הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_7233

בואו נתחיל מהסוף.

בשביל להכין קנולי אתם צריכים את הגלילים שעל שמם נקרא המאכל המדהים הזה.

אלו הגלילים……. אפשר לקנות אותם בחנויות למוצרי אפיה ובישול .

IMG_7243

עכשיו שיש לנו גלילים אפשר להתחיל.

כמה מילים על קנולי :

קנולי הוא מאכל דרום איטלקי , נפולי וסיציליה .

כמו הרבה מאוד מאכלים באיטליה ,הכינו אותו במיוחד לפסטיבל של איזה קדוש (תמיד הפסטיבלים הם על שם קדוש כלשהו ויש להם מליונים …..) אבל הוא כל כך פופולארי ואהוב שמכינים אותו ואוכלים אותו בכל השנה.

הצורה שמקבל המאכל הזה היא גליל ארוך ומשם מגיע שמו – קנולו – (קנולי ברבים) .

האיטלקים ממלאים אותו בדרך כלל בריקוטה,סוכר וקליפות הדרים מסוכרות וקצוצות ולפעמים גם מוסיפים לו שבבי שוקולד.

אני מוצאת שמילוי הריקוטה כבד מידי עבורי לכן שיניתי את המילוי ו”הקללתי” אותו.

מה

לקרם ריקוטה

שמנת מתוקה

2 כפות א. סוכר שטוחות

150 גרם ריקוטה

וניל

להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. לאחר מכן, להוסיף ולקפל בעדינות את הריקוטה והווניל.

להכניס את הקרם לתוך שקית זילוף ולהניח במקרר עד לשימוש

בצק הקנולי

1 כוס קמח לבן

כפית קקאו

30 גרם חמאה מומסת

מעט מלח

גרגרים ממקל וניל או כמה טיפות ווניל

1/4 כוס יין מרסלה או שרי  (אפשרי יין לבן או אדום).

1 כף גדושה של סוכר

כפית חומץ בן יין

IMG_7228

מערבבים את כל היבשים ומוסיפים את כל הרטובים .

לשים את הבצק עד שמתקבל בצק נעים וחלק.

על משטח מקומח מרדדים לעלה דק מאוד וקורצים עיגולים בקוטר של כ-8-10 ס”מ. כדאי – לא חובה – למתוח כל עיגול כזה בידיים לצורת אליפסה.

מלפפים כל עיגול כזה – לאורכו-  על גליל המתכת ומדביקים  את קצותיו במעט מים. מהדקים היטב שלא ייפתח בטיגון.

על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן צמחי (לא זית) בעומק של כ- 2 ס”מ. מתחילים לטגן כשה”תפר” של הקנולי נמצא למטה.

לא להתרחק מהמחבת כי הטיגון אורך זמן קצר מאוד (דקה או שתיים) הופכים את הקנולי בשמן, וכשהם משחימים ומטוגנים, מוציאים בזהירות לנייר סופג.

לאחר כמה דקות, כשהם מתקררים , מחלצים בעדינות את הבצק מהגלילים.

ממלאים בקרם הריקוטה.

אפשרי לטבול את קצוות הקנולי בגרגרי שוקולד או בשוקולד מגורר.

אהבתם את המתכון?

כדאי לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל, בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

canolli ciciliani

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה