הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

lahmajun

לכל החוששים והחוששות מבצק שמרים : קודם כל תירגעו…….

אפשר להכין את המאפה המופלא הזה גם מבצק עלים .

עכשיו שאתם נושמים לרווחה אפשר להמשיך.

אני יודעת שכל מאכל שאני מעלה בבלוג, אני תמיד אומרת לכם שזה המאכל הכי טעים.

אבל באמת : זה אחד המאכלים הכי טעימים, הכי קלים והכי סוחטים מחמאות מכל אחד.

לא אחפור יותר מידי אגש ישירות למתכון.

מה

בצק שמרים לשתי פיצות גדולות (תבנית תנור גדולה 60X60).

בצק שמרים

או חבילת בצק עלים מופשר ומרודד.

1/2 ק”ג בשר טחון טרי.

חצי כפית בהרט.

קורט צ’ילי (אופציונלי).

רבע כפית מלח.

רבע כפית פלפל שחור גרוס

בצל אדום קצוץ קטן.

2 כפות שמן זית.

לתוספות מעל

רשאד שטוף וקרוע גס בידיים

חצי בצל אדם פרוס דק.

צנוניות.

עגבניות שרי שטופות חתוכות לחצי.

טחינה לפי טעמכם – אני הוספתי לה פלפל צ’יפוטלה מקסיקני, אם אין אפשר להוסיף רוטב צ’יפוטלה  או צ׳ילי אדום/ירוק.

איך 

מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (230 מעלות או 250).

מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, בוזקים מעט קמח על הנייר ומרדדים את הבצק לעלה דק של פיצה, מניחים בתבנית.

בצק עלים : חוצים לשניים את הבצק, מרדדים מעט עם קמח ומניחים על התבנית, מנקבים עם מזלג היטב היטב  כדי שהבצק לא יתפח מידי.

בקערה לשים  את הבשר ,התבלינים והבצל.

מחלקים את התערובת לשני כדורים ומשטחים כל כדור על כל עלה בצק – דקדק.

זולפים מעט שמן זית מעל .

כשהתנור חם מאוד מאוד מכניסים את התבנית, באמצע התנור, לאפייה של כ-8-10 דקות או עד שהמאפה משחים.

אל דאגה, שכבת הבשר הדקיקה ניצלת ומשחימה היטב בזמן הזה.

מוציאים:

מפזרים מעל את הראשד, הצנוניות,עגבניות וזולפים מעל הכל טחינה.

מהמם.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

lahmajun

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה