הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 209

החל מספטמבר 2012

פאני מבשלת צלעות טלה וגם מצטלמת במטבחו של רפי כהן – רפאל

16/08/2015

המנה מוכנה . ולא בזכותי :-)

המנה מוכנה . ולא בזכותי :-)

בואו נתחיל מהסוף.

ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות, שלמות קטנות ומתרחבות של שומרים צעירים, שזה אך נקטפו, עדינים בדקיקותם וטריותם משמחים את הגוף והנפש ברכותם.

ושניהם יחדיו עוטים משחת ירק ארומטית, שנכתשה זה עתה בעלי ומכתש כבד, רוויים בשמן זית זך וספוגים בנוזל השחמחם – זכר לציר הטלה העדין – שהפך את כל שוכני המחבת הזאת לתבשיל אחד עילאי ואת הסועדים לרגע, למאושרים שבאדם והם נוגסים ממנו בהשתאות וממלמלים זה לזה : ממממ… אוה…. יואו……כאילו נגמרו המילים בעולם.

צלעות טלה בשומרים צעירים, פסטו ירוקים מיוחד וציר טלה.

                                                         ***********מתחילים***********

מחברים לי מיקרופון שיחובר גם לחצאית מתחת לג'קט ומי שלא יודע יחשוב שאני פשוט שמנה :-)

מחברים לי מיקרופון שיחובר גם לחצאית מתחת לג’קט ומי שלא יודע יחשוב שאני פשוט שמנה :-)

צלעות טלה אוכלים רוזה, כנ"ל חלקי בעלי כנף ,אווזים,ברווזים וכו'. לכן זמן הבישול שלהן קצר יחסית.

צלעות טלה אוכלים רוזה, כנ”ל חלקי בעלי כנף ,אווזים,ברווזים וכו’. לכן זמן הבישול שלהן קצר יחסית.

 

שתי מחבתות מנחושת רוחשות, באחת השומר המבעבע והמבושל ובשנייה הצלעות שיוצאות לדרך, אוטוטו הוא יאחד את שתיהן לאושר אחד גדול.

שתי מחבתות מנחושת רוחשות, באחת השומר המבעבע והמבושל ובשנייה הצלעות שיוצאות לדרך, אוטוטו הוא יאחד את שתיהן לאושר אחד גדול.

 

אני תלמידה צייתנית, מסתכלת ולומדת. כמו שצריך

אני תלמידה צייתנית, מסתכלת ולומדת. כמו שצריך

כל מי שמכיר אותי יודע כמה אני אוהבת את עולם הבישול על כל גווניו. אני מרותקת לשווקים נידחים, חנויות לממכר תבלינים, כלים, מפות שולחן . סוחבת מזוודות מלאות בקמחים משונים, מלחים צבעוניים וכלי מטבח אותנטיים. מבלה שעות מול היו-טיוב בחיפוש אחר מתכונים וטכניקות רחוקים, לא מתעצלת ומוכנה גם לנסוע למרחקים,  אם יספרו לי שיש שם את כיכר הלחם הטובה ביותר (אלטמורה פוליה איטליה –  תודה ששאלתם).

אני גם אוהבת לאכול  – מודה.

אבל יותר משניהם ,חזק בי הצורך הפנימי הזה להעביר – דרך הבישול, דרך האוכל – את כל הערכים הנפלאים שמתקבצים סביב האוכל:  נתינה, חלוקה,הדדיות, אכפתיות, הקשבה,חום, משפחה ,שמחת הביחד, אהבה.בעצם , האוכל עבורי הוא גשר לבני אדם ,מסיבת רקע נפלאה ארוכה ומתמשכת לחיים עצמם.

זה הבית שגדלתי בו. זה כור מחצבתי.

ומיום היווסדה (15 שנים) של “”רפאל”" ,אני מרגישה שהיא  והעומד בראשה מעבירים, באוטנטיות גמורה את הערכים של אהבה וכבוד עצומים לאוכל, לאחריות הכבדה להוציא מתחת לידיהם את המיטב, מבלי להתפשר.

לכן, שעתיים…שעתיים אחרי שיחת הטלפון עדיין הסתובבתי נרגשת ולא מאמינה…

אני הולכת לבשל עם רפי כהן .

אם הייתם שואלים אותי לפני חודש “תגידי, את חושבת שתבשלי עם רפי כהן?” הייתי מסתכלת עליכם כמו על חייזרים ואומרת “כן אבל… למה שהוא יבשל איתי?”

אבל בחודש הזה קרו המון דברים:

 סלונה SALOONA , שהיא אתר ענק המשלב תוכן ובלוגים , ממוקד אנג’נדה נשית, יצאה בפרוייקט של החיים: “במטבח עם השף שלי” .בכך נתנה SALOONA הזדמנות של פעם בחיים לבלוגרי האוכל שלה – לבחור בשף האהוב עליהם – ואף לבשל איתו. לי היה ברור את מי אני רוצה לפגוש.

שני משפטים על מסעדת “רפאל”:

זו מסעדה בסגנון ביסטרו שהמנות שלה משתנות בהתאם לעונה. המסעדה שומרת על רמה מאוד גבוהה, קלאסיות, מוצרים איכותיים ביותר ושירות מעולה. כבר 15 שנים אני אוכלת ב”רפאל” ואין שינוי –  המקום שומר על הסטנדרטים הללו כמעט בקנאות.

לא אחת נבחרה “”רפאל”" למסעדה הטובה ביותר ובצדק.

אז למה “רפאל” ולמה רפי כהן?

כי ב”רפאל” השחקן הראשי הוא האוכל ולא השף.

כי האוכל ב”רפאל” הוא אוכל שאינו זקוק ל”שחקני חיזוק” , לשמות מפוצצים, לשילובי טעמים מוגזמים,קציפות, קנאלים,פרחים, שדירות עצים,נערות גוגו ומקהלת מעודדות.

כי המרכיבים,הביצוע והתוצאה הם מהטובים שהיו פה מעולם וגם מומחים ממני סבורים כך.

כי זה אוכל טעים, נפלא, אוכל נטו. פשוט כך.

המנות פשוטות במובן הנגיש של המילה אך עשויות ברמה הגסטרונומית-קולינארית הגבוהה ביותר. אם  - למשל – תזמין רביולי במילוי גבינות, תהיה בטוח שיונחו בצלחת שלך הרביולי הטובים ביותר בעיר: בשרם דקיק ועדין והם עשויים ביד אומן בלתי מתפשרת, ממולאים עד להתפקע בתערובת גבינות נהדרת ,ונחים בעדנה ברוטב חמאה מופלא.

נדמה לי שזו דרכה של “רפאל” לומר לך : אתה האורח שלנו – ומאיתנו תקבל את הכי טוב שיש.

ממתיקים סוד? לא הוא שוב מסביר לי את ההבדל בין פלפל שחור ללבן ומתי משתמשים בזה, מתי בזה...

ממתיקים סוד? לא ,רפי  מסביר לי את ההבדל בין פלפל שחור ללבן ומתי משתמשים בזה, מתי בזה…

 

שומר או שהוא מבושל עד הסוף ורך או שהוא טרי - אין באמצע.

שומר, או שהוא מבושל עד הסוף ורך או שהוא טרי – אין באמצע.

 

את השומר הוא מוסיף לטלה ואח"כ שופך את כל הרוטב הטעים בו התבשלו קודם השומרים.

את השומר הוא מוסיף לטלה ואח”כ שופך את כל הרוטב הטעים בו התבשלו קודם השומרים.

רפי התגלה כאיש מקסים, ,צנוע וענייני.

התחלנו בסיור במטבח הבוהק על כל חלקיו: מחלקת פס קר שם מכינים את המנות הקרות והסלטים, מחלקת בשר, מחלקת פסטה, מחלקת קונדטוריה ועוד מחלקות שונות שלא מצליחה לזכור מה הן.

אחר כך התארגנו ליד הכיריים המצוחצחים והתחלנו לבשל .

החוויה מדהימה, האיש מבין ,חי יודע ואוהב כל מה שהוא עושה. לשאלות הרבות שלי הוא ענה בסבלנות ובידע רב, תשובות שהוא נימק והסביר באריכות.

לבסוף : התיישבנו בחמארה היפהפיה של המסעדה , אכלנו את התבשיל הנהדר הזה ולא אפשרנו לאף טיפת רוטב לחמוק מאיתנו – היא מיד נוגבה בפוקצ’ה האגדית של “רפאל”.

תודה רפי. תודה “רפאל”.

תודה מיוחדת לגיל ריבה ולצוות ערוץ 10 שסיקר את האירוע.

רגע האמת , רפי מגיש לתוך הצלחת ,עוד רגע נטעם מהתבשיל המדהים הזה

רגע האמת , רפי מגיש לתוך הצלחת ,עוד רגע נטעם מהתבשיל המדהים הזה

גיל ריבה ממש מתוק והצוות שאיתו חמודים לאלללה... הרגשתי בבית.בחיי

גיל ריבה ממש מתוק והצוות שאיתו חמודים לאלללה… הרגשתי בבית.בחיי

מתכון (כפי ששוחזר ע”י פאני רוטשטיין)

המצרכים לתבשיל הטלה

8 צלעות טלה צעירות,טריות מנוקות משומן מיותר עם עצם ארוכה נקייה משומן.

8 שומרים צעירים או 3-4 שומרים מחולקים לארבע.

עלי השומר (לא לזרוק)

שמן זית

טימין.

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות בזיליקום ירוק וסגול קצוצים.

מלח, פלפל לבן

1 לימון קטן קלוף היטב ללא הקליפה החיצונית והלבנה, חתוך לקוביות.

1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים חתוך לרבעים .

3 שיני שום גדולות קצוצות.

3-4 כפות מיץ לימון טרי.

1 כוס מים רותחים

שמן זית .

טימין.

כף סוכר או כף קרמל.

  • להשלמת המנה רפי השתמש בציר טלה עדין ,אפשר לוותר עליו. על מנת לקבל רוטב שחמחם למנה השתמשתי בכף קרמל במקום סוכר.

אופן הכנת הפסטו הארומטי

בעלי ומכתש לכתוש חצי מהפלפל החריף , שום, פטרוזיליה ובזיליקום מעט מלח ופלפל לבן. לאחר שנכתש גס, להוסיף את קוביות הלימון להמשיך לכתוש, להוסיף 2 כפות  שמן זית ועוד שתי כפות מיץ לימון. להניח בצד.

אופן הכנת השומר

להלהיט מחבת כבדה ולחמם אותה היטב. להוסיף שתי כפות שמן זית ולהוסיף מיד את השומרים.

לצרוב אותם על אש גבוהה עד שמשחימים יפה משני הצדדים. בערך כדקה מכל צד.

בינתיים להוסיף את עלי השומר, שתי כפות מיץ לימון, מעט מלח ופלפל לבן, חצי מהפלפל החריף , סוכר או קרמל.

להוסיף כוס מים רותחים, להנמיך, לכסות  ולבשל על להבה נמוכה עד שהשומרים מתרככים והרוטב מצטמצם. בערך כרבע שעה.

לטעום ולתקן תיבול.

אופן הכנת הצלעות

לחמם תנור לחום גבוה.

להבריש את צלעות הטלה במעט שמן זית, לזרות עליהם מלח ופלפל לבן, לפזר מעל עלי טימין קצוצים.

להניח מחבת כבדה על להבה גבוהה ולחמם כדקה או שתיים עד שהיא לוהטת, להוסיף 2 כפות שמן זית. ולטגן את הצלעות היטב עד שמשחימות משני הצדדים (בערך כ-2 דקות מכל צד).

להכניס את מחבת הצלעות לגריל ולהמשיך לצלות עוד כשתי דקות.

להוציא בזהירות מהתנור ולשפוך את השמן המיותר להחזיר את מחבת הצלעות לכיריים על להבה גדולה בחום בינוני.

השלמת המנה

להוסיף את השומרים למחבת הצלעות ולסדר אותם  בעדינות בין הצלעות, להוסיף את המשחה הארומטית  מעל הכל ולערבב-לטגן אותה בעדינות עם השומרים והצלעות בערך כדקה.

להוסיף את רוטב השומר  שנותר במחבת השומרים ועוד כרבע כוס מים רותחים. לטעום ולתקן תיבול.

לבשל עוד כדקה  על אש גבוהה ולהוציא מהמחבת.

להגיש חם.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

המנה כפי שהוכנה על ידי בבית.

 2

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי שוקולד משלושה רכיבים בלבד

גאה להציג בפניכם פטנט עולמי שהוא שלי ורק שלי :פאי שוקולד הורס מ-3 רכיבים בלבד. (כך נראה לי מבדיקה שערכתי בגוגל בעברית ובאנגלית). אני מכירה הרבה מאוד אנשים שמתים להכין...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה