הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

מעורב ירושלמי איטלקי 021

יש מאכל אחד, יחיד ומיוחד, שלא חשוב מתי, איך, באיזו שעה ובאיזה יום יאיר את פניו של הבריטי. הוא מת על המעורב הזה.

מעורב ירושלמי איטלקי 028

בתחילת ימיו התחיל המעורב כמעורב ירושלמי אמיתי: היו בו חלקי פנים ,לבבות, כבדים,טחולים וכל מה שצריך לקיים מעורב ירושלמי רציני ובעל מורשת מכובדת.

אז התחילו הבעיות: ההוא לא אוהב לבבות, ההיא טחולים,ההוא מת רק על חזה עוף וכך עם הזמן, נשרו ממנו הטחולים, הלבבות, הכבדים וחלקי ההודו ונשאר רק חזה העוף, התיבול והשם .

היום זה מעורב ירושלמי ,בסגנון שלי.

אלא מה? במעורב הזה נעשו שינויים קלים ששינו את פניו לא רק בהרכב  אלא גם בטעם .

לטובה….בטח לטובה.

תעקבו צעד אחר צעד  ותגלו מאכל מדליק,קל להכנה וטעים.

מעורב ירושלמי איטלקי 003

מה?

חצי ק”ג חזה עוף חתוך לרצועות באורך 3-4 ס”מ ברוחב של 1-2 ס”מ (בערך).

2 בצלים -לבן או אדום- קלופים וגדולים פרוסים דק.

2 שיני שום כתושות.

חצי כפית בהרט

פלפל שחור גרוס טרי.

רבע כפית צ’ילי חריף (אופציונאלי)

חצי כפית פפריקה מתוקה (אפשרי גם חריפה)

חצי כפית אבקת קארי

2 ס”מ ג’ינג’ר מגורר (אפשרי חצי כפית אבקת ג’ינג’ר)

4 כפות שמן סויה/קנולה

4 כפות סויה

150 גרם ספגטי או פפרדלה מבושלים

2 ענפי בצל ירוק קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

עגבנייה אדומה גדולה קצוצה לקוביות

מעורב ירושלמי איטלקי 013

איך

בווק גדול או מחבת גדולה להוסיף את השמן והבצלים ולטגן עד שהבצלים משחימים , דקה לפני להוסיף שום ודקה לאחרי להוסיף את רצועות העוף. לטגן עוד כ-2-3 דקות ולתחיל להוסיף את כל התבלינים, למעט הסויה, הירוקים והפסטה.

לאחר כ-3 דקות נוספות להוסיף סויה ולערבב.

להוריד מהאש ולהוסיף את הפסטה.

לערבב.

לטעום….לתקן טעם בהתאם .

מעורב ירושלמי איטלקי 018

לפזר מעל את הירק הקצוץ ואת העגבנייה הקצוצה ומיד להגיש.

נ פ ל א

 

הערה אפשר להוסיף כל תבלין ,או לגרוע כל תבלין מהמעורב הזה. הכל לפי טעמכם.

הסויה מחליפה את המלח וגם “צובעת” את המעורב בצבע חום עמוק ויפה.

הירק מוסיף רעננות נהדרת והפסטה את החלק הפחממי, כשהיא סופגת את כל הטעמים הנפלאים של כל התבלינים.

מעורב 1

פטנט

אחת לשבועיים שלושה אני קולפת שורש ג’ינג’ר גדול וביחס דומה גם שיני שום, מרסקת גס ומוסיפה שמן קנולה.

מכניסה למקרר ושקטה לשבועיים שלושה – יש לי ג’ינג’ר שום עם שמן (חובה לדאוג שהשמן יכסה את התערובת למניעת עובש).

השילוש המקודש.

מעורב ירושלמי איטלקי 011

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה