הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 

סדרו לכם את כל המצרכים מראש כך שכשתתחילו לבשל , הכל ירוץ בכיף ובלי תקלות.

סדרו לכם את כל המצרכים מראש כך שכשתתחילו לבשל , הכל ירוץ בכיף ובלי תקלות.

קובה היא יעד נכסף. אני מתה לנסוע לקובה. אני אוהבת מקומות מרוחקים, שנחילי תיירים עדיין לא הגיעו אליהם. שאין מקדונלד וסטארבקס ותושבי המקום לא מוכרים ברחובות קשקושים מיותרים מפלסטיק. נראה לי שקובה עדיין כזו. ולפני שהיא אוטוטו הופכת לקולוניה אמריקאית (כי זה רק עניין של זמן עכשיו שהם החליפו שגרירים) אני רוצה להגיע לשם. רוצה….

עם המוסיקה ברחובות, והקובנים שמחייכים ללא הרף , שותים, רוקדים  בואנה ויסטה סושיאל קלאב.

בא לי לקשור סרט בשיער, להדליק סיגר קובני גדול ולנהוג במכונית אמריקאית משנות השישים, נראה לי הכי כיף בעולם……

ואחר כך בערב…..כשהחום יתפזר והאוויר יתחיל להתקרר וברחובות תישמע מוסיקה קובנית קצבית, לחפש מסעדה קטנה ומקומית, כזו עם 3 שולחנות ואיזו מאמא קובנית ,פניה קמוטים, עורה שחום וחיוך ענקי על הפנים, מגלה שיניים חסרות ולב מלא בשמחת חיים.

ואני אתיישב לי שם על השולחן הקטן והמתנדנד, לא אמהר לשום מקום כשהיא תלך לאט למטבח המיושן- עם הגז משנות החמישים  - ותוציא משם קדירת ברזל רותחת ומדיפה ניחוחות של בית.

ובצלחת היא תשים לי, בלי הרבה טכס בישבן, ערימה גדולה ומהבילה של אורז ועוף, אדמדם וריחני מתובל בכוסברה וצ’ילי.

אך….קובה…..

עד שאגיע לשם התנחמתי לי בעוף ואורז קובני שהם קוראים לו ARROZ CON POLLO

עשו לי טובה, אל תוותרו על הכוסברה היא מקפיצה את המנה לגבהים חדשים.

עשו לי טובה, אל תוותרו על הכוסברה היא מקפיצה את המנה לגבהים חדשים.

מה

חצי ק”ג ירכי עוף (פרגיות) חתוכות לביסים (כל ירך חתוכה ל-6) נקיים משומן.

בצל בינוני קצוץ קוביות

3 שיני שום קצוצות

מעט אבקת צ’ילי

מלח, פלפל, שמן זית.

רבע חבילה כוסברה קצוצה.

1.5 כוסות גדושות של אורז לפאייה (או ארבוריו לריזוטו) אורז עגול ועמילני.

2 גמבות אדומות קלויות  קלופות וקצוצות לקוביות (אפשר לקנות בחנות)

4 כוסות מרק עוף צח או מים רותחים

10 זיתים גדולים מגולענים קצוצים.

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות

כמה עגבניות שרי חצויות.

 

להקפיד על הטיגון בשלבים, יש לזה חשיבות רבה.

להקפיד על הטיגון בשלבים, יש לזה חשיבות רבה.

 

איך 

במחבת רחבה ונוחה להוסיף 2 כפות שמן זית.

להמליח ולפלפל את נתחי הפרגיות ולטגן על אש גבוהה עד שהן נאטמות ומשחימות מעט. להוציא מהמחבת ולשים בצד.

להוסיף עוד שתי כפות שמן זית למחבת ולהוסיף את הבצל, לטגן במשך כ-3 דקות, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה, להוסיף את הפלפלים הקלויים. להוסיף את עגבניות השרי.

לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות.

להוסיף את הזיתים , הצ’ילי ואת העגבניות המרוסקות. לערבב ולהוסיף את המרק בזהירות.

להרתיח, להנמיך אש , לכסות ולבשל כ-20 דקות. להמתין כ-5 דקות.

לערבב את הכוסברה הקצוצה ולהגיש.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

אני אוהבת לקלות בעצמי את הפלפל, אבל אם זה קשה או מסובך, אפשר לקנות בסופר בצנצנות זכוכית.

אני אוהבת לקלות בעצמי את הפלפל, אבל אם זה קשה או מסובך, אפשר לקנות בסופר בצנצנות זכוכית.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה