הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

קרוקטים איטלקיים 2

או פשוט – קרוקט

קרוקט , זה מאכל שעשוי בעיקר מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן .

הפורטוגזים מוסיפים לתפו”א בקלאו (שזה דג לבן מומלח), גם הספרדים . הצרפתים לא מוסיפים כלום (מלח פלפל) והאיטלקים מוסיפים לו טונה וגבינת ריקוטה.

כך או כך, ברגע שיוצא הקרוקט מהשמן , כשהוא פריך, נגיס ועדין בפה אתה עף לגן עדן קולינארי שלא הכרת קודם.

מכולם, אני מחבבת את הפורטוגזי והאיטלקי (ברור, אלא מה….)

אבל נלך על האיטלקי , בעיקר בגלל זמינות המצרכים.

לימות הקיץ החמים , מה צריך יותר מקרוקט וסלט טאבולה רענן ליד?

כלום.

מה

ל-14 קרוקטים בערך

1/2 ק”ג תפו”א מסוג דזירה (אדומים) מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה דק.

ביצה שלמה

כף פירורי לחם

קופסת טונה מסוננת ומפוררת.

1/2 כוס ריקוטה

1 כף מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

3 ענפי בצל ירוק קצוצים דק.

לציפוי

ביצה טרופה עם כף מים

פירורי לחם

קמח לציפוי

שמן לטיגון

קרוקטים איטלקיים 1

איך

בקערה לערבב את כל החומרים (מלבד אלו לציפוי) . ללוש היטב ולגלגל 14 כדורים יפים ואחידים.

כדי לקבל את צורת הקרוקט כדאי לעצב אותם בצורת גלילים מאורכים (ראו תמונה).

לגלגל כל קרוקט בקמח, ביצה ופירורי לחם ולטגן בשמן קנולה בגובה של 1.5 ס”מ בערך.

להגיש עם פלחי לימון (או לא).

לא ניסיתי אבל לדעתי ניתן גם לאפות את הקרוקטים (אם כי קרוקט מטוגן מנצח כל דבר……)

אהבתם את המתכון?

כדאי לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל, בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

קרוקטים איטלקיים

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה