הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_2410

סיגרים בארץ מעוררים קונוטציה מיידית של סיגרים מרוקאים, ממולאים בבשר, מטוגנים ומתפצחים בפה.

טעים…..גדלתי על סיגרים כאלו כל חיי. גם הבצק ביתי, ברור.

בכל העולם, לסיגרים יש קונוטציה אחרת , כן מעשנים אותם לא אוכלים.

אבל סיגרים אכילים לא חייבים להיות בשריים וגם לא חייבים להיות מטוגנים. (למרות שאני מודה שהגרסה המטוגנת אהובה עליי).

אפשר להכין סיגרים במילוי טונה למשל, עם עלי פילו, שאפשר לאפות והם יוצאים פריכים ומתפצחים בפה.

במקום טונה אפשר להשתמש בבשר דג לבן, נקי מעצמות וקצוץ דק.

זה לא קשה להכנה, מאוד מרשים ואפילו חגיגי מאוד.

כל מה שצריך הוא חבילת עלי פילו שניתן לקנות בכל סופר מרקט באגף הקפואים.

הנה למשל אלו :

IMG_2440_800x533 (1)

מה

גוזרים חבילת פילו לארבע (כן , כן במספריים) ומקבלים בערך 36 חתיכות בנות כ -20X20 ס”מ.

מכל שתי יריעות פילו כאלו נכין סיגר אחד – בחישוב מהיר יהיו לנו סה”כ 18 סיגרים.

איך 

לחבר כל שתי יריעות פילו כאלה, אחת על השנייה. לשמן את היריעה העליונה במעט שמן קנולה(עדיף להבריש במברשת או בספריי שמן).

למילוי

3 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות- או 300 גרם פילה דג לבן ,ללא עור ועצמות וקצוץ דק דק.

3 ביצים קשות.

1/2 גמבה אדומה קצוצה לקוביות

1/2 גמבה צהובה קצוצה לקוביות

1 בצל אדום קטן קצוץ לקוביות

3 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים

4 מלפפונים חמוצים קצוצים לקוביות או שלוש כפות עגבניות מיובשות קצוצות.

מעט עלי טימין

מלח, פלפל שחור גרוס

ביצה אחת

3 כפות פירורי לחם.

חופן זיתי קלמטה קצוצים

1 פלפל חריף קצוץ (אופציונלי).

שמן קנולה לשימון.

IMG_2520

איך

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לערבב את כל החומרים  בקערה ולהניח בצד לכמה דקות. בינתיים להכין את הפילו.

כלל ברזל בפילו : מדובר בבצק עדין מאוד שעשוי מקמח ומים וללא שומן, אם משאירים אותו חשוף הוא מתייבש מייד .לכן ההמלצה שלי: לעבוד בכל פעם רק עם חלק קטן ואת היתר לכסות במגבת מטבח.

כלל שני: פילו חייב שימון, לכן לא לדלג על שלב השימון בשום פנים ואופן. לאחר שמגלגלים את הסיגר לוודא שהוא משומן בכל צדדיו.   

לחלק את המילוי ל-18 ערימות ולגלגל כל ערימה ל”נקניק” באורך של כ-15 ס”מ. (אם התערובת לחה עדיין אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם).

לאחר שימון חבילת הפילו הגזורה (שתי שכבות זוכרים? ) להניח “נקניק” לרוחבה, לסגור משני הצדדים ולגלגל לצורת נקניק.

לא לשכוח בדרך , לעצור ולשמן גם את פנים הפילו.

אפשר לקפל את פילו בקצוות ואפשר להשאיר אותו “ראסטי” כמו בצילום הבא.

IMG_7862

בסיום  - לשמן את הסיגר מסביב ולהניח בתבנית. לאפות בתנור שחומם מראש כעשרים דקות או עד שמשחים.

עד שלב זה אפשר להכין את כולם ואף להקפיא.

אם הקפאתם  - להוציא את הסיגרים  הקפואים מהמקפיא להכניסם מיד לתנור מחומם מראש לאפות עד שמשחימים.

תהנו.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_2491

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה