הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

egozim

שמחה רבה – אביב הגיע פסח בא.

חברה שלי ,שאני מאוד אוהבת, מגיעה לבקר מהמושב. בכל פעם שהיא מגיעה היא סוחבת איתה שקים ענקיים של פומלות, אבוקדו נהדר,קלמנטינות ובחודשים האחרונים גם פקאנים. פקאנים טריים,טעימים שגדלו בטבע הפראי מבלי שיד אדם מחבלת נגעה בהן.

בתוך קערה, ליד הכיור עומדות ערימות ערימות של פקאנים ואני מוצאת את עצמי כמעט כל יום, מפצחת אחד ועוד אחד וזוללת עד כדי התמכרות.

בפסח הזה, לא  אהיה אתכם לחגוג את הסדר. ויתרתי. אבל משאירה לכם מתכון מעלף של עוגת האגוזים הטובה מכולן: רכה, אוורירית, טעימה, קלה להכנה, וכמובן מתאימה לאלו הסובלים מגלוטן.

אחרי ארוחת סדר גדולה וכבדה, העוגה הזו היא בדיוק הקינוח שאתם רוצים לקנח איתו. היא קלילת טעמים ואם תוסיפו לה קרם לימון היא גם מרעננת. כדאי להוסיף גם תותים ליד, שנמצאים עתה בשיא עונתם ,טריים ומתוקים.

לעוגה

360 גרם פקאנים קלויים קלות וטחונים דק (אפשרי לערבב עם אגוזי מלך ושקדים) – 3.5 כוסות.

9 ביצים מופרדות

11/2 כוסות סוכר דק

שתי כפיות תמצית ווניל

קורט מלח

קליפת לימון מגוררת דק

­לקרם הלימון (אופציונאלי)

2 ביצים

2 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס לימון סחוט טרי

60 גרם חמאה.

לחמם תנור ל-175 מעלות ולקלות את האגוזים בערך 10 דקות. לרסק במג’מיקס , בעלי ומכתש או לפזר על מגבת מטבח נקייה ,לכסות ולהכות במערוך עד לקבלת פירורים דקים.

לעוגה:

להקציף את החלבונים עד שהקצף קשה ואוורירי. להעביר את הקצף לקערה אחרת.

לקערת ההקצפה להוסיף את החלמונים, הסוכר והווניל ולהקציף כ-5 דקות עד קבלת קצף צהבהב חוור וסמיך. להוסיף את האגוזים הטחונים, ווניל ומלח.

לקפל בתנועות עדינות את קצף הביצים לתוך תערובת החלמונים.

לשמן היטב תבנית 22-24 ס”מ, להוסיף את תערובת העוגה וליישר את פניה. לאפות בתנור שחומם מראש ,ב- 175 מעלות כ-50 דקות. אחרי 45 דקות אני בודקת ,בעזרת סכין שנועצת במרכז העוגה, אם היא מוכנה. הסכין צריכה להיות יבשה .

לקרם:

בסיר קטן להוסיף את הביצים והחלמונים עם הסוכר ומיץ הלימון, לחמם על אש נמוכה וקטנה תוך כדי ערבול במטרפה . לאט לאט יתקרש הרוטב עד שיסמיך ויתעבה , בערך 10 דקות.

להוריד מהאש, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהוסיף לקרם החם ,תוך כדי ערבוב , עד שהחמאה נבלעת בתוכו. כדאי לסנן את הרוטב דרך מסננת דקה כדי להימנע מגושים מקריים.

לכסות את הקרם בניילון נצמד (את הניילון יש להצמיד על פני הקרם ולא על הקערה) ולצנן היטב.

להגשה: פרוסת עוגה , עם קרם לימון ותותים.

מרשים, טעים, מרענן.

לחובבי התפוזים – אפשר בהחלט להחליף את גרידת הלימון בגרידת תפוז ואת קרם הלימון בקרם תפוזים.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

egozim

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה