הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

ועוד כמה טיפים לצלייה……

עוף צלוי 04

 

אצלי בבית לא משתגעים על עוף וחלקי עוף אלא אם כן מדובר בשניצל או בכנפיים דביקות . העוף סולק בבושת פנים מהבית עוד כשהגדולה היתה בת 6 .

זה קרה כשהגשתי לה שוק עוף ברוטב פטריות לארוחת הצהריים ,היא הסתכלה על העוף ואמרה:”אמא, מה זה?” .

“עוף” עניתי.

“אבל איזה עוף? ” התעקשה.

“עוף , תרנגולת שגדלה בלול” השבתי ולא הבנתי לאיזה שדה מוקשים אני נכנסת.

“אוף….אבל מה זה ,מה זה?” התעקשה  בת השש והצביעה על הפולק’ע – ואני עדיין לא הבנתי.

“אה…..זה הרגל של העוף” עניתי לה בטיפשותי.

היא הביטה בי בעיניים קרועות לרווחה, דחפה את הצלחת ממנה  בגועל והכריזה: “איכס…..אני לא אוכלת את הרגל של העוף” וזהו .

שנים עברו ,עד היום היא לא אוכלת את הרגל של העוף או כל חלק של העוף, אבל סטייקים מדממים ועבים – אוכלת גם אוכלת….

ככה בזבזתי שנים ארוכות בניסיונות להכניס חלקי עוף לתפריט השבועי שנכשלו שוב ושוב, עד שבשנים האחרונות עליתי על פטנט גאוני.

אני מבקשת מהקצב שלי לחלק את חלקי העוף לחלקים קטנים.למשל: את הפולק’ע הוא מחלק ל-4. כל צד חזה ל-4, את השוק ל-2 ,את הכנף ל-2 , אפילו את הגרון הוא מנסר ל-2.

זהו. עכשיו אין חלקי עוף גדולים וברורים, עכשיו יש חלקי עוף קטנים ש”הולכים לאיבוד” בתוך הרוטב, האורז או הירקות הצלויים. נראה אותם מזהים עכשיו מהו חזה ומהו שוק :-)

עוף צלוי 01

עם החלקים האלה אני מכינה גם את העוף הצלוי שלי. לפעמים מוסיפה לו תפו”א וזה נהדר ולפעמים ירקות שורש, ויוצא נהדר לא פחות (אבל פחות קלוריות – מה שהופך את כל המגש לחגיגה דיאטטית שווה ביותר).

מה?

עוף שלם חתוך לפיסות קטנות.

3 כפות ארבס דה פרובאנס (או בקיצור כל הירוקים היבשים,רוזמרין,בזיליקום,מיורן וכו’).

3 כפות גדושות לימון כבוש קצוץ (או מיץ מלימון אחד בינוני).

4 שיני שום קצוצות.

3 כפות שמן זית.

מלח לפי הטעם.

פלפל שחור גרוס.

1/4 כפית פפריקה.

ירקות :ראש סלרי גדול ועסיסי חתוך לקוביות בגודל של 2X2 ס”מ.

4-5 ארטישוק ירושלמים קלופים וחתוכים לטבעות בעובי של 1.5 ס”מ .

כלרבי – כמו ראש הסלרי.

עוף צלוי 03

איך ?

לחמם תנור לחום מקסמילי עד שהתנור חם חם (230 מעלות).

להפריד בין חלקי העוף השונים – חלקי החזה בצד אחד וכל יתר החלקים בצד השני.

לקערה אחת להכניס את חלקי החזה, השום, כף שמן זית, כף ארבס דה פרובאנס,מלח,פלפל ו-1/8 כפית פפריקה  ולערבב היטב.

לקערה שנייה להוסיף את חלקי העוף התחתונים ואת הירקות ולתבל בשתי כפות של ארבס דה פרובאנס, לימון כבוש, מלח,פלפל, 1/8 כפית פפריקה ושתי כפות שמן זית – לערבב היטב ולפרוס על מגש/תבנית/חד פעמי גדולים במיוחד .

לצלות בחום הגבוה כ-20 דקות.

להוציא.

לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב.

להחזיר למגש האפייה ולאפות בחום של 200 מעלות לעוד כ-30-40 דקות , או עד שהירקות  רכים ושחומים.

למה?

חלקי חזה העוף מתבשלים מהר מאוד לעומת החלקים התחתונים שזקוקים לזמן כפול.

אם נצלה את  כל החלקים ביחד, בזמן שחלקי העוף התחתונים יהיו עשויים היטב החזה יתייבש .

לא כיף.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה