הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_4615

קלפוטי

ונניח שגיליתם בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….).

ונניח שבא לכם משהו מתוק, מעניין, כיפי , קל ויש לכם בבית רק מצרכים בסיסיים כמו : חלב, חמאה, קמח, סוכר.

ונניח שלא בא לכם לעבוד קשה בשביל להינות מהמשהו הטעים הזה.

טררררם…….הפתעה……

קלפוטי…..

קלפוטי זה מאפה צרפתי טעים,מתוק ובדרך כלל מכיל פירות אדומים שהופכים אותו לחמצמץ עדין כזה..

בעצם זו מעין בלילה של פנקייקס , שנאפית בתנור עם כל הפירות הנשכחים והתוצאה שלה אלוהית

אפשר לאכול את הקלאפוטי חם או קר וההכנה – כמו שכבר אמרתי –  היא הקלה ביותר בעולם.

אני מעדיפה לאכול אותו חמים, זו הטמפרטורה שהכי מחמיאה לו לדעתי.

אז חבל על כל רגע…..אחת,שתיים……צא…

מה

כוס ושליש קמח לבן רגיל

3 ביצים טרופות

כוס וחצי חלב

חצי כוס סוכר + 1 כף גדושה

ווניל

קמצוץ קטנטן של מלח

30 גרם חמאה מומסת (בערך 2 כפות)

1/2 ק”ג דובדבנים מגולענים, או תותים שטופים חצויים,או קוביות שזיפים, או אוכמניות או 6 תאנים חצויים או מעורבב

איך

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מערבבים את הפירות בכף סוכר ומניחים בצד למשך 10-15 דקות.

מערבבים את הקמח, המלח והסוכר, מוסיפים את הביצים הטרופות וטורפים במטרפה.

מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי טריפה מהירה וסיבובית עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

מוסיפים את החמאה ממשיכים לטרוף.

משמנים  היטב כלי להגשה במעט חמאה מפזרים מעל את הפירות ושופכים את הבלילה.

אופים כ-30-40 דקות.

אגב…הנוזלים שניגרים מהפירות – להעביר מיד לתוך הבלילה לא לוותר על שום טיפה.

ואפשר גם קלאפוטי אישי , אז זמן האפייה מתקצר בשליש.

klafuti

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה