הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 218

החל מספטמבר 2012

עסיסיים ונהדרים, פשוטים מאוד להכנה, עם צ’יפוטלה חרפרף לתוספת ארומה נהדרת של עישון

16/04/2015

 1 קבאב פרגיות כמו שלא הכרתם

הקבאב הזה נולד מרעיון שנלקח ממסעדת “טיקה” הטורקית שנולדה ומתה מהר מדי לטעמי. שם הגישו שיפודי פרגיות עם שומן כבש. אני הוספתי לו את הצ’יפוטלה ,שלדעתי עושה חסד עם הקבאב, את העגבניות המיובשות,הירק והבצל.

במסעדת טיקה היו מגישים לך כל מנה עם פלפל ירוק חריף צרוב על האש, עורו שרוף בשלפוחיות שחורות ומתפוררות וכל כולו צורח אליי “קחי אותי”. בדרך כלל הפלפל הזה שימש כקישוט בצלחת ולא רמז בשום פנים ואופן על טעמו של המאכל. אני מעולם לא אכלתי משהו חריף במסעדת טיקה . בכלל, ככל הידוע לי הטורקים לא מרבים לאכול חריף.

בכל זאת, פעם הגענו למסעדה וראינו תיירת צהובת שיער ואדומת פנים, יושבת בחוץ ,לידה עומד מלצר מודאג שנפנף מעליה במפית להשיב את רוחה והיא מלעלעת, לוגמת מים ומשתעלת. כנראה שאף אחד לא סיפר למסכנה הזו שהפלפל הזה הוא לראותו בלבד – בכל אופן לתיירים לבני עור ועדיני חיך .

לקבאבים האלה עוד תתגעגעו ימים ארוכים. זו הבטחה. למה? כי לא אכלתם כאלו מעולם.

העסיסיות שניגרת בשל שומן הכבש ,שמוסיף טעם מעודן ומרומז ,מאפיינת את הקבאבים. העובדה שמדובר בבשר פרגיות ולא בשר בקר או טלה משנה את כל התמונה. כדאי שתזכרו שכל פרט חשוב לצורך קבלת הקבאב המושלם: החובה לטחון את הפרגיות בטחינה גסה ולא דקה חלילה, היחס בין שומן הכבש לבשר הפרגיות ,התוספות שמעניקות לקבאב את הייחודיות שלו ולבסוף הלישה הרצופה והטובה שמאחדת את כל הטוב הזה לסיפור אגדה.

תעשו חסד עמכם, אל תוותרו על שום פריט בקבאב הזה, לכו איתו עד הסוף מה איכפת לכם?

טוב, אם אתם ממש מתנגדים – אפשר לוותר על שומן הכבש עדיין תקבלו קבאב פרגיות לעילא ולעילא.

צ’יפוטלה הוא פלפל מקסיקני מעושן, חרפרף עם ארומת עישון נהדרת. שווה להוסיף אותו לקבאב, אם אין – אפשר להסתפק בפלפל צ’ילי רגיל או להוסיף פפריקה מעושנת.

מה? 

1/2 ק”ג בשר פרגיות טחון בטחינה גסה.

בצל אדום בינוני קצוץ דק דק

כף גדושה של צ’יפוטלה קצוץ

כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצים דק

100 גרם שומן כבש טחון

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי.

5-6 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק דק

 קבאב פרגיות כמו שלא הכרתם

איך?

הכי פשוט בעולם.

מערבבים את כל החומרים יחד בלישה טובה ומאומצת של כמה דקות ,וזאת על מנת להדביק את הבשר ליתר החומרים ולקבלת תערובת אחידה.

ליצור קבאבים בגודל בינוני ולצלות על אש גלויה.

אפשרי גם “ללטף” את הקאבבים במעט שמן זית ולצרוב אותם על מחבת טפלון או להכניס לגריל בתנור לחום גבוה ,בתנור מחומם מראש 200 מעלות, ל-15 דקות בערך.

תהנו. ושיהיה לכולנו חג שמח.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה