת את החלמונים אחד אחד. רק לאחר שהחלמון נבלע להוסיף את השני.

לעצור , לקרצף עם מרית ולהמשיך להקציף.

להוסיף את הביצים, אחת אחת, רק לאחר שאחת נבלעת להוסיף את השניה וכו’.

לעצור, לקרצף עם מרית ולהמשיך להקציף.

להוריד מהירות ל-1 להוסיף את הקמח בשתי פעמים ולהמשיך לערבל עוד 10 שניות.

להוסיף את השמנת המתוקה והווניל ולהמשיך לערבל עוד 10-20 שניות.

זהו.

לשמן תבנית קוגלהוף עם מעט חמאה, לפזר כף קמח ולנער את התבנית כך שהקמח ידבק לחמאה.

לשפוך מחצית מהתערובת לתבנית, להוסיף מעל התערובת את הריבה, לפזר באופן שווה.

להוסיף את מחצית התערובת מעל.

לאפות כ-50 דקות.

לצנן מעט, לפזר אבקת סוכר ולהתעלף .

היה קל נכון?

צום קל.

gudv 059

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

gudv 086

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה