הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

כתף טלה ממולאת בתערובת עשבים ובפיסטוקים. מנה יפיפיה וטעימה להפליא, שכל שולחן חג ישמח להתכבד בה

31/08/2015

IMG_4650

כך חוגגים אצלינו את ראש השנה. ואצליכם? | כלים: גולף אנד קו

מפה צחה על השולחן, פרחים ונרות דולקים. אורות הבית לובשים חגיגיות וזורקים אור נגוהות מנצנצים אל תוך כוסות זכוכית בוהקות. סכום מבריק וכבד מונח לצידי הצלחות החדשות וממתין לארוחת החג. כל הבית, דייריו ואורחיו לובשים חג.

ערב ראש השנה.
כולם מסובים סביב השולחן, מניחים מאחור את כל דאגות, הריצות, המתחים ועול היומיום – ומתפנים לערב אחד של הרמת כוסית וברכות לשנה החדשה.
על צלחת לבנה, בוהקת ויפהפיה מונח כתף טלה ממולא. חגיגי, טעים, מרשים.  שחום וריחני ומנוקד בפיסטוקים ירוקים שנקלו קלות במחבת והם בני לוויה נאמנים לחבורה עשבונית וריחנית במיוחד: מחטי רוזמרין, מרווה קטיפתית, טימין עוקצני, פטרוזיליה יהירה ונענע ירוק ורחב עלים. בין עלעליהם תזהיר  בשקט גרידת לימון צהבהבה ורעננה. כך חוגגים אצלנו את ערב ראש השנה.

שנה טובה של בריאות, שמחה, שלום וחיים טובים.
חג שמח לכולם.

כתף טלה ממולא בפיסטוקים וארומטיקה

1 כתף טלה ללא עצם למילוי. (בקשו מהקצב שלכם). (בערך 1.8-2 ק”ג ללא העצם).

3/4 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים קלות, קצוצים גס.

3 כפות עלי נענע קצוצים.

3 כפות פטרוזיליה קצוצה.

1 כף מחטי רוזמרין קצוצים דק.

1 כף עלי טימין קצוצים.

5 עלי מרווה קצוצים

2 כפות צלפים בחומץ קצוצים.

5 שיני שום כתושות או קצוצות דק.

גרידת לימון משני לימונים בינוניים

מלח, פלפל שחור גרוס טרי.

שמן זית.

חוט קשירה

ירקות מלווים בתבנית הצלייה 1 בצל אדום, מעט רוזמרין, לימון חתוך ל-8 ו-4 שיני שום .

איך

כתף הטלה , שהעצם הוסרה ממנה, נראית כמו יריעה מלבנית (בערך). כדאי ורצוי לנקות את השומן המיותר בחלק הפנימי של הבשר ולהסירו. אם יש חלק עבה במיוחד, כדאי לעשות בו חריצים (מבלי לפגוע בשלמות החתיכה).

אנחנו נגלגל את הבשר לרוחבו.

יש לחמם תנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות).

לערבב את כל עשבי התיבול ,השום והצלפים, למעט הפיסטוקים וגרידת הלימון.

על קרש חיתוך גס (או משטח שיש נקי) יש להניח את יריעת הבשר.

IMG_1394
כתף הטלה משוטח ללא העצם, כל השומנים הוסרו והוא מוכן למילוי

להבריש בעדינות את החלק העליון בשמן זית (עליו נניח את המילוי) בערך 3 כפות .

לבזוק מעל פלפל שחור גרוס ומעט מלח. (לא לפחד עם הפלפל השחור, הוא מחמיא לבשר מאוד. אני שמתי כף וחצי).

לפזר באופן שווה את תערובת התבלינים והצלפים ולהדביק אותם היטב עם האצבעות.

מעל יש לפזר באופן שווה את הפיסטוקים הקלויים ומעל הכל לגרר קליפת לימון.

איור 2לאחר שמרחנו שמן זית נוסיף את עשבי התיבול, הפיסטוקים וגרידת הלימון

לגלגל בעדינות את הטלה לרולדה מהודקת וצפופה. (לא לוותר על כל מה שנופל בדרך, אחרי הקשירה לדחוף בחזרה לתוך הבשר).

IMG_1407
לאחר שמרחנו שמן זית נוסיף את עשבי התיבול, הפיסטוקים וגרידת הלימון

עם חוט תפירה לקשור היטב את הרולדה ,כך שלא תתפרק ולא תיפתח (גם לאורך וגם לרוחב)

לשמן את הרולדה בעוד שמן זית. להמליח ולפלפל.

IMG_1427
נקשור היטב לאורך ולרוחב, נהדק ולא נאפשר לשום גרגר או עשב לחמוק מאיתנו

להניח את הבשר בתבנית חסינת אש, לפזר מסביב בצל אדום חתוך לרבעים,כמה ענפי רוזמרין,כמה שיני שום (לא לקלוף , מספיק למעוך עם סכין ), לימון שלם חתוך לשמיניות.

אין צורך להוסיף נוזלים כלל !

IMG_1461
להניח את הטלה בכלי חסין אש עם ירקות שונים ולצלות

לצלות את הבשר על חום של 250 מעלות במשך כחצי שעה.

להוציא מהתנור בזהירות ולעטוף את התבנית היטב בנייר כסף. להנמיך את החום ל-150 מעלות ולצלות עוד כשלוש וחצי שעות.

סה”כ יבלה הטלה במשך כארבע שעות בתנור.

להוציא מהתנור, להשאיר מכוסה בנייר כסף ולהניח לו להירגע במשך כחצי שעה לפני שפורסים אותו.

לאחר כחצי שעה, לגזור את החוטים ולהשליך, ואת הטלה לפרוס לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס”מ בערך.

IMG_4669
לגזור בזהירות את כל החוטים טרם הפריסה

IMG_4672
לא לשכוח חוטי קשירה. להסיר את כולם

­­רוטב

בתבנית הצטברו נוזלי הטלה והירקות והם נפלאים.

לכפות את כל השומן שהצטבר מעל ולסנן את הנוזלים. להעביר אותם לקלחת קטנה

להוסיף חצי כוס יין אדום ולהרתיח על אש גבוהה במשך כ-5 דקות.

לטעום, לתקן תיבול ולהגיש.

IMG_4683
לפרוס את הנתח לפרוסות בעובי של 1.5 ס”מ

IMG_4689
מושלם. הירוק של הפיסטוקים ועשבי התיבול. והריח…

IMG_4644
מגש ההגשה היפהפה עם ידיות עץ מכיל את הנתח בנוחות | כלים: גולף אנד קו

IMG_4658
אפשר להרשים את האורחים בפרזנטציה של נתח שלם טרם הפריסה | כלים: גולף אנד קו

IMG_4728
לצד תפוחי אדמה נימוחים. | כלים: גולף אנד קו

IMG_4734
בתאבון! | כלים: גולף אנד קו

לאינסטגרם של גולף&קו – @golf.co

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה