הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

פריקסה בפילו 5

אלוהי הסנדוויצ’ים הבריק במיוחד כשיצר את הבריק ובעיקר את הסנדוויץ’ הטוניסאי.

תפוחי אדמה רכים, עם זיתים בשרניים, הריסה אדומה ועוקצנית, ביצה קשה וחמימה וערימות של טונה ולימון כבוש וכולם חבוקים בחמימות בתוך לחמנייה מטוגנת.

תמצית האושר . לא פחות.

בילדותי גרנו בשכונה מעורבת של משפחות תימניות, פרסיות, מרוקאיות וגם טוניסאיות.

בבניין שלנו -בקומה הראשונה גרה אישה טוניסאית חמת לב ועגולת לחיים והיקפים. המטבח הקטן שלה המה תמיד ועל הכיריים סירים ופתיליות וקערות גדולות, טיגונים וריחות מדהימים באוויר.  בביתה גם התחבאנו במלחמת ששת הימים.למזלי  הרב, בשכונה בה גדלתי ,כיבדה אישה את רעותה במאכליה ואנחנו זכינו לאכול את הסנדוויץ’ הטוניסאי של מרגושה.

מהזיכרון הנפלא נותרו הגעגועים.

אלו היו ימים.

חלפו לא מעט שנים וכשאני נזכרת בסנדוויץ’ הטוניסאי – אני מיד סופרת קלוריות.

מתוך הגעגועים האלו נולד המתכון שמאחד את רעיון הבוריק והסנדוויץ’ הטוניסאי ובעיקר מותאם לעידן של ספירת קלוריות.

נכון – אפיתי והתוצאה נפלאה.

עכשיו הגוף שמח וגם המצפון רגוע.

פריקסה בפילו 1

מה

1/2 חבילת עלי פילו מופשר במקרר.

2 ביצים קשות קצוצות לקוביות

חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

20 זיתים ירוקים בשרניים מגולענים וקצוצים

2 כפות לימון כבוש קצוץ (מתכון בהמשך).

2 קופסאות טונה בשמן, מסוננת ומפוררת.

הריסה קנויה או כל סחוג שאתם אוהבים .

שני תפו”א בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות.

מעט פלפל שחור גרוס ומעט מלח (זהירות הלימון והזיתים מלוחים)

פריקסה בפילו 3פריקסה בפילו 4פריקסה בפילו 6פריקסה בפילו

איך

הכי פשוט בעולם.

לגזור את עלי הפילו לרצועות ברוחב של 15 ס”מ ובאורך של 20 ס”מ.

לכל בריק-סנדוויץ’ כזה נשתמש בשתי רצועות כאלה.

לשמן את העלים במעט שמן קנולה (או בתרסיס שמן) ולהניח שני עלים אחד על השני.

לערבב את כל המרכיבים, למעט ההריסה.

למרוח מעט הריסה בחלק העליון של הפילו ולהניח עליו כף מלאה של המילוי, לקפל כמו בתמונה למשולשים.

לשמן שוב את החלק העליון של הבריק.

לאפות בתנור 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים.

אופציה אפשר להכין מראש את הבריקים ולהקפיא. כשרוצים לאכול פשוט מוציאים ואופים קפוא.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה