הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

11174529_1051998498146806_6373078144839139062_o granola 1

בבקשה: אל תגידו לי שאתם קונים גרנולה . אל תגידו לי שאתם מביאים מהסופר את השקית הזו שמכילה בעיקר סוכרים ושיבולת שועל שיש לה פג תוקף לעוד שנה. אל תגידו לי שאתם  קונים את התערובת הזו שמכנים אותה בטעות “בריאות” למרות שהיא עוברת תהליך מעובד ואלוהים יודע עוד מה .

פליז…..תגידו לי שאתם לא…..

כי להכין גרנולה זה כמו לטייל בפארק.

כי אין כמו יוגורט. קרמי, עשיר, חמצמץ וקריר, במיוחד בימות הקיץ , במיוחד בארוחת הבוקר ובפרט עם דבש ופירות טריים. כשאני אוכלת קערה כזו אני מרגישה איך להקה שלמה של סוסי בריאות דוהרים בעורקים שלי, מפלסים דרך ומביאים את כל הדברים הטובים האלה היישר לתוך הוורידים, הנימים וחדרי הלב.

סתאם….אני לא באמת מרגישה ככה אבל השילוב של יוגורט-גרנולה-פירות עושה לי טוב וגם טעים, ולפי כל חוות דעת מקצועית – גם בריא .

אני יודעת , מספר מתכוני הגרנולה כמספר האנשים בעולם. כל אחד והגרנולה שלו.

granola 6

והגרנולה שלי?

הכי פשוטה, הכי טעימה , הכי בריאה והכי קלה להכנה.

כל מה שנדרש מכם הוא :

 תנור /טוסטר אובן

תבנית (עדיף עם שוליים גבוהים)

2 כפות שמן קנולה/תירס

2 כפות סילאן/דבש/מייפל

חצי ק”ג שיבולת שועל גסה.

50 גרם שקדים שלמים עם הקליפה (הדקה).

50 גרם שקדים פרוסים/קצוצים/חצויים

50 גרם אגוזי ברזיל קצוצים כל אחד לשלוש

150 גרם חמוציות ללא סוכר.

גרנולה 3

לתוך קערה גדולה להוסיף את שיבולת השועל ושאר האגוזים מלבד החמוציות. להוסיף שמן וסילאן ולערבב עם כף גדולה.

את כל הטוב הזה לפזר על תבנית (כדאי על נייר אפייה או בתבנית חד פעמית גדולה מאוד) ולהכניס לתנור, שחומם מראש בחום של 160 מעלות, למשך כ-17-20 דקות.

במהלך כל זמן האפייה לערבב לפחות שלוש פעמים. זהירות ….חייבים להשגיח כדי שהגרנולה לא תישרף.

הערבוב חשוב מאוד:  צריך עם כף גדולה להביא את התערובת שבשולי התבנית אל המרכז, ואת התערובת במרכז אל שולי התבנית. כך שלוש פעמים.

לקראת סוף האפייה חייבים להיות ערניים כדי שהגרנולה לא תשחים מידי .

granola 3

להוציא מהתנור ולצנן כשעה. להוסיף את החמוציות ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר.

הגרנולה הזו היא  בסיסית: אתם יכולים להוסיף כל אגוז שאתם אוהבים או כל פרי יבש אחר , גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, אגוזי לוז, אגוזי מלך, קוקוס, תאנים,משמשים,צימוקים ובלבד שאת האחרונים תוסיפו לאחר האפייה (כדי שלא יתייבשו).

אני ממליצה להיזהר מאוד בכל מה שקשור לפירות היבשים, רובם מכילים אחוז גבוה של סוכר ועוברים עיבוד שמעקר מתוכם את כל הערכים התזונתיים.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

תהנו

granola 7

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה