הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 photo1

אצלנו בבית לא מתים  על חלקי עוף.  רק כנפיים צלויות בתנור או על האש, או מקסימום ברוטב אסייתי סמיך שהתבשל שעות עד שהמעט בשר, נופל מהכנף.

לעומת זאת, חזה עוף ,הם אוהבים מאוד למרות שעקרונית הוא נתח משעמם שמתייבש די מהר.

אבל מה עם חזה עוף טחון?  אני משתמשת די הרבה בחזה עוף טחון ועושה קציצות נהדרות ועסיסיות באינסוף דרכים מגוונות , ברטבים שונים, עם ירקות , מטוגנות בלבד.

זה מתכון לקציצות חזה עוף ברוטב גמבות קלויות, לימון כבוש וזיתים, אני אישית משוגעת על הטעמים החמצמצים של הלימון והזיתים, השילוב עם גמבות קלויות הוא חלום.

לקציצות                                                                                                                    photo3                                                                                             

חצי ק”ג חזה עוף טחון

בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות.                                                             

כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.

2 כפות מלאות פירורי לחם או פנקו

מלח ופלפל שחור טרי

ביצה גדולה או שתיים קטנות.

איך?

לערבב את כל החומרים לקציצות בגודל פינג פונג, לשטח מעט ולטגן במחבת עם מעט שמן.

לרוטב

3 גמבות צבעוניות ,קלויות,חתוכות לרצועות ארוכות.

1 בצל סגול בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפות זיתים שחורים מגולענים (ירוקים גם הולך)

עגבנייה אדומה גדולה מרוסקת.

2 כפות לימון כבוש קצוץ

מלח,פלפל, מעט פפריקה.

מעט שמן זית.

כוס מים או מרק עוף

פטרוזיליה קצוצה .

איך? 

לטגן את הבצל 2-3 דקות בשמן זית, להוסיף את  השום לטגן עוד 1-2 דקות להוסיף את ,פלפל חריף קצוץ, הזיתים והלימון הכבוש. להוסיף עגבנייה מרוסקת להוסיף מים (או מרק) ולהרתיח.

להוסיף גמבות קלויות. לפלפל להמליח ולהוסיף פפריקה .   

להוסיף את הקציצות ולבשל עוד כ-25 דקות.. לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.                                photo2

טעים …..אש.                                                                                                                                                                                             

ותאכל’ס

להכין אורז לבן. או פירה, או פסטה בצורות , או פתיתים, או בורגול.

או סתם לתוך ג’בטה או בגט טריים……………………

להתעלף.

אפשרי בהחלט

לא לטגן את הקציצות אלא להכניס אותם לרוטב רותח.

לוותר על הגמבות ,הלימון והזיתים ובמקומם להוסיף חציל קלוי או קוביות חציל קלויות בתנור .

להכין אותו דבר עם קציצות דגים :-) 

 

 

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה