הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

תפוחים 030

 עזבו אתכם מלהפריד, להקציף, לערבל, לשקשק, לרדד דק ולחלק לשלוש קערות.

עזבו אתכם ממיקסרים,מטרפות,בלנדרים ומוטות טחינה.

עזבו אתכם ממגדלים,שכבות,צורות,ריבועים,עיגולים וגלגלי ענק.

עזבו אתכם מאינספור קערות, כלים , אריזות ריקות,דביקי ולכלוך.

כל מה שאתם צריכים לעוגת החג שלכם הוא: מצרכים לעוגה,קערה,כף ומגררת.

אתם תכינו את העוגה הטעימה, היפה והקלה הזו אחרי שהבית נוצץ ונקי, הפרחים בוואזות , השולחן כבר ערוך לערב חג והסירים על האש.

והיא תמלא את הבית בריחות נפלאים של מתיקות ורוח חדשה , שמביאה איתה  תמיד השנה החדשה.

עכשיו ספרו  10 דקות והעוגה בתנור.

יאללה ….לעבודה.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

תפוחים 007

 מה

5 תפוחי עץ קלופים, בלי הליבה מגוררים גס.

150 גרם חמאה מומסת (להשאיר כף לקישוט העוגה ).

2/3 כוס סוכר חום (דחוסה)

1/8 אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית קינמון

כפית אבקת אפיה

2 ביצים

2 כוסות + 1 כף גדושה קמח

150 גרם צימוקים כהים ללא גרעינים מושרים ב-5 כפות של ברנדי כ-10 דקות.

1 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים

1 תפוח  קלוף, ללא הליבה פרוס לפרוסות דקות לאורך (לקישוט העוגה).

איך

לקערה להוסיף את התפוחים המגוררים עם המיצים, להוסיף את החמאה,הסוכר והביצים. לבחוש היטב.

להוסיף קמח, אבקת אפייה ותבלינים ולערבב שוב.

להוסיף את הצימוקים עם הנוזלים ואת האגוזים.

לערבב שוב.

לשמן היטב תבנית 24 ס”מ ולצקת את התערובת . ליישר את פני העוגה ולסדר מסביב את פרוסות תפוחי העץ בצורה חופפת (כמו קלפים).

למרוח את התפוחים במעט חמאה מומסת ולאפות במשך כ-50 דקות.

להוציא מהתנור ולערבב שתי כפות ריבת משמש + שתי כפות מים רותחים ולמרוח את פני העוגה בכלל והתפוחים בפרט.

זה יהיה קשה להמתין אבל כדאי לצנן את העוגה לפחות 30 דקות טרם אכילתה.

אפשר וכדאי לפזר אבקת סוכר מסביב לשולי העוגה.

הערה כמות התבלינים בעוגה נותנים ארומה וטעם עדינים מאוד.  מי שאוהב יותר מוזמן להכפיל את כמות התבלינים.

 שידרוג לאוהבי הג’ינג’ר  יש לקנות ריבועי ג’ינג’ר מסוכר טעים להפליא. אני חתכתי 10 ריבועים כאלה ל-4 כל אחד ופיזרתי בתוך העוגה . שדרוג נהדר.

 תפוחים 048

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה