הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

כריך 1

לילד שלך מגיע הכריך השווה ביותר בעיר

 

כריכים לבצפר הם לא מכת שמיים , הם יכולים להיות טעימים,בריאים,קלים להכנה והכי חשוב הם הום-מייד.

גם ההכנה שלהם יכולה להיות פשוטה אם מתארגנים מראש ונכון.

סנדוויץ’ שהילד לוקח איתו הוא מנשא אהבה של אמאבא והוא החיבוק שלך , שם, כשאת לא שם.

הילדות שלי גדלו כבר מזמן. אפילו מזמן מזמן.

אבל גם אני קמתי בבוקר, רצתי לעבודה והייתי בלחץ מתמיד. מעולם לא ויתרתי ולא הסכמתי להתפשר על האוכל שהן לקחו לבית הספר (בדיוק כפי שאינני מוכנה להתפשר על איכות האוכל שהילדות שלי אוכלות בבית). הייתי כזו משוגעת שפעם  אחת ,רדפתי אחרי האוטובוס של הבת שלי מראש העין עד ל”רוטברג” ברמת השרון ,רק כדי לתת לה את הכריך שהיא שכחה בבית :-).

עד היום אני מקבלת פידבקים מחברות שלהן מבית הספר ,ואחד המשפטים שחוזרים על עצמם זה “איזה סנדוויצ’ים הכנת להם….” אפילו בספר המחזור של אלה יש תמונה של אחד הסנדצוויצ’ים המפורסמים.

אני מדברת על כריכים פשוטים, טעימים, צבעוניים ומזמינים.

בכל תחילת שנת לימודים, אחרי עטיפות הספרים והכנת הילקוט, היינו מכינות טבלה ותולות על המקרר. כל אחת בחרה בכל יום מה היא רוצה לאכול ואני ניסיתי להקפיד שכך יהיה. במשך השנה הטבלה נפלה משם ונעלמה אבל ההרגל כבר נשאר. וכך , במהלך כל השנה הכנסנו כריכים חדשים והוצאנו ישנים עד שנגמרה השנה.

כריך

אלטרנטיבה

יום א’

יום ב’

יום ג’

יום ד’

יום ה’

           כמה עקרונות בסיסיים להכנת כריכים לבצפר:

-          להקפיד לשלב חלבונים וירקות .

-          לא להגזים בכמות הממרח שהכריך לא יירטב ויימעך.

-          לא להמליח את הירקות שלא יגירו נוזלים

-          לארוז בנייר שעווה המיועד לכריכים –  הכי טוב .

-          להעדיף לחצות את הכריך לשניים זה נוח לאכילה ונשמר היטב.

-          להעדיף פרוסות לחם מלא שהוא בריא יותר ,נשמר ומשביע יותר (לחמניות נמעכות)

-          להכין כריך צבעוני ומפתה – להעמיס את הכריך בכל מיני ירקות צבעוניים .

-          להעדיף חצאי עגבניות שרי הם נשמרות טוב יותר בכריך.

-          כדאי לשטוף ולפרוס  ירקות פעמיים בשבוע ולשמור בקופסא סגורה (רצועות גמבות צבעוניות, פרוסות מלפפונים עם הקליפה,קרעי חסה גילופי גזרים דקיקים, נבטים, עלי תרד)

-          אפשר להכין את ממרחים והסלטים לכמה ימים מראש.

-          אפשר להכין את חביתות ירק לכמה ימים וניתן לשמור בקופסא סגורה.

-          לא יקרה אסון אם יום אחד – ביום שישי למשל – הם יאכלו נוטלה או פסטרמה.

-          חובה , חובה , חובה לצרף פרי גם אם הם יחזירו אותו בסוף היום…בסוף  הם ילמדו לאכול גם פירות.

-          לא, לא, לא, לא לשלוח חטיף כי הילד תמיד יעדיף חטיף על הכריך וזו לא המטרה שלנו כרגע.

התענוג הזה בידיעה, שהילד שלי אוכל כריך של אמא  - ואמא יודעת בדיוק מה יש בו  - משקיט את נקיפות המצפון (טוב , אולי רק מקל עליהם).

זו גם דרך נהדרת ללמד את הילד שלך לאכול בריא ומזין.

מיד כשתהיה טבלה תלויה על המקרר לא יתנהל יותר השיח שקורה במאות אלפי בתים בכל בוקר : “עם מה למרוח?….עוד פעם חומוס????לא מרשה נוטלה…..”

אז מה הכנתי ומה אני הכי אוהבת?

כריך ביצה קשה עם ממרח אבוקדו – (למעוך אבוקדו רך, מלח,פלפל מעט מיץ לימון,כפית שמן זית)+ עגבניות שרי+ פרוסת מלפפון חמוץ + רצועות חסה.

כריך גבינה צהובה + חמאה+ רצועות גמבה צבעוניות + חסה.

כריך סלט טונה + נבטים. (מתכון בהמשך)

כריך חביתת ירק + מלפפון ירוק + עגבניות שרי+ רצועות חסה. (מתכון בהמשך)

כריך גמבה קלויה + גבינה בולגרית+עלי תרד/רוקט  (אפשר לקנות גמבה קלויה בצנצנת ואפשר לקלות אותה בתנור, לקלף ולתבל במעט מלח,שמן זית ומיץ לימון היא תישמר במקרר שבוע לפחות).

והרשימה פתוחה לעוד הצעות…..

 סלט טונה לארבעה כריכים

קופסת טונה בשמן מסוננת ומפוררת

שני מלפפונים חמוצים קצוצים דק.

שתי ביצים קשות קצוצות דק.

מלח, פלפל שחור.

כף מיונז

כפית מיץ לימון.

לערבב – זהו. יישמר במקרר כמה ימים טובים.

חביתת ירק בריאה – עיג’ה לארבעה כריכים

4 ביצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

כוס תרד קצוץ

(אפשרי להחליף בשמיר, כוסברה וכל ירק שאוהבים).

כף שמן זית

על להבה בינונית לחמם במחבת טפלון שמן זית ולהוסיף את כל הירוקים , להוסיף מעט מלח  ופלפל ולטגן כשתי דקות. כל הר הירקות יתכווץ ויפריש נוזלים לאדות עוד 2-3 דקות .

בינתיים לטרוף 4 ביצים ולהמליח ולפלפל גם אותם וכשהירק התאדה כמעט לגמרי , להוסיף עוד כפית שמן זית ולהוסיף את הביצים, לערבב בעדינות ,לכסות לשלוש דקות עד שרואים שהחביתה נקרשת ומתמצקת.

להפוך את החביתה על צלחת בזהירות ולהחליק חזרה למחבת לטיגון צד שני.

(מי שחושש פשוט להשאיר את החביתה מכוסה עד שהיא מתמצקת לחלוטין ולוותר על ההשחמה של צד אחד).

החביתה תישמר במקרר , מצוננת ומכוסה בקופסא 2-3 ימים.

  • באותו אופן אפשר להחליף את הירוקים בזוקיני קצוצים או פטריות.

ויאלללה…..הציונים פחות חשובים יותר חשוב שהילדים שלך יהיו ילדים שמחים,בריאים ומאושרים.

אהבתם את הפוסט ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי  ” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

כריך 3

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה