הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

בחושה 6

האמת המוחלטת היא שאין לי שום סיפור שקשור בבחושה המלוחה הזו, שהפכה לטאטן תפוחי אדמה, מעבר לעובדה שאני מאוד אוהבת עוגות בחושות , מאוד אוהבת מלוחים ומאוד אוהבת את המטבח האיטלקי, שממנו גנבתי את הרעיון של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות על בצק (יש פיצה פטאטה).

אז לקחתי את כל המידע הזה ושאלתי את עצמי :כמה רע זה יכול להיות?

שכבות דקיקות של תפו”א מתובלים על תחתית התבנית, מעל תערובת של “עוגה” בחושה, שבמקום ווניל וסוכר תתווסף לה גבינות ,מלח ופלפל ויאללה לתנור.

אחר כך הופכים ומקבלים “עוגה” מלוחה שהיא גם טעימה, גם עסיסית וגם יפה.

זה פשוט טעים, רך, עסיסי ונימוח בפה.

ואתם יודעים מה – שובר שגרה.

אז צאו לדרך.

בחושה מלוחה 5

בחושה מלוחה 3בחושה מלוחה 1

מה:

2 כוסות קמח

1/2 כפית א. אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 מיכל יוגורט לבן פשוט

2 ביצים בינוניות

2 כוסות גבינה צפתית מגוררת (או קשקבל לפי הטעם).

מעט מלח (תלוי כמה הגבינה מלוחה בערך 1/4 כפית)

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס חלב

100 ג רם חמאה בחום החדר.

לשכבת תפו”א

3 תפו”א דזירה בינוניים (אדומים) מקורצפים עם קליפה ופרוסים דק דק.

גבעול של רוזמרין טרי קצוץ

שן שום גדולה קצוצה דק

מעט פלפל ומלח

2 כפות שמן זית.

בחושה 7

איך

בתבנית עגולה (או מרובעת)  לרפד עם נייר אפייה את התחתית. לערבב את התפו”א עם יתר המרכיבים ולסדר את עגולי התפו”א בצורה חופפת כמו קלפים (ראו תמונה).

בקערת מיקסר להוסיף את החמאה ולהקציף 2 דקות. להוסיף את הביצים באטיות ולהמשיך להקציף.

להוסיף את הקמח,א. אפיה וסודה לשתייה.

להוסיף את היוגורט ואת החלב.

לתבל במלח ופלפל.

להוסיף כוס וחצי של גבינה מגוררת (לשמור חצי בצד).

לאוהבי הרוזמרין והשום, אפשר להוסיף גם לתערובת הבצק.

לשפוך את תערובת הבצק בזהירות על עיגולי תפוחי האדמה ומלמעלה לפזר עוד חצי כוס גבינה מגוררת ומעט פלפל שחור גרוס .

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ45-50 דקות.

להוציא, לחלץ מהטבעת להפוך בזהירות ולקלף את נייר האפייה.

אפשר להחזיר את העוגה כשהיא הפוכה מתחת לגריל ל2-3 דקות נוספות על מנת לקבל השחמה יפה של תפוחי האדמה.

תהנו.

אגב, אפשר להשתגע ולהוסיף צ’ילי, מעט זיתים קצוצים ,עגבניות מיובשות קצוצות וכל מה שעולה על דעתכם.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה