הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

ddd 227

השבוע הגיע חבר טוב לארוחת ערב. בדרך כלל הוא חתיך אבל הוא החליט שלאחרונה הוא השמין.

הרבה כוח רצון יש לבחור כי הוא ביקש ממני – סלט.

בכל זאת, בבית של בשלנית לבקש סלט , נראה לי קצת בזבוז. אבל אני מכירה אותו כבר עשרות שנים ומכירה את כוח הרצון שלו ואם הוא אמר סלט – יהיה סלט.

קניתי את כל הירוקים האפשריים, תרד, וחסות,ורוקט ועוד כל מיני אבל קיצורו של סיפור היה שהוא נשבר ואכל איתנו פסטה ביתית נהדרת ברוטב טונה משגע.

אוקי,

מה עושים עכשיו עם כל ערימות הירוקים האלה?

נזכרתי במאפה הורס שאכלתי בטוסקנה לפני הרבה שנים .

בלי להתבלבל קצצתי את כל הירוקים לרצועות דקות וארוכות , הדלקתי מחבת ויצאתי לדרך.

IMG_1860IMG_1932IMG_1939

למילוי

לפחות 5 כוסות של ירוקים  קצוצים מכל הסוגים שאתם אוהבים (אני שמתי אפילו חסות)

1 בצל אדום קצוץ לקוביות

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

2 ביצים

3 כפות פרמז’ן מרוסק

3 שיני שום קצוצות.

לבצק

2.5 כוסות קמח לבן רגיל.

50  גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

3 כפות שמן זית

טיפונת מלח

מעט מלח.

ללוש היטב את הקמח עם החמאה והשמן, להוסיף מים לפי הצורך (ממש כמה טיפות). (להכניס למקרר למנוחה של 30 דקות).

במחבת רחבה להוסיף את שמן הזית ,את הבצל האדום ולטגן עד שמתחיל להזהיב , להוסיף שום ולטגן עוד 20 שניות, להוסיף את כל הירוקים, קורט קטנטן של מלח ופלפל שחור ולהמשיך לאדות ,עד שכל הנוזלים מתאדים מהירק.

להעביר לקערה ולצנן כ-10 דקות.

להוסיף את הפרמז’ן ,פלפל שחור נוסף ואת הביצים ולטרוף. זה השלב שבו אני טועמת (כן ,כן ) כדי לוודא שיש מספיק מלח.

(אם בכל זאת נשארו לכם מעט נוזלים במילוי כדאי לסנן אותם כדי שלא ירטיבו את הבצק).

להוציא את הבצק  מהמקרר ,לרדד על משטח מקומח, לשני עיגולים שהאחד גדול מעט יותר מהשני . כדאי וחשוב שהעלים יהיו דקים.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית , להניח את העלה הקטן יותר ולמלא את המלית עד כ-1 ס”מ מהשוליים.

לכסות עם העלה המרודד השני ולהדק היטב. לצבוט את הבצק שלא ייפתח באפייה.

לחרוץ מעל פסים לרוחב , למרוח בשמן זית ולהכניס לתנור חם 200 מעלות למשך כ-20 דקות.

להוציא מהתנור, למרוח שוב את המאפה בשמן זית ולהחזיר לתנור לעוד כ-20 דקות.

המאפה שחום, פריך, מתפצח וטעים .

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

ddd 295

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה