הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

melanzana3

ניחשתם נכון : חצילים בפרמז’ן .

לא הולכת לחפור לכם על איטליה,האיטלקים והמטבח האיטלקי. כל מי שעוקב אחריי כבר יודע בדיוק מה דעתי על כך (רמז: אהבה מטורפת :-).

אבל יש פה מתכון , שבאמת ובתמים, אם לא תכינו אותו אתם פראיירים.

למה?

כי הוא טעים,קל,קייצי,יפה והכי חשוב : תמיד תגרפו מחיאות כפיים סוערות כשתגישו אותו.

אז יאללה ….למה אתם מחכים?

חצילים ברוטב עגבניות ופרמז’ןhazil

כוס וחצי רוטב עגבניות איטלקי (קלי קלות מתכון בהמשך)

200 גרם גבינת מוצרלה קרועה לחתיכות (בערך 3 כדורי גד גדולים)

2 כפות פרמז’ן מגורר.

2 חצילים בינוניים מוצקים וטריים פרוסים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ.

מעט עלי בזיליקום קרועים.

מעט שמן זית. מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

איך?

להמליח את החצילים בכף שטוחה של מלח ולהניח במסננת כחצי שעה ,עד שיגירו את הנוזלים מהם. לייבש בנייר סופג.(אם החצילים ממש טריים אפשר לדלג על שלב זה).

חצילים

לחמם תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.

על תבנית עם נייר אפייה להניח את החצילים ולזליף עליהם שמן זית (משני הצדדים). לאפות כ-20 דקות עד שמתרככים ומשחמים.

להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות.

בינתיים להכין רוטב עגבניות איטלקי קלאסי:

לסיר להוסיף 2 כפות שמן זית.

להוסיף שתיים-שלוש שיני שום קצוצות. לטגן 20 שניות בלבד.

להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות).

להמליח, לפלפל בפלפל שחור גרוס טרי, ולבשל כעשרים דקות. כדאי ואפשר להוסיף חצי כוס מים כיוון שהרוטב יצטמצם מאוד.

לכבות את האש, להוסיף קרעי בזיליקום ולערבב. הרוטב הזה מ צ ו י י ן  גם לפסטה.

melanzana1

השלמת המנה 

בכלי שמתאים לתנור (ורצוי גם להגשה) לסדר שכבות של רוטב עגבניות, חצילים, גבינת מוצרלה ובזיליקום.

מתחילים עם  מעט רוטב עגבניות , חצילים, שוב עגבניות, 1/3 גבינה, מעט עלי בזיליקום, ושוב עד שמסיימים עם רוטב , מוצרלה ופרמז’ן מרוסק מלמעלה. לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה.

להגיש חם עם לחם טרי.

  melanzana2

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה