הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

12/09/2015

taten 4

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות.

בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור ואז הפכו את העוגה ונדהמו לגלות שכל האורחים מתלהבים מהעוגה שבטעות נולדה.

אנד דה רסט איז היסטורי.

מאז, אפשר לראות כל מיני טאטן: טאטן בצלי שאלוטס מקורמלים, טאטן עגבניות שרי, טאטן חבושים, טאטן דובדבנים ואני גם מכינה טאטן אנדיב מקורמל עם גבינה כחולה(מעלף, האמינו לי).

מכל מקום, הכנת הטאטן לא מסובכת כפי שזה נראה.

במקור מכינים את הטארט מבצק פריך אבל גם טאטן מבצק עלים נפלא לא פחות וקל הרבה יותר.

יאללה , בואו נצא לדרך .

מה

מחבת עם ידית מתכת בקוטר של 22-24 ס”מ (או סיר נמוך) שניתן להכניס לתנור.(לי יש מחבת טפלון ישנה שאני שומרת אותה במיוחד לטאטן).

8-10 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים, מרוקנים מליבה ומחולקים ל-4.

כוס סוכר

150 גרם חמאה.

חצי חבילת בצק עלים מרודד וקר.

taten 9taten 10taten 11

איך

לחמם תנור ל-200 מעלות

במחבת על אש בינונית להוסיף את החמאה ואת הסוכר ולהתחיל לבחוש עם כף עץ .

אחרי כ-4-5 דקות נוצר קרמל חום וכל הסוכר נמס.

להוסיף את התפוחים בצורה חופפת ומסודרת (כמו בתמונה).

לבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. גלוי בלי מכסה, בלי להוסיף נוזלים. פשוט כך.

להוריד מהאש ולצנן כ-20 דקות.

בינתיים לרדד בצק עלים לעובי של כחצי ס”מ ולחתוך לעיגול בקוטר של 2 ס”מ יותר מהמחבת.

לאחסן את הבצק במקרר עד לשימוש.

taten 1taten 2

לאחר שהתפוחים הצטננו , להניח את הבצק המרודד והקר על התפוחים ולדחוף את השוליים שלו היטב פנימה אל תחתית המחבת.מסביב לטארט.

להדק את הבצק מעל התפוחים ולנקב במרכז הבצק צלב קטן .

לאפות בערך 30 דקות או עד שהבצק משחים.

להמתין 10 דקות ואז להפוך על צלחת שטוחה במהירות, בזריזות ובזהירות.

חג שמח.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 

taten 3

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה