הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

איזה דבר יפה זה הגעגוע.

געגוע כזה שאתה יודע שמושא הגעגוע יחזור.

כמו משמשים.

כמו כל שנה בקיץ – יבואו לבקר לתקופה קצרה , אבל יבואו.

ובתקופה הזו את רוצה להכין את כל המתכונים בעולם שמכילים משמשים, כדי להספיק. אבל בסוף ,תמיד, רק עוגה אחת מנצחת את כולם.

זו – ואין אחרת.mishmesh 3

ועכשיו ….הם עוד מעט  הם נעלמים. לא תיפרדו מהם יפה ?

סוף עוגת המשמשים כבר פה.

אני כבר מתגעגעת.

מה? 

15 משמשים בשלים מגולענים וחצויים מושרים בכף סוכר.

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

כוס ורבע סוכר

גרידה מלימון אחד צהוב וגדול

קורט מלח

2 כוסות קמח מנופה ומאוורר

כפית א. אפיה גדושה

3/4 כוס חלב

4 ביצים

איך

להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים.

להקציף את החלבונים עם קורט מלח, לשים בצד.

להקציף את החלמונים עם הסוכר.

להוסיף את החמאה וקליפת הלימון לתערובת החלמונים.

להוסיף את הקמח והחלב לסירוגין ולערבב היטב.

להוסיף את החלבונים לתערובת ולקפל בעדינות.

לשמן סיר פלא ולקמח (או תבנית 22 ס”מ) ולהוסיף את התערובת .

לחצות כל משמש לפרוסות דקות ולשטח (כמו קלפים).

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות .

העוגה מוכנה כשנועצים קיסם והוא יבש .

לפזר אבקת סוכר ולהיאנח בעונג.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

mishmesh 1

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה